שאלות של מתחילה

galgooll

New member
../images/Emo13.gif שאלות של מתחילה

שלום , יש לבן שלי יום הולדת שנתיים ומאוד הייתי רוצה להכין לו עוגה מיוחדת שנה שעברה הכנתי משהו פשוט....
אחרי שוטטות ברחבי האינטרנט ....החלטתי להכין לו עוגה בצורת רכבת לפי הסירטון בקישור ( זה ניראה לי כמו משהו שאני יכולה להתמודד איתו
) ועכשיו לשאלות.....: בצק סוכר או מרציפן? יש הבדל בתהליך העבודה ? כמה קג בצק צריך כדי לצפות את העוגה בהנחה שאני עושה 2 עוגות גדולות (עוגה לבסיס ועוד עוגה לקרונות והקטר)? הכושית של פירגה ( אני מקוה ומניחה שכולם כאן מכירים..) יכולה להחזיק את הבצק הניבחר-(סוכר או מרציפן) ? ואת החיתוך של העוגה לצורך העיצוב? כמה זמן אפשר להכין מראש? תודה אני מבטיחה לחזור עם תמונה-תחזיקו לי אצבעות בבקשה.... היום הולדת בשבת הקרובה

net the jet

New member
משום מה הקישור לא עובד .

אנסה לענות עד כמה שאוכל בצק סוכר\מרציפן: ילדים ( רובם ) לא אוהבים מרציפן. הוא גם יותר יקר. יןא הרבה הבדל בעבודה מלבד זה שמרציפן שומני מאד ואינו דורש מים להדבקה, לעומת זאת הוא לא ממש מתיבש. כמות בצק:קילו וחצי שניים, תלוי בגודל הקרונות וכמה קישוטים וכ"ו לא מכירה את הכושית של פירגה כמה זמן להכין מראש: יומיים\שלושה זה בסדר גמור

galgooll

New member
הי !

אני לא יודעת למה הקישור לא עובד.... הכושית של פירגה היא עוגה קלילה שוקולדית ולחה מתכון : 1 כוס גדושה קקאו 4 כוסות קמח 1+1/2 א. אפייה_ 2+1/2 כוסות סוכר 5 ביצים טרופות 1+1/4 כוסות שמן קנולה 2+1/2 כוסות מים פושרים מערבבים ואופים 35 דקות ב170 מעלות כשהעוגה חמה יוצקים רוטב ממיכל של שמנת מתוקה ו100 גרם שוקולד מריר (רוטב ולא קרם) אני שואלת על העוגה הזאת בגלל המירקם הקל והרטוב שלה , בעבר טעמתי עוגות מעוצבות שהיו קשות ויבשות מאוד וחשבתי שאולי צריך עוגה יבשה וכבדה כדי להחזיק את הבצק? לגבי הגודל - אני מכינה 3 עוגות אינגליש קייק -1 קטר 2 קרונות ועוגת בסיס מרובעת שאותה אני אצפה בקוקוס ירוק אוכלים את העוגה בערך 30 אנשים אז אני חושבת שזה מספיק לא? אולי אוותר על הבסיס ורק אשים קוקוס ירוק על מגש? ולגבי בצק סוכר - המרשלג? טוב? עדיף בצק שכבר צבוע או לצבוע לבד? ותודה! על התגובה המהירה והנכונות לעזור!

net the jet

New member
העוגה עושה רושם בסדר. המתכון שאני הבאתי לכאן

הוא טוב ובכל לא יבש, אבל אם יש לך נסיום עם זו- היא בסדר. נראה לי שמבחינת כמויות את בסדר. אני מתארת לעצמי שיהיה עוד משהו לאכול ? בצק סוכר-אישית אני מעדיפה את המרשלג, גם נוח לעבודה וגם הטעם שלו הכי טוב בעיני. אני חושבת שעדיף בצק לבן וכך תוכלי להגיע ליותר גוונים, גם עם יחסית מעט צבעי מאכל כי תוכלי לערבב.

galgooll

New member
../images/Emo24.gifתודה נטע

יופי! היום אני מתחילה את ההכנות , אנסה לצלם את התהליך ולשתף אתכם ולא לשכוח להצביע היום!

למעלה