מתיי כבר סוף סוף ימסדו את הענף הזה?
לפניי חודש ימים התחלתי לעבוד בחברת " מוקד אמון " ש-ההנהלה שלה נימצאת בעיר יהוד . עד עכשיו אני מרגיש דיי בסדר עם העבודה החדשה ! , עם כל הביקורות שאני מקבל גם מ-החברה שבה אני עובד ! , גם ביקורות של המשטרה ! , וגם ביקורות של מחלקת הביטחון של העירייה ! ( ש-הם הכי הכי נאצים ! , ומיתייחסים אליי כאילו אני חייל בצבא ! ) , אני נאלץ גם לקבל העלבות , השפלות ו-קיטורים בלתי ניפסקים של מורים ושל המנהלת לפעמיים וגם של אנשים חמומי מוח שחושבים שהכל מגיע להם . למרות שבהתחלה ניסו בכוח לשכנע אותי להיצטרף אליהם והבטיחו להוריד לי כסף על הבגדים ולהחזיר לי רק מחצית הסכום של ההחזר על הבגדים . אתמול קיבלתי תלוש משכורת של 3,000 שקל על 20 ימי עבודה למרות שעבדתי רק 22 ימים מ- 8 לנובמבר עד ה- 30 לחודש שעבר ! . הורידו לי 200 שקל על בגדים ו-נעליים והבטיחו בסוף ימי העבודה להחזיר לי רק חצי של ההחזר . למרות השכר העלוב שאני מרויח ! , רק 19 שקל לשעה ! , אני דיי מרוצה כי הם שמים אותי היכן שאני מבקש מהם ולכל שומר יש גם מכשיר קשר ! , למרות שאני לא מבין מדוע השומרים אצלנו בעמדה הכי ! , הכי ! קשה ! , שזה המחסום לא מקבלים יותר כסף . לעומת מאבטחי אוטובוסים שמקבלים 40 שקל לשעה ! . -------------------------------------------------------------------- דבר נוסף רציתי לומר כאן ! . אני שייך לאזור של העיר מודיעין ומאבטח ביישוב " רעות " . לפניי שבוע ימים מאבטח של אחד בתי הספר בעיר בשם : " אבנר ניר " החליט לעשות בלאגן בגלל התנאים הירודים והלא נוחים של האבטחה . הוא החליט להקים " ועד עובדים מקצועי " שייגן על העובדים ! , יעלה את השכר ! , ויספק ארוחות חמות לכולם ! . אחריי המיקרה שהוא עשה בעיות החליט מנהל מחלקת הביטחון של העירייה לפטר אותו לאלתר כדיי ליסתום לו את הפה אחת ולתמיד ! . וחבל מאוד כי זה היה יכול להיות הניצנים הראשונים של מיסוד ענף האבטחה . רציתי לשאול האם לא כדאיי שבמדינה כל כך בעייתית ומסוכנת מבחינה ביטחונית כמו שלנו !!!! , ( כי אנחנו לא מדינה שלווה ו-שקטה כמו שווייץ למשל ! ) שמיקצוע האבטחה צריך להיות " אחד " המיקצועות הכי חשובים כאן ! , אוליי הגיע סוף סוף שמיקצוע האבטחה יהיה מסודר ! , מיקצועי ! , ובעל רמה גבוהה ! , כדיי ש-אנשים ירצו לבוא אליו ! , תאמינו לי אם יהיה קידום בזה ויהיו תנאי פנסיה והישתלמויות אז אנשים ירוצו אל זה בטוח ! . אני חושב באופן אישי לגמרי שאפילו הקב"טים צריכים לעבור הכשרה מסויימת של מיגון מיבנים ובטיחות . ו-מאבטחים צריכים לעבור הישלתמויות כמו למשל " קורס עזרה ראשונה " או אוליי למשל : " קורס כיבוי אש " במיסגרת הריענון במיטווח שהם עושים כל חצי שנה . ובסופו של דבר אוליי אפילו בעזרת השם להקים גוף היסתדרותי , " היסתדרות השומרים והמאבטחים " , שיוכל להגן על זכויות העובדים . תודה רבה ! . שחר .