זהו, נגמלנו מההנקה

שוגי13

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo10.gifזהו, נגמלנו מההנקה

מעולם לא האמנתי שאני אניק 11 חודשים שלמים. האמת היא שהצלחנו שתינו מהרגע הראשון בלי שום תקלה של פצעים, סדקים, גודש וכו' וכו' בלי שום עזרה או סיוע במדינה בה ההנקה מאפיינת רק צועניות ואני כ"כ שמחה על-כך, עברנו כ"כ הרבה שינויים ומקומות חדשים בשנה האחרונה כך שהדבר הקבוע היחיד עבור איה היו הציצים של אמא. איה לא מוכנה לשתות תחליפי חלב בכלל, ניסינו את כל הסוגים ואת כולם היא מעיפה בבוז. היא רוצה אוכל אמיתי והרבה
. אני
כי אני מרגישה שנתתי המון לילדה האהובה שלי (וזה לא אומר בכלל שמי שלא מניקה לא מעניקה לילדיה),כי הגמילה עברה עלינו בקלות וכי אפשר לחזור ללבוש חזיות מקסימות עם דנטל... אני
כי אני פתאום קולטת שהתינוקת שלי כבר גדולה, והזמן עובר כ"כ מהר...

ronnieyuval

New member
../images/Emo24.gif

ספרי עוד קצת - איך היתה הגמילה? היא עשתה זאת בכוחות עצמה? גם יובלי לא הסכימה לגעת בשום תחליף, והאמת שלא ממש התעקשתי. כאן ממליצה האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים על מעבר לחלב פרה (אם אין אלרגיות כמובן) בגיל שנה, וגם על גמילה מבקבוק בגיל זה ומעבר לכוס. אמנם יובלי ינקה עוד קצת אחרי גיל שנה, אבל בגיל 11 חודשים נכנסה לגן ולכן במשך כל שעות הגן לא היתה יונקת ולא בקבוק ולא בטיח. אוכל ואוכל ואוכל!!! וחלב כמובן. שיהיה לכם המשך נעים וטעים!

שוגי13

New member
שתדעי לך רוני

שלמדתי מהסיפור שלכן לא מעט. ככל שהמוצקים הפכו למסקרנים יותר עבורה והחליפו את ההנקות כך איה ביקשה פחות ופחות ציצי, עד שעברנו להנקות בוקר וערב בלבד, וגם מהם התחלנו לשכוח כשנתתי לאיה תה חמים על הבוקר וארוחת-בוקר שמצאה חן בעיניה (קורנפלקס בחלב, גבינה מעורבבת עם יוגורט וכו') ואז נשארנו רק עם הנקת לילה וגם ממנה הצלחנו להיגמל בעזרת ארוחות ערב משביעות. מדיי פעם איה באה ומחבקת ומתחככת בי, כנראה שזה מספיק לה מבחינת החיבור והמגע לאמא. לגלות לך סוד- כבר התחלנו עם חלב ניגר, איה לא ממש רוצה לשתות אותו אבל אני מרככת לה קורנפלקס בחלב או מוסיפה קצת ליוגורט חמוץ ואין בעיה מבחינתה. הרופאה אמרה לי שאם היא כבר אוכלת גבינות ואין תופעות של אלרגיה אז אין בעיה לשתות חלב.

ronnieyuval

New member
אז בואי ואגלה גם לך סוד... ../images/Emo185.gif

יובל קיבלה חלב ניגר החל מגיל חצי שנה... קצת קצת כל פעם, כי היא אהבה. בטפשותי גם חשבתי שזה אולי יעזור לה לישון קצת יותר טוב.... חחחחח צחקה עליי הקטנה. אבל היא אהבה את זה וזה לא עשה שום בעיות. אח"כ היא הפסיקה לאהוב חלב... רק בגן היא מוכנה לשתות. בבית אני ממתיקה לה אותו בסוכר או מוסיפה סירופ תות או שוקו (מעדיפה פחות שוקו בגלל שזה מעכב ספיגת סידן). וואו, עכשיו אני קוראת את מה שכתבתי ובטח יהיו פה כאלה שיחשבו - איזו אמא איומה, נותנת חלב ושוקו לתינוקת.... פחחחח...

ענתש

New member
ממש מפלצת ../images/Emo153.gif תתבישי !

נראה לי שכל העניין הזה של לאכול בריא זה פריווילגיה של אנשים שממילא אוכלים בריא בעצמם וזה מה שהילד רואה בבית. אני מרגישה צביעות נורא גדולה מצידי לא לתת לנגה קולה או פטל או שוקו כשאמא שלה לא מסוגלת לשתות מים (מה זה הדבר השקוף חסר הטעם הזה ?) או לא לתת לה שוקולד וחטיפים כשהם מסתובבים בבית חופשי ... אני גם חושבת שמאד מתיש להמנע מכל מה שאסור ומותר ואחרי זה ממילא בגיל 3 הם ירצו רק מקדונלד'ס וגלידה לא משנה מה תעשי. בקיצור - ממש לא הייתי אומרת שאת אמא איומה (ונגה שותה קולה מגיל 8 חודשים בערך בהנאה מרובה... לא בכמויות כל כך אבל בכל זאת).

כן ירבו

איזה כיף לקרוא מה שכתבתן גם אני בעוונותיי (חוץ ממוצקים בגיל מוקדם ..) נותנת למיקה גם חלב ניגר גם שוקולד וגם לפעמים טעימות של קולה... יש לי דודנית רחוקה שעושה פרצוף כל פעם שרואה אותי עושה את זה וטוענת שלילדה יש מספיק זמן ללמוד...את הטעמים האלו אני עונה כן ... וזה בערך אותו זמן בשבילה להחליט מה היא תאהב בסופו של דבר.....

ronnieyuval

New member
גיל 3? הצחקת את יובל... ../images/Emo6.gif

ערב טיפוסי אצלנו בבית הולך ככה: אני - יובל מה את רוצה לאכול? יובל - צ'יפס!!! אני - אולי אפונה? יובל - פיצה!!! אני - אולי את רוצה מלפפון? יובל - שוקולד! גלידה! ארטיק! את יכולה לתאר לעצמך אותה עומדת ומצביעה על הפריזר ומייללת "ארטייייקקק!!!"... הלואי שזה היה מחכה לגיל 3... כנראה שכבר בגיל שנה וחצי הם יודעים מה יותר טעים...
ועל קולה אני בכלל לא רוצה לדבר - בתור מכורה לדיאט קולה, אין סיכוי שיובל לא תשתה קולה. זה בפירוש המשקה המועדף עליה. (שני ברשימה - תה קמומיל... GO FIGURE...)

איזה כיף לכן

אני כל כך שמחה שזה הלך בסדר ואכן כן אם יש לך ילדה כזו שיודעת להחליט בשביל עצמה מה טוב לה היא בהחלט ילדה מדהימה ואת יש לך את כל הלגיטימציה להיות מאושרת ושמחה שהיא כזו בקשר להנקה... אל תתגעגעי יותר מדי תביאי עוד אחד ואם הוא\היא יהיו כמו איה הרווח שלך בטוח

שוגי13

New member
הלו את, מהמשרד לעידוד ילודה...

תודה על המחמאות אבל אני ממש לא בכיוון, נהנית בינתיים מהאוצרית שלי

dafgol

New member
הילדה מתבגרת ../images/Emo8.gif

איה כבר גדלה ומתבגרת ...אכן הזמן טס..... ברכות לשתיכן....חכי חכי....היא עוד תבוא לבקש ממך חזיות...
אני בטוחה ששתיכן מרוצות שמחות ושבעות....
ענקי מכל ה

nush1

New member
איזה יופי

אני לא מאמינה שאיה כבר בת 11 חודשים כל הכבוד לשתיכן על הגמילה הקלה וזה בטח נורא כיף שאיה ממשיכה לבוא אלייך רק בשביל החום והפינוק מאהבה נטו ולא מרעב

שוגי13

New member
נכון, כייף אמיתי

וההתרפקויות האלה התחילו כשנסענו לארץ, איה היתה נחמדה ולבבית לכולם אבל מדיי פעם רצתה חיזוקים וחיבוקים מאמא.

ענתש

New member
איזה יופי ! ואיזה כיף של גמילה קלה

הלוואי עלינו בבוא היום... אני מתעלפת שאיה כבר בת 11 חודשים - כמה מהר הזמן עבר !

שוגי13

New member
קדימה, ענת, תנסו להתחיל להיגמל

מקסימום תחזרו חזרה אחורה. אני מאוד פחדתי מתלות מוחלטת בהנקה ולכן עשיתי אותה לאט לאט. ואכן, הזמן טס, תראי את הקטנות שלנו...

ענתש

New member
למרות שתפסת אותי ביום לא מזהיר

במיוחד מבחינת ההנקה (היה נורא חם בלילה = יובש = סדקים = כאבים ואני לא נותנת לנגה לינוק = היא מתעצבנת עליי נורא) אני עוד לא מרגישה שזמננו הגיע... בינתיים טוב ונח לנו. אבל בהחלט מקווה לגמילה חלקה ונעימה כמו זו שנשמעת שהיתה לכם כשאני או נגה נרגיש צורך.

twiti

New member
הי שוגי ../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif

נשמע שזו גמילה אידיאלית, אני מאחלת לעצמי בדיוק אותו מסלול (אני מניחה ששמעת סיפורים פחות נעימים על גמילה). שמחה מאד מאד בשבילכן...

למעלה