--->>

tiptip4u

New member
../images/Emo13.gif --->>

אתמול בערב בערוץ משונה הייתה תוכנית מאוד מעניינת על כמה בנות שחזרו בתשובה. רציתי לדעת עם עוד מישהו ראה את התוכנית. בכלמקרה, זה היה על חבורת בנות שחזרו בתשובה (אנילא בטוחה, אולי היו שם עוד כמה בנות שלא חזרו בתשובה) שהראו את החיים מנקודת המבט שלהן. הראו שם המון דברים מעניינים, כמו ההכנות לחתונה, דיון על הצבא, הדיבור על החיים של לפני ואחרי החזרה בתשובה... והאמת, במיוחד בדיון על הצבא, שזה הצד שהכי קשה לי לראות באור אחר (למה הן לא מתגייסות לצבא??!) אני חושבת שקצת הבנתי למה, אבל אני עדיין לא מסכימה עם זה... והיה לי קצת מעצבן לראות שרק אחת שם עשתה שירות לאומי, ואף אחת לא עשתה שם צבא. אני לא אקח את זה כדגם מייצג, אך אם זה המצב
... אני שמחה לראות שהרדיפה אחרי החתונה לא הייתה אצלהן חזקה כמו שחשבתי שזה (הייתי בטוחה שכל מה שאכפת להן יהיה "מתי אני מתחתנת ועם מי" אבל היו להן עוד דברים בראש... כמו אחת שרצתה לחזור להשלים בגרויות) אחרי הכל, היה מאוד נחמד, אני חושבת שצריכים לשדר כמה וכמה תוכניות מסוג זה- לאנשים רבים אין פתיחות לדתיים ולחרידים במיוחד... ...וחבל...

tamarhp

New member
את רואה מה קורה?

מה שחושבים על הדתיים זה שחתונה זה הדבר היחיד שבראש שלהם... ואח"כ מתפלאים כשרואים שזה "קצת" שונה. טוב, יש כאלו שאומרים שאלו שלא מותאמים לציפיות שלהם, הם בטח חריגים...

מתנדב

New member
כל הכבוד כן ירבו ../images/Emo45.gif

את לא יכולה להיזכר באיזה ערוץ זה היה?

sarav55

New member
למה שחתונה לא תהיה בראש של הבנות

הדתיות האם זה אות קלון להתחתן ולרצות לבנות בית נאמן בראש של כל אישה דתיה זה להקים בית נאמן ואני חושבת שלא צריך להתבייש בזה.

אין בכך כל בושה

וזה עניין של בחירה אישית. אני חושבת שהשאלה היא עד כמה הבחירה האישית הזו מתאפשרת לכל אחת ואחת. נראה לי שהזמנים משתנים ושליותר ויותר נשים, גם בחברה הדתית והחרדית ובוודאי שבחברה המסורתית, ישנה האפשרות לעשות את הבחירה הזו.

sarav55

New member
אמא יהודיה אמיתית

מגיל קטן מחנכת את הבת שלה לכשתגדלי ותתחתני... זוהי השאיפה הכללית וגם דרך העולם הבנות מתחתנות ונעשות אמא וכן הלאה המטרה של האשה זה להתחתן ולהקים משפחה ולהביא ילדים לעולם זוהי השקפת העולם הדתית שאישה היא עקרו של בית. הדיעה שלי האישית היא כפי שנאמרה למעלה באם יש לה השכלה זה צ'ופר גדול אבל היום ידוע שתואר זה לא תעודת כבוד כל כך גדולה אבל משפחה יהודית שלמה זוהי תעודה שאפשר להתגאות בה.

tamarhp

New member
כל אישה

נולדה עם השאיפה האמהית, ואני חושבת שזה דבר מדהים. אבל כשמציגים את זה בתור "כל מה שיש להם בראש זה רק..." זו גישה שלילית, כי אף פעם אסור להיותץ קיצוניים עם "דבר אחד" בראש. צריך להיות פתוחים לדברים אחרים. אני מחכה להתחתן, אבל זה לא הדבר היחיד שיש לי בראש!

כן, אבל

עם מי להתחתן, מתי להתחתן, שאיפות אישיות... אני אישית הייתי רוצה לדעת שלכל אישה תהיה האפשרות לבחור את בן זוגה, להתחתן כאשר היא באמת בשלה לנישואין, ושיש לה האפשרות גם להגשים את שאיפותיה באשר הן.

tamarhp

New member
לא הבנתי מה רצית להגיד בהודעה

שלמעלה... רצית להגיד שלך, בניגוד לאחרים, יש שאיפות?

אסביר לך לאט לאט

כתבה שרה בהודעתה: "מגיל קטן מחנכת את הבת שלה לכשתגדלי ותתחתני... זוהי השאיפה הכללית וגם דרך העולם הבנות מתחתנות ונעשות אמא וכן הלאה המטרה של האשה זה להתחתן ולהקים משפחה ולהביא ילדים לעולם זוהי השקפת העולם הדתית שאישה היא עקרו של בית. הדיעה שלי האישית היא כפי שנאמרה למעלה באם יש לה השכלה זה צ'ופר גדול אבל היום ידוע שתואר זה לא תעודת כבוד כל כך גדולה אבל משפחה יהודית שלמה זוהי תעודה שאפשר להתגאות בה" ואני עניתי שלהתחתן זו שאיפה יפה, אך יש עוד כמה שאיפות קטנות בדרך, כמו למשל שאיפות אישיות, השאיפה להתחתן עם בן הזוג הראוי, וכן הלאה. עכשיו הבנת?

tamarhp

New member
"אסביר לך לאט לאט"

תודה על היחס כמו לילדה מפגרת, אני מעריכה את זה. שרה דיברה על שאיפות גדולות, אבל זה לא סותר שאיפות אישיות בתוכו. אני לא אקח את הבחור הראשון שאני אמצא ברחוב רק כי אני שואפת להתחתן. השאיפות האישיות האלו הן בערך הפירוט הטכני והמעשי של השאיפה הגדולה. כמו - "אני שואפת לחיות חיים טובים", ע"י "שאיפה להיות בנאדם סבלני", "שאיפה למצוא בן זוג נאמן" וכו'.

tamarhp

New member
אההה

את חושבת שפשוט "מדביקים" זוגות באקראי? הזוגות נפגשים בעצמם (בחלק מהמפשחות נוהגים לברר קודם על הצד השני, אבל בסופו של דבר הזוג נפגש), ומחליט בעצמו אם הוא רוצה להינשא.

sarav55

New member
סליחה אני בת 40

ברוך ה' אמא ל-4 ילדים עם נשמה של ילדה קטנה אם תשאל אותי אני בכלל לא בשלה לנישואין אולי עוד 10 שנים אז מה אחכה עוד 10 שנים בשביל להתחתן אולי אז לא אהיה בשלה לנישואין אין לזה סוף.

למעלה