הזמנות

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך

maz

New member
../images/Emo130.gif הזמנות

טקסט מקורי ונחמד כבר יש, ונרצה להדפיס אותו על נייר יפה , עם איזו הטבעה או ציור שמשתלב טוב. בקיצור - בלי יותר מידי סרטים וקישקושים. עוד לא בדקנו עלויות, ואנחנו לא רוצים להגזים בהוצאה על הזמנות. מה המחיר של העסק הזה? אם אנחנו מעצבים לבד את ההזמנה (בעזרת חבר עם photoshop וכישרון) - זה יכול להוזיל? ואם נקנה דפים מיוחדים ויפים ונרצה להדפיס לבד - זה יוצא סביר או שחבל על המאמץ?

שמופית

New member
רק עצה ידידותית...

גם אני עיצבתי את ההזמנות שלנו לבד, אבל זו היתה פעם ראשונה שעיצבתי לדפוס, כך שלא ידעתי בדיוק איזה גודל זו הזמנה סטנדרטית ויותר מזה - מה הגודל הסטדנרטי של המעטפות
בקיצור - לפני שאתם מדפיסים את ההזמנה - תחליטו איזה מעטפות אתם רוצים ולפי המעטפה, תבנו את ההזמנה.

שמופית

New member
הדפסנו בבית דפוס

קוויק קופי במתחם הבורסה - מאוד לא מומלצים
לא אדיבים
ולא מצאנו מעטפות כמו שרצינו (סגול כהה), אז קנינו מעטפות לבנות והדפסנו עליהן ציור קטן שנורא מוסיף...

maz

New member
איך זה עובד ?

סליחה על הבורות - אני רק בגישושים ראשונים. מעצבים בבית, מדפיסים במדפסת ביתית ומביאים לבית הדפוס, בוחרים נייר והם מדפיסים? מה מחיר של סיפור כזה? ברור לי שזה תלוי בסוג הנייר וכו´ אבל בערך.

שמופית

New member
אדרבא - תשאלי, שלא תיפלי כמוני...

אני עיצבתי בפוטושופ ושמרתי בפורמט של JPG, העתקתי ל CD והבאתי אותו לבית הדפוס. ההזמנות שלנו יצאו יחסית קצת יקרות, כי רצינו שכל הכיתוב והתמונה יהיו מובלטים ורצינו צבע מיוחד. יש לך אפשרות לבחור בדיוק איזה צבע את רוצה - זה נקרא "פאנטון" וזה תוספת קטנה במחיר. לנו 400 הזמנות בערך, יצאו 280 ש"ח. אבל זה באמת תלוי בסוג הנייר.

maz

New member
נשמע טוב ../images/Emo41.gif

ממה שהבנתי מכן - חוץ מזה שזה כיף לתכנן לבד את ההזמנה זה גם יותר זול. כלומר - אם יש תוכנה גרפית וידע איך להשתמש בה, נצטרך לשלם רק על הנייר וההדפסה ולא על העיצוב. הבנתי נכון

nikit1

New member
לגבי הזמנות "תוצרת עצמית"-

אנחנו גם החלטנו לחסוך בעניין ההזמנות. קניתי נייר אורז ב"ארטא" וחתכתי אותו במכון לחיתוך נייר- יצא סה"כ 230 ש"ח ל-300 הזמנות. לגבי המלל- חשבנו להדפיס לבד על נייר פרגמנט אבל זה יצא מסובך מדי עבורינו. כך שנזמין את הנייר בבית דפוס ונדביק בבית על הנייר היפה שקנינו וחתכנו לבד. אם את מתמצאת בתוכנות גרפיות אולי כדאי לעשות הכל לבד, יש כאן כמה בנות שעשו הכל בבית, אבל אנחנו החלטנו לעשות רק חצי בעצמינו כיוון שאם ההדפסה התחלנו להסתבך. מקווה שעזרתי

*שיר

New member
כל הסיפור הוא מאוד זול

לנו עלה להדפיס 200 הזמנות בשני צבעים על נייר ממוחזר + מעטפות ממוחזרות - 600 שקל.

שרונס

New member
כמה תשובות...

הי מאז! אנחנו עיצבנו לבד את ההזמנות שלנו בפוטושופ ושמרנו את הגירסה הסופית על דיסק, אותו הבאנו לגרפוס בירושלים. בעיקרון הבאנו אליהם כי יש להם דפוס דיגיטאלי ואת כל הניירות והמעטפות שרצינו. אכן מדדנו קודם את המעטפות והגענו למסקנה שאנחנו צריכים הזמנות בגודל A5. לכן קנינו גלינות של A3 ועל כל גליון הדפסנו ארבע הזמנות. עכשיו, כל היתרון בדפוס דיגיטלי הוא שלמעשה ההדפסה היא כמו במדפסת של מחשב, כלומר הדפסה צבעונית אך באיכות הרבה יותר טובה משל מדפסת ביתית. בדפוס רגיל, יש פלטה נפרדת לכל צבע יסוד ולכן אם את רוצה הדפסה צבעונית את צריכה לשלם על כל פלטה לחוד, בהתאם למספר הצבעים בהזמנה (עד ארבע פלטות, בהתאם למספר צבעי היסוד בדפוס). בדפוס דיגיטלי מספר הצבעים אינו משנה את המחיר. לכן הכנו את קובץ הפוטושופ כקובץ צבעוני. לאחר מכן קנינו את גליונות הנייר, הדפיסו לנו את ההזמנות ואז חתכו כל גליון לארבע הזמנות ועשו קיפולים איפה שהיה צריך. כל הסיפור עלה לנו 4.5 ש"ח להזמנה כולל מעטפות + שני עטים בצבע כסף כדי לכתוב על המעטפות + מדבקות בצורת פרח כסוף כדי לסגור את המעטפות. יכול להיות שזה נשמע יקר אך הדפסנו בסה"כ 100 הזמנות ועל כמות כזו קטנה משלמים הרבה יותר. בכל מקום בו רצינו שיכינו לנו הזמנות מההתחלה ועד הסוף דרשו בממוצע 10 ש"ח להזמנה. אם יש לך עוד שאלות תרגישי חופשי לשאול. בהצלחה! שרון.

maz

New member
דפוס דיגיטלי בתל אביב

תודה שרון. מישהו מכיר מקום טוב?

*שיר

New member
אני חוזרת על ההמלצה שלי- דפוס הוד

גם אנחנו עיצבנו את ההזמנה שלנו בעצמנו. שלחנו להם בפקס את ה- Layout ובאימייל את התמונות (images) הרלוונטיות בפורמט PSD או TIF (אם אני לא טועה) זה עבד מצויין בלי שום בעייה. לדעתי, אם אין לכם הרבה זמן, מומלץ להדפיס בבית דפוס, זה חוסףך הרבה כאבי ראש והרבה זמן, וזה גם לא יקר.

kisses

New member
לגבי הזמנות אנחנו החלטנו שגם ככה

אנשים שהם לא משפחה יזרקו את ההזמנה לפח אז למה להשקיע הרבה כסף אז הלכנו על משהוא פשוט ונחמד למרות שבסוף אנשים נורא התלהבו מההזמנה

maz

New member
מסכימה לגמרי ../images/Emo70.gif

גם אני יודעת שחוץ מאיתנו וההורים (ומקסימום עוד 2-3 אנשים קרובים) לא תהיה יותר מידי התיחסות להזמנות, לכן אנחנו לא מחפשים משהו יקר או מסובך מידי. הקדשתי קצת זמן ומאמץ כדי שהכיתוב יהיה מיוחד ולא השבלונה הרגילה, אבל אין לנו שום כוונה להוציא סכום מוגזם על העניין הזה. המטרה שלי בשאלות לבעלי הניסיון כאן בפורום היא לבדוק האם לעצב ו/או להדפיס לבד יצא יותר זול, אבל עדיין יפה. תודה על הרעיונות וההמלצות. נבדוק את העניין יותר ביסודיות בשבוע הבא. השבוע הזה מוקדש לעניין DJ ושמלה...

maz

New member
מסכימה לחלוטין../images/Emo70.gif

גם אני חושבת שההזמנות יקבלו התיחסות מאיתנו וההורים ואולי עוד 2-3 אנשים קרובים ולכן אין לנו כוונה להוציא סכומים מוגזמים על העיניין הזה. חשוב לנו יותר הכיתוב מאשר עוד חוט כסף על ההזמנה, לכן השקעתי בטקסט קצר ונחמד (לפחות לדעתנו) המתאר איך הכרנו ואיך התארסנו. ההזמנה בכל מקרה תהיה שונה מהשבלונה הרגילה. המטרה שלי בשאלות לבעלי הניסיון בפורום הוא לבדוק האם עיצוב/הדפסת ההזמנה לבד זה דבר אפשרי, נוח ויפה וגם חסכוני. תודה על העצות וההמלצות. בשבוע הבא נבדוק את העניין באופן אישי. השבוע הזה מוקדש למציאת DJ והזמנת שימלה...

למעלה