חתונות ,בר מצוות וכדומה

pugile9

New member
../images/Emo130.gifחתונות ,בר מצוות וכדומה../images/Emo49.gif

ביתי הבכורה בת 12 לפחות פעם בחודש מתקיימת בת מצווה בכיתתה אני ןבעלי החלטנו לאפשר לה סכום מסויים אך היא לא מרגישה בנוח מפני שהחברות שלה נותנות יותר חיברנו אליה חברה ושתיהן ביחד נותנות את המתנה הסברתי לה שאי אפשר להגדיל את המינוס וצמצמנו את מס המסיבות בהן היא יכולה להשתתף. כמו כן חגגנו לה בת מצווה ויצא שנותר סכום מסויים אני חשבתי שחלק מהסכום ישאר שלה והשאר יכנס לקופה המשפחתית בעלי לא מסכים איתי ואומר שהילדים לא צריכים להיות מעורבים בבעיות הכלכליות שלנו ואני חושבת שהם גם צריכים לדעת לעשות שימוש נכון בכסף וכן לדעת מתי צריכים להצתמצם לא הגענו להסכמה ואני לא רוצה לדבר עם הילדה עד שלא תהיה בניינו דעה אחידה. מה עושים? בכלל כל העניין של הארועים הפך להיות תיק מעיק ותחרות בלתי אפשרית בעליל תחרות מי נותן יותר ולמי יש יותר גדול די נמאס מהתחרות הזאת שמישהו ינצח (הטובים) ודי!

אני גם בסרט הזה-7 בת מצוות בשבועיים

זה מטורף- הבת שלי קורסת ולא מוכנה לוותר... על הרעש והנקניקיות? ואני מסכימה! גם הייתי בדילמה, כי חברה מאד טובה שלה (והאמא שלי) הגבילה ל-2 מצד שני הבת מבינה מצד שני הן כל כך שונות שאצלי זה לא היה עובר. מה ששהבנות בכיתה עושות אם זה לא חברה טובה כל אחת נותנת בין 20-25 ש"ח וקונות מתנה גדולה, אם מישהי קרובה היא מרגישה צורך לתת מתנה גדולה. אני גם חושבת שאם היחס הוא לכסות מינוס לא כדאי להשתמש בכסף אבל לשמור את הכסף עבור מותרות כמו נעליים יקרות שאת לא יכולה לאפשר לה ושהיא תקנה או אופניים או משהו שבכל מקרה היית רוצה שיהיה לה אבל אין באפשרותך, אפילו שמלה יפה.... נראה לי יותר הוגן

keren kr

New member
להחליט על עקרונות וצרכים

ראשית אני מסכימה איתך שמאוד חשוב שתוצג חזית אחידה מצד ההורים. אני גם חושבת שלא צריך לערב את הילדים בבעיות כלכליות, אנחנו צריכים לתת להם ביטחון, ויש להם את ההתמודדיות שלהם. מצד שני לתת מסגרת תקציבית , זה מאוד לגיטימי וחינוכי, ומעודד למידה ושיקול דעת. להגיד לה זה הסכום שהקצבנו לך בחודש , את יכולה לנהל אותו , את יכולה לחסוך חלק בחודש אחד ובחודש אחר לבזבז יותר. זה שנשאר כסף מהארוע שלה , היינו הכנסה שנוצרה , בזה היא לא צריכה להיות מעורבת לדעתי . אתם צריכים להחליט ולתת לה להתנהל עם הסכום שלה . אם הסכןם קטן, אפשר להסביר שאתם מנהלים את הבית ובוחרים לחלק את התקציב בצורה שתתאים הכי טוב לכל הצרכים של כולם, ושהיא צריכה לסמוך עליכם , וגם להתחשב אם צריך . לגבי התחרות, כולם בסרט הזה, אני מסבירה לבן שלי - בן 5 שלא צריך להיות הכי , בכל דבר , אז מישהי נתנה מתנה יותר גדולה , ומישהו אחר יותר עזר בשיעורי בית ויש עוד הרבה אפשרויות. לא כולם צריכים להיות אותו הדבר , כל אחד צריך לתרום לפי התפקיד שלו .

Rinat 789

New member
גם לבתי בעיה דומה

ואכן זוהי אח'לה הצעה ששתי חברות ירכשו יחדיו מתנה אחת טובים השניים מן האחד :)

יו איזו מכה אה?.....

איזה סכומים החברות שלה נותנות? זה באמת בעיה, את רוצה שהיא תלך והיא לא יכולה להיות "קמצנית" ומי יעכול לעמוד בהוצאות כאלה???

למעלה