טלנסקי: "נתתי לרבין 100 אלף דולר"

../images/Emo130.gifטלנסקי: "נתתי לרבין 100 אלף דולר"

טלנסקי אמר במשטרה שנתן לרבין 100 אלף דולר וכי אולמרט הרג את שרון – הסנגורים: שאר העדות שלו אמינה כמו הדברים הללו מאת :שמואל קופר - צופר ביום החמישי של חקירתו הנגדית של טלנסקי ע"י פרקליט אולמרט, והאחרון עד לחידושה לסבב השני ב-31 באוגוסט וב-1 בספטמבר – המשיכו היום (ג´) הסנגורים לכתוש את חקירתו הראשית ע"י התביעה ולהראות שמדובר בעד שאי אפשר להאמין לאף מילה שלו. היום עלו לדיון דבריו של טלנסקי בחקירת המשטרה אודות יצחק רבין. הסנגוריה הציגה קטע מסרט החקירה בו מספר טלנסקי שנתן לרבין 100 אלף דולר. בקלטת אומר טלנסקי לחוקר: "אני נותן לך את מילתי. אני נשבע. רבין בא לארה"ב, הוא היה חבר כנסת. שיחקנו טניס על 100 אלף דולר. הוא ניצח בהתערבות. הוא היה שחקן טניס נהדר. נתתי לו את הכסף בחדר המלון". עו"ד נבות תל-צור פונה לטלנסקי ושואל: "אתה עומד מאחורי הדברים או להתנצל בפני משפחת רבין?" טלנסקי: "אני מתנצל על הסיפור. אני מתנצל בפני משפחת רבין". תל-צור: "זה דמיון פורה כמו שהמצאת על אולמרט". תל-צור המשיך ואמר לטלנסקי: "אמרת שלא היית קשור לפוליטקאים אחרים נכון?. אני אומר שאתה הרשית לעצמך לספר סיפורים בעלי אופי דומה על יצחק רבין. מה אתה אומר על זה?" טלנסקי: "הוא לא פה, אני מעדיף לא לדבר על זה. אני לא אתן לך מידע. אני לא רוצה להגיד שום דבר שיפגע ברבין. לא ידעתי שזה יפורסם". במהלך החקירה הנגדית היום הקרינו פרקליטי אולמרט קטע מהחקירה של טלנסקי במשטרה, בו הוא אומר: "אולמרט אמר: אל תדאג, יום אחד אני אהיה ראש ממשלה". בהמשך דבריו אמר בחקירה זו: "הוא (אולמרט) הרג את שרון, ללא ספק". בפתח הדיון היום, אמרו פרקליטי אולמרט לטלנסקי כי הרקע לשיתוף הפעולה שלו במזימה להדיח את אולמרט הוא אידיאולוגי, מפני שאולמרט ניהל מדיניות הנוגדת את רצון הימין הקיצוני, שטלנסקי נמנה על שורותיו. עו"ד תל-צור" "שרת לחוקרים את השיר שתי גדות לירדן". טלנסקי בתגובה החל לזמר את מילות השיר באולם בית המשפט. תל צור הביא דברים של טלנסקי בהם אמר שתרם לאולמרט, כאשר עמד בראש סיעת "ירושלים המלוכדת", "לארץ ישראל השלמה". טלנסקי השיב כי אכן הוא תמך באולמרט בשל אמונתו שהלה, כאיש הליכוד, ישמור על ירושלים מאוחדת.

למעלה