שאלות מיליון הדולר

SoldieRonit

New member
../images/Emo130.gif שאלות מיליון הדולר ../images/Emo130.gif../images/Emo9.gif

קודם אציג את עצמי :אני רונית ,בת 19 .חיילת
מה עושים שרוצים וזה כל כך נוח להישאר הילדה הקטנה של אמא עם כל הפינוקים והפריבלגיות הנלוות לכך ומצד שני רוצים עצמאות ואת הכוח לקבל החלטות לבד - לשחרר את החבל ,אבל להישאר צמודים
מה עושים שיש חילוקי דעות על רק פערי גילאים (מן הסתם) ודעות שונות, לפעמים נדמה לי שאמא שלי לא חצתה את קו המילניום ,לפעמים נדמה שהיא תקועה בשנים של אלביס ..
אבל על פי רוב אנחנו מסתדרות מצוין,ובדרך כלל אפילו יותר מדיי טוב ללא תופעות בולטת של מרד גיל ההתבגרות.ואני אוהבת אותה הכי בעולם

לאכול את כל העוגה...

את בצבא. את משרתת רחוק או קל"ב? איפה העובדה שאת הילדה הקטנה של אמא מפריעה לך עם העצמאות? יש לנו בחיים, במיוחד מתקופת הצבא, הרבה הזדמנויות (אם ברירה, ובלי ברירה) להיות עצמאיים. אנחנו צריכים לקבל החלטות של התמודדות- עם המפקד, עם שאר החיילים שמסביבנו וכו'. לא תמיד יש קונפליקט בין להיות הבת של... ללהיות עצמאית. שתפי אותנו בדוגמאות, מתי את מרגישה שזה מפריע לך. פרעי גיל...דעות שונות זה לא בהכרח רע, רק צריך לדעת ממה הן נובעות. כשמסבירים לעומק את הסיבות למדוע אנחנו חושבים או מתנהגים כפי שאנחנו עושים (מה זה גורם לנו להרגיש וכו'), יותר קל לצד השני להבין אותנו. וחוץ מזה- שמחים שאת כאן...

arfab

New member
התאמת ציפיות

למרות שנראה לי כי איננו בני אותו "דור", אולם תמיד וגם אצלינו היה פער הגילאים או פער הדורות. כשהחלטתי - בשלב הצבא, שהגיע הזמן "לפרוח" אבל גם אהבתי להישאר בן הזקונים, בחרתי לתאם ציפיות עם אימי. הגדרתי כי אני האחראי על עצמי ואחריות ההחלטה עלי בלבד - כל זמן שאין להחלטה השלכות שליליות על האם או הבית. הודעתי גם לאימי כי אפגע עד עימקי נשמתי אם יסתבר לי כי נמנעה מלומר לי או להעיר לי מתוך מחשבה שלא אקבל את דעתה, ועוד יותר אפגע אם היא תיפגע כשלא אקבל את דעתה. כשהדברים נעשים מנקודת מוצא של אהבה ומתוך המחשבה כי למרות הכל האמא שלי רוצה רק בטובתי (גם כשלדעתי היא טועה) העולם נראה יפה יותר. בהצלחה.

למעלה