דיון-איך משפרים תנודות עסקיות?

../images/Emo131.gifדיון-איך משפרים תנודות עסקיות?

תנודות עסקיות הכוונה היא לכך שהעסק לא עובד בצורה אחידה אלא יש לו עליות וירידות בעסקים שמעל שנה ניתן להשוות בין החודשים ולבדוק: למשל יתכן שבנושא
- יש "בייבי בום" דווקא באביב ובקיץ יתכן ובנושא
יש קפיצה דווקא ב
יתכן ובנושא שקשור לחתונות וסטיילניג והלבשה
יש קפיצה יותר באזור האביב והקיץ יתכן שדווקא בנושא הבריאות תהיה קפיצה בתקופת ה
חורף... שלב ראשון- תבדקו את העסק שלכן ותגדירו- האם גם לכן יש תנודות או שהעסק שלכן יציב?

אשמח לעיצות שלכן איך לצמצם התנודות וליצור עסק

שפעיל די קבוע במהלך השנה. כמדריכת טיולים, תמיד יש לי פיקים של ירידה בינואר ובאוגוסט, ב"שיא ה
חורף" ובשיא ה
קיץ בטוחה שלחלקכם יש עיצות כלליות שיעזרו לבעלות עסקים כמוני לשמור על יציבות ועבודה מכניסה כסף גם לתקופות אלו (אמנם אלו התקופות של יותר עבודה שיווקית ותכנונית וכיו"ב, אבל צריך גם
תגידו מה שתגידו....

ענתלה11

New member
להציע טיולי משפחות באוגוסט

וסיורים המשלבים סדנאות במקומות סגורים בחורף.

תודה ענתלה, אני עובדת עם מבוגרים,אמצע שבוע

ובכל מקרה חם נורא בקיץ גם לי, למשפחתי וליות אחרות...אנחנו בעיקר רובצים כמו ג'מוסים באיזשהו מקור מים מרענן וזהו...עיזבי אותנו מטיולים ארוכים ותודה על העצה לגבי החורף. האמת היא ששאלתי באופן עקרוני לגבי כל בעלת עסק כאן, האם רק אצלי תנודות? האם אפשר לשנות את זה?

הייתי יוצרת טיולים סגורים

הכוונה לטיולים למקומות סגורים עם מזגן מקרר בקיץ ומזגן מחמם בחורף-מוזיאונים לדוגמא, או טיולים רטובים בקיץ בחורף אפשר אולי לעשות טיולים שמתמחים במחתרות, ואז ללכת נניח אחרי ניל"י או אחרי האצ"ל,לח"י. קרן

תודה על הרעיונות, אכן טיולים בחורף ב../images/Emo82.gifסגור

פחות בחוץ, מה שמחייב אותי לצאת החוצה ואני לא רוצה שיבטלו- בניתי מצגת ושיריינתי בתשלום אולם וברקו ומציעה ללקוח הרצאה "במקום"... אבל גם שאלתי באופן כללי לכולנו, ולא רק לי או שרק אצלי יש תנודות ולא משהו יציב?

ענתלה11

New member
אצלי הפעילות שיא היא לפני חגים וביולי אוגוסט

לפני חגים - מכירת תכשיטים ומתנות, חופשים - סדנאות לילדים, אבל... באוגוסט גם אני עם הילדים ולכן אני תמיד צריכה לעשות בחירה ולבחור בשמחה ןוותר על חלק מהפעילות העסקית לטובת המשפחה.

אמאמיה

New member
להיות עצמאית זה כמו לשוט בים...

לפעמים הים סוער, לפעמים שקט, לפעמים מגיעים לאי מרוחק..... ומבחינתי, תמיד יש תחושת חופש, שפע והרבה אוויר בשנים האחרונות אני לוקחת בעצמי חופשה יזומה באוגוסט, כי זהו זמן חלש ומעדיפה להנות בחופשה עם המשפחה. בתקופת החגים אני תמיד 'על גל נמוך' ומחכה שיגיע 'אחרי החגים' ואנשים יתפנו להתחיל דברים חדשים ושינוי ובאופן כללי, אנשים מגיעים לטיפול כשנמצאים במשבר בחיים, או כאב בלתי נסבל, וזה לצערי לא תלוי עונה... נראה לי שאם לומדים את הרעיון שיש תנודות, הן פחות מפחידות ואפשר להנות מזה מה אתן אומרות?

הי מיה, גם אצלי אוגוסט זו חופשה עם הילדים

וינואר- בניית תוכניות חדשות, תוכניות עבודה וכדומה. אבל בעצם, למה לא ליצור איזו סוג הכנסה מסויים גם לתקופה "חלשה" כלשהי שמגלים שהיא חוזרת בכל פעם?

מחזוריות של העסק

מסכימה עם מיה שכשיודעים ש"זו התקופה" אז פחות מאויימים. לכל עסק יש מקצב משלו.. (ממש כמו מחזור..) וכשיודעים מראש מתי תקופות "חלשות" הופכים אותם מראש לתקופה מוגדרת בזמן. לשיווק, ליצירת פרוטייקטים. במקום לקרוא לתקופה תקופה חלשה, מגדירים אותה כתקופת השראה/למידה/בנייה. אצלינו למשל, בארגון אמ"א שפ"ע, חודש אוגוסט הוא חודש פגרה. כהגרה, זהו חודש שבו אני יודעת מראש שקהל היעד - אמהות עצמאיות, פחות זמינות, ולכן "מינפנו" את החודש לחופשה. בנינו, גם יולי-ספטמבר-אוק' יחסית חלשים... ולכן זהו זמן שבו יוצרים את התשתית להמשך השנה. לצורך העניין יכול להיות שבתקופה שכ"כ חם, יש לבנות "טיולים וירטואלים" הרצאות..כלומר ל"המציא" מענה לקהל היעד שלךש..גם לו חם/קר ומצד שני הוא רוצה לקבל את מה שהוא אוהב..למשל סדרת הרצאות שאח"כ יוכלו להרשם לטיולים ב"עונות המתאימות". אשמח לתת (פה בפורום) לכל מי שמתלבטת רעיונות ל"תקופות צמיחה". מיכל- תודה על דיון מעורר... לילה טוב:)

מסכימה מאד עם טל

גם אני לא קוראת לזה תקופה חלשה או מתייחסת אליה כאל תקופה בה אני לא עובדת. כשיש תקופות פחות עסוקות אני מנצלת אותן היטב-יותר נוכחות באינטרנט יותר חשיבה על הכיוון, יותר קריאת חומר מקצועי/הליכה להשתלמויות, יותר יצירת קשרים ושיווק. כל אלו, על אףשעל פניו לא מייצרים הכנסה, הם הזרעים להמשך ההכנסה ולכן נחשבים בעיניי בהחלט כעבודה מכניסה. גם לקיחת חופש ומנוחה או שהות עם הילדים והמשפחה מייצרת בעיניי עבודה כי היא גורמת לאישוש הכוחות ולעליית המוטיבציה ויש לה השפעה עצומה על היכולת שלי להמשיך. לכן גם הזמן הזה אינו מבוזבז בעיניי. אני חושבת שזה ממש תלוי בנקודת השקפה על זה ובמה שאנו אומרות לעצמנו תוך כדי. קרן

אמאמיה

New member
הי טלטולה

נחמד 'להפגש'... אולי תתארחי במעגל שלנו :) באמת נזכרתי שבמפגש יולי הקדשנו את התרגיל להיערכות לקראת הקיץ מהיבט של הזדמנויות ואתגרים, כמו לפתוח בשיחה אודות העסק עם הורים אחרים בבריכה... ולקחת את הזמן הזה לעבודה יותר 'מאחורי הקלעים' - כתיבת מאמרים, אינטרנט, פורומים וכו'.

תודה מיה יקרה על ההזמנה

שמעתי שמעגל ת"א זו קבוצה מקסימה. דווקא רציתי מאוד לבוא, (סופי הזמינה אותי) אך לצערי, קיבלתי מייל שאיני יכולה להגיע למפגשים של קשורי אמהות. שמחה לראות פה את חברותיי.. ומאחלת לכולנו המשך הצלחה בעסקים.

למעלה