חבר'ה קצת עזרה עם השעון דופק

../images/Emo131.gifחבר'ה קצת עזרה עם השעון דופק

קיבלתי השבוע את השעון דופק שלי RS300X SD. יצא לי לרוץ עם השעון פעמיים וספינינג לא יצא לי לעשות איתו ,יצא לי רק בעוד שבועיים . בריצה של היום כשבדקתי את הנתונים בתום הריצה השעון אומר שהגעתי ל100 אחוז דופק (מה שלא נראה לי ) ואני חייב לציין שבעת ריצה הפוד לרגל קצת מזייף וביצעתי היום ריצה + חימום שהאורך שלהם הוא סביב ה5 קילומטרים ומה שקיבלתי מהשעון היה 6.3 קילומטרים. יש למישהו הסבר לתופעה המוזרה? ד"א הכנסתי את כל הנתונים לשעון חוץ מה"fitness test" כיון שיצאה לי תוצאה מוזרה פעמיים כשביצעתי את ה"מבחן " ,קיבלתי שהVO2 מקסימלי שלי הוא 36 שזה ממש נמוך לגילי (19) ,הנתון מתקשר גם לכושר גופני? כי אם כן זה מוזר כיון שאני נמצא בכושר טוב. תודה לעוזריםם!
שבת שלוםם!

עזרה עם השעון

כמה דברים: 1. האם בצעת כיול לפוט פוד (חיישן הרגל) כנדרש ? 2. כשאתה אומר שהגעת ל 100% אז שם לב שאתה בתור משתמש מכניס את הדופק מקס' שלך בהגדרות (וזה ה100% שלך). 3. העצה הכי טובה לפנות לשירות של היבואן (אגנטק) ולבקש הסבר על הדברים הנ"ל 03-6446468 מקווה שעזרתי

michal11z

New member
לגבי הדופק ...

השעון מחשב בפשטות את הדופק המקסימאלי שלך ע"י 220-גיל - במקרה שלך זה יצא 201. יש לזכור שאלו נוסחאות ממוצעות ויש לא סטיות לכאן ולכאן בהתאם ליכולות המתאמן ופרמטרים נוספים. האינדיקציה הטובה ביותר היא לעשות מבחן מאמץ בו אתה מבקש להגיע לדופק מקסימאלי (הרבה פעמים הם עוצרים לפני כן...) - ואז להזין זאת ידנית בשעון. בהצלחה והרבה הנאה :)

dovev

New member
כל מה שאמרו נכון, ועוד

1. הכי טוב שתוכל לעשות זה לבצע כיול לפוד. היצרן מדבר על רמת דיוק של 97%, אם כי זה ממש לא מחייב. במקרה דלהלן אין יותר טוב משעוני GPS. יש לפולאר שעונים כאלה עם יחידה על הזרוע או לחברת גרמין שהיחידה מובנית בשעון. 2. על פי גילך השעון מחשב לך דופק מקסימלי של 201 בעוד שייתכן שהוא קצת גבוה יותר. עדיין, גם אם הדופק המרבי שלך כמה פעימות מעל 201, אני מתקשה להאמין שתוכל לרוץ על 95% או יותר מדופק מרבי לאורך יותר מכמה שניות. ייתכן שהייתה בעיה עם הסיגנל? דרושים עוד כמה אימונים ע"מ לבדוק זאת. 3. VO2MAX של 36 הוא אכן נמוך. אם תשקיע 400 ש"ח תוכל בבדיקת מעבדה לדעת מהו האמיתי שלך, שאם לא כן הכל בגדר חיזוי.

../images/Emo140.gifתודה חבר'ה!

אני אקח את השעון לאגנטק בשבוע הבא ואבקש שיכיילו לי את השעון ואת הפוד ע"פ הנתונים שלי ,נרהא לי הכי פשוט ......:)

למעלה