חידוש רשיון

נפרטיפ

New member
../images/Emo131.gifחידוש רשיון

עשיתי מבחנים בזמנו כ 17 שנים (אם אני לא טועה לדרגה ב' נכשלתי רק בשידור מורס) וקיבלתי אות קריאה 4Z9BBD מעולם לא קניתי ציוד , דיברתי עם מרים והיא אמרה לי לשלוח טופס והיא תוציא את הפרטים במגנזך ותראה אולי יש לי רשיון ב' לפי הקרטריונים של היום. היא אמרה שאני ארשום בטופס ציוד שאני מתכוון להשתמש בו איזה ציוד לרשום?? שמתאים לרשיון ג' תוצרת דגם הספק וכו', תודה למשיבים. דורון.

4Z1PF

New member
ברור

תקן אותי אם לא הבנתי נכון: אתה חובב דרגה ג' בנוסף ניגשת למבחני דרגה ב' ועברת בהצלחה את מבחני הנוהל והטכני (נכשלת במורס 12 מילים לדקה) אם כך מגיע לך היום רישיון דרגה ב' (התנאי היום הוא 5 מילים לדקה ואת זה יש לך מדרגה ג') לצורך הוצאת רישיון נדרש רישום של ציוד כלשהו. אני רואה 3 אפשרויות: 1. קנה ציוד חדש/משומש המתאים לדרגה ב' (בדוק תחילה עם מרים שאתה זכאי לדרגה זו) 2. קבל בהשאלה ציוד מחבר ורשום ציוד זה על שמך. 3. מצא תרשים לבניית ציוד CW והעבר למשרד התקשורת את התרשים שבכוונך לבנות. בהצלחה

נפרטיפ

New member
כן נכון

מרים אמרה שהיא תבדוק בארכיב את התיק שלי (לאחר שאשלח פקס) ותודיע לי איזה רשיון אני יכול לקבל ,אבל ביקשה לכתוב בפקס איזה ציוד שאני עתיד לרכוש, חשבתי בנתיים להתחיל ממכשיר נישא 2 מטר או UHF , כך שאני צריך לרשום בטופס שם הספק כתובתו (האם יש עדיין יבואנים פה בארץ?) דגם, תוצרת ,הספק , בכדי להתניע את התהליך.

4z5ca

New member
דואל בלנדר

אני ממליץ לקנות מקמ"ש דואלי - VHF / UHF ולא UHF בלבד. אלא אם אתה יודע בוודאות שתעבוד רק ב UHF. נניח ברשת של מספר משתמשים. תוספת המחיר למכשיר דואלי מצדיקה את ההשקעה. בין השאר במכשירים האלה יש מקלט רחב תחום ואפשרויות ממסור מוצלב ( תרגום רע ל cross band repeater ) תדהר.

4Z7CBF

New member
למה ?

בשביל מה צריך מקמ"ש UHF ? גם ככה הפעילות בתחום ה-VHF נמוכה מאוד ובתחום ה-UHF אין בכלל פעילות.

4z5ca

New member
רק בישראל?

פעם לדרגות גימל לא היה VHF רק UHF . אני חושב שזה היה סביב 1990. אולי אני מתבלבל עם משהו אחר. אבל זה נוסטלגיה. מבחניה מעשית יש יתרונות לעבודה ב UHF שלא צריך את ה DX של ה VHF. אנטנות קטנות, תדר שקט, תחום רחב ופנוי וטווח קצר שלעתים מועיל. לחלק מהממסרים כניסת UHF - שם אין הפרעות של צפוניים. הנדי VHF שמחובר לאנטנה חיצונית חוטף "אינטרמודים" ושאר רעשים שדי פוגעים בקליטה ( רעש סביבה עולה מגברים נדחסים וכו ). ב UHF המצב קצת יותר טוב. רק בישראל נתקעו על R7 S10 ו S11 בעברית ו S20-22 ברוסית.... זה עוד לפני שהזכרנו לוויינים ושירותים אחרים שלפעמים צריך לדבר איתם ( FRS , PMR ) תדהר IARC

mot264

New member
אתה צודק !, מדוע UHF ?

נהגי מוניות ושו"ת משתמשים בחד תדרי. אין סיבה לעבוד בשני תחומים לנהגי מוניות אלא אם אתה חובב רדיו. מוט 264

למעלה