מרגרינה!!!

../images/Emo131.gifמרגרינה!!!

שלום למי שיכול לעזור ובכלל לכולם!! אני חולת לחם עם חמאה (רצוי ג'בטה...) אך בגין כולסטרול גבוה, ויתרתי...
שאלתי היא לגבי מרגרינות של מזולה, אלה שמוצהר עליהן שהן נטולות שומן טראנס. האמנם?? מה זה אומר לגבי? ובכלל, האם זו מרגרינה שהגוף "מכיר"? אציין שתי עובדות חשובות: 1- אני רזה. 2- אסור לי להעמיס על הכבד שלי. מה עושים?? תודה רבה... קרן.
 
מרגרינה

קיימים בשוק מספר ממרחים שומניים כדוגמת מרגרינה שהם ללא חומצות שומן טרנס וכן ממרחים שעשויים בטכנולוגית מזון חדשה יחסית כמו הממרחים של ויקול -שמומלץ מאד להשתמש בהם כתחליף. תמיד ניתן להשתמש גם בממרח אחר כדוגמת- טחינה/מיונז קל וכו.
 
חמאה זה דבר נורא בריא....

הרבה יותר מכל מרגרינה שעברה כל מיני תהליכים עיבוד מזון מוזרים !
 
נכון, אבל...

יש לי כולסארול גבוה, ומעבר לכך הכבד שלי עדין קצת, אני צריכה להיות רכה איתו, ולכן שאלתי, אבל האמת היא שנראה לי שאצטרך לוותר על חמאה וגם על מזולה...
 
תראי ,

לדעתי האישת חבל לך לוותר ! זה כמו ששומן שאנחנו אוכלים לא הופך אותנו לשמנים ועגבניה לא הופכת אותנו לאדומים כך גם אכילת כולסטרול לא מעלה את הכולסטרול בגוף (אלה אם כן הכולסטרול נמוך) ! בהצלחה בכל אופן.
 

רון ו

New member
הבעיה היא בשומן הרווי

אתה טועה מאוד בהמלצה לחמאה שומנים רווים גורמים לכבד ליצר יותר כולסטרול. בניגוד לשומנים חד לא רווים, כפי שיש בשמן זית ואגוזים, שמקטינים אותו. אם הבחירה היא בין חמאה או מרגרינה איגוד רופאי הלב המליץ על מרגרינה ועדיף זו הנטולה שומנים מוקשים.
 
איגוד הלב ....

לא משרת את האינטרסים שלך בשביל להבין למה שומן רווי בריא כדי לך לקרוא יותר. בלי להיכנס למשהו מסובך : -בוא נניח הנחה יסודית :"ככל שמזון מעובד יותר הוא מזיק יותר" לכן תפוח בריא יותר מקורנפלקס (לא משנה כמה ויטמנימים הזריקו לו) או שמן זית בכבישה קרה בריא יותר משמן תירס מזוכך שעבר תהליכים כימים שונים. ככה גם חמאה יש לה יתרון אדיר על מרגרינה מתועשת שהזריקו לה קצת שומן כזה או אחר ! http://www.westonaprice.org/knowyourfats/fats_lungs.html אגב , לי זה מאוד עזר.
 

אלי ו.

New member
חפשתי בתחתית המאמר

את ה References שלה. לא מצאתי. היא כותבת שמחקרים עדכניים מצדיקים את הטענה שלה אבל לא טורחת לציין איזה מחקרים. מה שמצאתי זה הרבה נפנופי ידיים, חוסר מקצועיות ("הדוברים של משרד החקלאות לא מבינים" כאילו שהדוברים הם אלה שקובעים את ההמלצות) והרבה הרבה בולשיט. המלצה, מצא מקורות יותר טובים לאינפורמציה. עוד המלצה, מאמר מקצועי שאין בתחתיתו רפרנסים שאפשר לבדוק אינו מאמר מקצועי. והמלצה אחרונה, הזהר מאתרים שיש להם אידיאולוגיה (אנטי חלב/אנטי סויה/אנטי בשר וכו') אתרים כאלה נוטים להציג רק אינפורמציה נוחה להם.
 
קודם כל תודה רבה לכולם!! ../images/Emo39.gif

אודה ולא אבוש...הצלחתי להתבלבל. מדוע ממליצים לבעלי כולסטרול גבוה להימנע משומן רווי אם זה לא משפיע על הייצור בכבד? בנוסף, האם מזולה ושות' זה פשוט מרגרינה רגילה עם תוספות?? בנוסף: מה אני עושה עם עניין הכבד שלי שהוא עצמו בתפקוד לקוי...אני הולכת לקרוא חומר על זה, אבל בכל זאת אם יש לכם תוספות והארות אשמח לקבל...תודה רבה , קרן
 
תשובה פשוטה...

הם מכילים שומן טראנס לא משנה כמה שומן כאילו בריא הוזרק אליהם זה אותו זבל בלבוש אחר ! חוץ מזה , מחסור בשומן חיוני יכול להוביל לבעיות רפואיות בלבד ! אבל עודף שומן * זה דבר מאוד בריא ! http://www.nfc.co.il/archive/0020-D-67923-00.html?tag=15-14-46 * אני מדבר על לאכול הרבה שומן ולא להיות שמן יש כל מני אנשים שחושבים שיש קשר ישיר בין השנים אבל לאמיתו של דבר יש קשר הפוך !
 

אלי ו.

New member
כנסי לפורום תזונה (23)

וקראי את המאמר על שומנים. ממש לא מזמן עניתי שם על שאלה בנושא כולסטרול בה נתתי לינק נוסף בעברית. ההמלצה הטובה ביותר היא קודם כל להתייעץ עם אנשי מקצוע, רופאים ותזונאים קליניים. הבעיה באינטרנט היא שקשה להפריד מידע מדיסאינפורמציה.
 
למעלה