2 שאלות...

  • פותח הנושא Kol9
  • פורסם בתאריך

Kol9

New member
../images/Emo131.gif2 שאלות...

היי, אני חדש כאן, אשמח אם תוכלו לספר לי מנסיונכם על כתיבת התיזה. היום אני לומד לתואר שני (מדעי החברה) עם שני מסלולים: עם ובלי תיזה. חשבתי לבחור במסלול עם תיזה ויש לי כמה שאלות: 1. האם ישנה אפשרות ללמוד בחוג מסוים, המציע מסלול עם תיזה, אך בפועל לעשות את התיזה עצמה בחוג אחר באותה הפקולטה? אני אחדד: למדתי תואר ראשון במסלול דו חוגי, כך שמבחינת המשך לדוקטורט אני עומד בקריטריונים של שני החוגים (בדוק עם מזכירויות החוג). השאלה היא האם מישהו מכיר מצב שבו התואר השני נעשה בחוג X אך התיזה נכתבה עבור חוג Y. (אין הכוונה לכתיבה של שתי עבודות תיזה או לסיים את אחד המסלולים ללא עבודת תיזה ואז לכתוב תיזה בשני). מקווה שהשאלה ברורה... 2. אשמח אם תוכלו קצת להבהיר את עניין התיזה. האם זה כמו לכתוב סמינריון, רק קצת יותר מושקע וארוך?(אחד מהסמינרים שלי לתואר הראשון היה 50 עמודים...) כמה זמן בשבוע בממוצע אתם מקדישים/הקדשתם לכתיבת התיזה? האם זה ראלי לעבוד במשרה מלאה בתקופה זו או שזה כמעט בלתי אפשרי? מהן המטלות שיש מסביב? אשמח לכל מידע בנושא. תודה לעונים!
 
באוניברסיטה העברית אפשר לקחת תוכנית אישית

למוסמך - ואז עם אישורים מתאימים אתה יכול לעשות כל מיני צירופים מוזרים (כולל אני חושבת מה שציינת - ודאי שאפשר לשלב מנחים מחוגים שונים) - מצרפת לינק מאוד כללי. מניחה שזה אפשרי גם במקומות אחרים. לגבי תזה - עבודה סמינריונית מורחבת זה דימוי שבעיני הוא טוב כי יש בו משהו מרגיע. לא תמיד זה מדויק, ובודאי שאין הכוונה למורחב=מריחה. ויש גם שלבים יותר פורמלים של הגשה ואישור הצעת מחקר לגבי תזה, אבל בגדול, בהחלט יש הרבה עבודות סמינריוניות שמעידות על יכולת מחקרית טובה שתאפשר כתיבת תזה. אזהרה קטנה - כמו שאתה כתבת עבודה סמינריונית באורך של חצי תזה, יש אנשים שכותבים תזה שהיא כבר כמעט דוקטורט - לדעתי עדיף בכל שלב, לעמוד בסך הכל בפרופורציה הנדרשת ולא לחרוג יותר מידי. זה גם קשור לשאלה שלך של שילוב עבודה עם תזה - אם תהיה ממוקד, ולא תנסה לעשות דוקטורט בתחפושת של תזה, אז יכול להיות שתצטרך לקחת חופשה מידי פעם כדי להתמקד בכתיבה, אבל זה אפשרי.
 

k ah

New member
מאוד תלוי במה אתה רוצה לעשות

בעיקרון, אין שום בעיה לעשות תואר במחלקה א ולנהל הנחיה עם שני מנחים, אחד מ א והשני מב (חייבים אחד מ א כי אתה רשום שם). אבל לא ברור לי למה לך לעשות את זה אם אתה יודע שאתה רוצה לעשות תיזה דוקא בתחום ב? בכל מקרה, אם יש לך שני מנחים אתה לומד בשתי המחלקות אבל צריך לקבל אישורים עבור הקורסים של מחלקה ב אם הם לא מורכים במחלקה א. מקוה שברור. אם לא אסביר שוב. לגבי התיזה, תלוי באיזו אוניברסיטה. יש כאלה שמדובר בערך בסמינר מורחב, ויש כאלה שלא. צריך לבדוק באוניברסיטה בה אתה לומד. ברמת העקרון, לדעתי יש כמעט בכל האוניברסיטות הגבלת אורך והיא עומדת על כ 80 עמודים אם לא פחות. מה שקצת נותן פרופורציות לעבודה הנדרשת. בהצלחה
 

al27tlv

New member
תזה כסמינר מורחב

אצלי נושא התזה נגזר מסמינר שהגשתי תואר הראשון אבל התזה הייתה רחבה הרבה יותר ולקחה לי כמה שנים (וגם קיצרה לי כמה שנים מהחיים...), בסופו של דבר הגשתי משהו כמו 140 עמודים שזה נחשב קצר למדי או ממוצע במחלקה (תכנון ערים בטכניון). היום אני זמן קצר לאחר תחילת הדוקטורט ואני חושב שהעבודה על התזה הכינה אותי טוב מאד לתהליך המחקר. לא ממליץ לך על שילובים "מוזרים" ומנחים רבים מד כי זה יעכב את סיום התזה. כמו כן אם אין לך כוונות להמשיך לדוקטורט ואם אתה לא ממש ממש עם רעל בשניים ואש בעיניים לחקור משהו עדיף מסלול ללא תזה- כך תסיים מהר יותר את הלימודים ועם הרבה פחות כאבי ראש ולילות ללא שינה. בהצלחה!!
 

Kol9

New member
תודה

אני לומד את התואר הנוכחי כיוון שמבחינה תעסוקתית הוא אמור לפתוח יותר דלתות. העניין הוא שבעתיד הייתי רוצה לעשות דוקטורט בתחום שהוא פחות פרקטי אבל יותר מעניין אותי, ומכאן ההתלבטות. תמיד ישנה האפשרות לסיים את הנוכחי בלי תיזה ובעתיד לעשות תיזה בחוג השני, אבל הייתי מעדיף שלא. חשבתי על העניין של תיזה עם 2 מנחים, אחד מכל חוג, העניין הוא שצריך למצוא נושא משולב... האם למישהו יש מושג אם במקרה כזה באמת ניתן יהיה להמשיך לדוקטורט גם בחוג השני? (דהינו תהיה לי האופציה להמשיך לדוקטורט בכל אחד משני החוגים?) שאלה מעט ירוקה: התזיה היא הצעה למחקר; האם זה אומר שאין כאן עניין של לצאת לשטח ולבצע מחקר בפועל, או שהשם מטעה?
 

k ah

New member
אם אפשר להתערב לך קצת

נראה לי שאתה קצת מנסה להשיג הרבה דברים בשביל משהו שהוא אולי. אני מכירה את המצב הזה לנסות להשיג את הכל כי אולי מתישהו תרצה לעשות צשהו קרוה. אבל באמת-ואם משהו היה אומר לי את זה לפני כמה שני היום אני חושבת שהיתי במקום אחר, אתה לא יודע איםפה תהיה בעוד שלוש שנים או אפילו בעוד שנה. אולי תרצה לעשות דוקטורט ואולי לא, אולי התפקיד שאתה מזכיר כאפשרי לאחר סיום התואר השני יוביל אותך למקום אחר לגמרי. אולי תגלה שאתה בכלל רוצה לעבור לתחום אחר. בקיצור מה שאני אומרת זה שבחל לסבך את החיים עכשיו בשביל משהו שאולי יקרה בעוד כמה שנים ואולי לא יקרה בכלל. תתמקד במה שאפשר לקבל ולעשות עכשיו. לכתוב תיזה כמו שקראת לוקח הרבה זמן. אם עושים את זה יחד עם עבודה במשרה מלאה זה לוקח הרבה זמן והרבה כוחות. סליחה על ההתערבות וכמובן שאתה לא חייב להתייחס, רק שאני כל כך מכירה את המקום הזה לשאלתך, הכל תלוי באופן בו תמלא את התואר השני שלך. קשה לתת תשובות מדויקות בניסוח כל כך מעורפל. בתחום שלי בהחלט מוכרים לי שילובים של שני תחומים, עם שני מנחים ותואר שהקורסים בו הורכבו משתי המחלקות ואפשר היה להמשיך במחלקה השניה. אבל צריך לבדוק מה המחלקה שלך חושבת ומוכנה לאפשר.
 

Kol9

New member
תודה על התשובות

אני יודע שבסופו של דבר אחזור לאקדמיה. בתחום שלי יש משמעות גם לניסיון פרקטי, עבודה בשטח. התיזה לכשעצמה לא מרתיעה או מפחידה אותי, אני פשוט רוצה לדעת למה לחכות. בכל מקרה, גם אם מאיזשהי סיבה לא אמשיך הלאה ללימודי דוקטורט, תמיד כדאי שכל האופציות תהיינה פתוחות. תגידו, ידעתם מראש על מה אתם רוצים לכתוב את התיזה שלכם? כמה זמן לקח לכם כדי לגבש את הרעיון ועד כמה (אם בכלל) המנחה התערב לכם בעניין?
 

polinomialy

New member
שוב, במדעי הטבע זה אולי שונה,

אבל אני לא ידעתי מראש על מה אני רוצה לחקור. ידעתי רק תחום. בהתאם לתחום בחרתי מנחה. המנחה הציע מספר מחקרים, ואני בחרתי במחקר שעניין אותי מתוכם. כמה הוא התערב - מעט. אבל זה מאוד מאוד תלוי מנחה. אני חושבת שבמדעי החברה המצב שונה לחלוטין.
 

polinomialy

New member
אני מתחום אחר לגמרי, ובכל זאת

1. גם אני עשיתי תואר ראשון כפול, וחלק מחברי עשו את הקורסים של המוסמך בחוג אחד ואילו את התזה בחוג השני. מה הכוונה - הם מצאו מנחה מחוג א' שהסכים להנחות אותם אע"פ שהם רשומים רשמית לחוג ב'. בסופו של דבר הכל קשור במנחה. עם החוגים קרובים אז יש סיכוי למצוא מנחה שיסכים להנחות אותך על נושא משיק. 2. תזה של מוסמך הוא לרוב *הרבה* יותר מושקע וארוך מעבודה סמנריונית. תזה באה אחרי מחקר. מוסמך מחקרי אומר שיש לבצע מחקר ועל זה לכתוב את התזה. לגבי כמה זמן משקיעים - אצלינו בפקולטה (מדעי הטבע) מדובר על מינימום של 25 ש"ש, וברוב המקרים למעלה מ-45 ש"ש למשך למעלה משנה לצורך מחקר וכתיבה. אני עבדתי כחצי משרה ורוב האנשים מסביב חשבו שאני מטורפת. אין לי מושג איך זה אצלך בפקולטה. בהצלחה
 
למעלה