• פותח הנושא nsr
  • פורסם בתאריך

nsr

New member
../images/Emo131.gif ../images/Emo101.gif

עמית, אתה יכול להסביר בבקשה על "סינדרום מייפל"? בתודה מראש
 

amitp

New member
בבקשה ../images/Emo6.gif

קצת (הרבה ;)) על "מחלת מייפל", או בשמה המלא - Maple Syrup Urine Disease - מדובר על מחלה מטאבולית, זאת אומרת, מחלה שפוגעת בחילוף החומרים בגוף. זוהיא מחלה גנטית, שגורמת לפגיעה ביצור אנזים האחראי על פירוק חלבונים. חלבונים מורכבים מיחידות קטנות שנקראות חומצות אמינו. החלובנים שאנו צורכים מורכבים בערך מ-20 סוגים של חומצות אמינו כאלה - משהו דומה למבנה לגו שמורכב מ-20 סוגים של אבני לגו. במחלה הזו נפגע אנזים שאחראי על פירוק שלוש מהחומצות הללו - leucine, isoleucine ו-Valine. מכיוון שהגוף לא מסוגל לפרק את החומצות הללו הן מצטברות בגוף והופכות לתוצרי לוואי שרעילים לגוף, ובמיוחד למוח. הדבר יביא לירידה במצב ההכרה, אירועים של דום נשימה, היפוגליקמיה, שתן בעל ריח של סירופ מייפל (ומכאן השם... :) ), פירכוסים ולבסוף מוות. זמן חיים ממוצע של תינוק ללא טיפול הוא שבועיים מיום הלידה (במהלך ההריון כבד האם אחראי על סילוק חומצות האמינו ממחזור הדם של התינוק). לאחר זיהוי המחלה (על ידי בדיקת שתן ובדיקת דם מיוחדת) מותחל טיפול שכולל דיאטה מיוחדת ללא שלוש חומצות האמינו הבעיתיות. במיוחד אסור לתינוק כזה לינוק וחשוב להתחיל בטיפול מוקדם ככל האפשר. עד כאן זה נשמע פשוט, אלא שמדובר על שלוש חומצות אמינו חיוניות - זאת אומרת שעל מנת להמשיך לחיות הגוף חייב לקבל אותן במזון, והוא אינו יכול לייצר אותן בעצמו. מכיוון שכך החולה מקבל כמויות מדודות ומזעריות של חומצות האמינו הנ"ל תוך בקרה תמידית על רמתן כדי שלא להביא להצטברותן - משהו דומה לחולה סוכרת מאוזן. חולה MSUD חייב לשמור על אורח חיים קפדני ביותר כאשר כל מחלה קלה עשויה להוציא אותו מאיזון ולסכן את חייו. קצת סטטיסטיקה - בארה"ב תפוצת המחלה 1/300,000 איש. בארץ התפוצה גדולה יותר (אין לי נתונים מדויקים) והיא נפוצה יותר בקרב האוכלוסיה הבדואית. ערב טוב, עמית.
 

inbale

New member
למדתי משהו חדש ../images/Emo51.gif

לא נעים להודות אבל לא ידעתי שהסינדרום הזה קיים...תודה על ההעשרה הזו.
 

paradan

New member
you take my breath away../images/Emo45.gif

פשוט אין מילים. כל הכבוד. ואני מקווה שהשם הוא בגלל הריח באמת... חבריה אתם יודעים למה לסכרת קוראים diabetes mellitus? דני
 

nsr

New member
../images/Emo132.gif

תודה רבה רבה עמית! זה תמיד כיף ללמוד משהו חדש! mellitus זה בלטינית, נכון? הכוונה מתוק? אולי בגלל שיכולת הגוף ל"טפל" בסוכר נפגעת?
 

philips

New member
הכל עניין של טעם..

בעבר הרחוק הייתה מאובחנת עפ"י הטעם המתוק של השתן...
 
למעלה