לכל מי שלומד/ למד בבר אילן...

chyloom

New member
../images/Emo131.gif../images/Emo53.gifלכל מי שלומד/ למד בבר אילן...

אני מנסה להתקבל לשנה הראשונה (אעשה כמה קורסים כדי להתקבל לתואר שני בתרפיה במוסיקה...). המבחנים באוקטובר ויש לי חור ע-נ-ק-י בידע תיאורטי. 1)כרגע אני לוקחת שעורים פרטיים עם מורה מעולה, אבל רציתי לדעת אם צריך לדעת את התשובות פ-ר-פ-ק-ט, או שמספיק שהם רואים שיש לך קצת ידע. 2) כמו כן, המבחנים בנגינה- מה הרמה הרצוייה על כלי שאינו פסנתר (אני מנגנת על חליל צד)? 3)האם חייבים לנגן קטע קלאסי? 4)אם מנגנים ג'אז, האם מצופה ממני שאאלתר? תודה לכל מי שיתפנה לענות. מעריכה את זה!

SHEX

New member
אני לא מתמצא במגמה של בר אילן../images/Emo95.gif

למען האמת, לא ידעתי אפילו שיש שם אחת כזו.. אבל בסה"כ, אני מאמין שאם תפגיני ידע, אז גם אם לא תעני על הכל בצורה מושלמת זה יהיה בסדר.. הרמה הרצויה ברוב המקומות היא שתוכלי לנגן יצירות מוכרות שנחשבות לרציניות, קונצ'רטו של מוצארט, למשל, או כל יצירה מוכרת שיש לחליל (אני לא מכיר הרבה) ומבחינת ג'אז - די נהוג לאלתר אם את מנגנת ג'אז בבחינה.. בהצלחה!

אילת441

New member
תשובות מסודנטית בבר אילן

מהשאלות שלך נראה שלא לגמרי הבנת את מהלך הבחינה באוניברסיטה, ולכן אני אנסה לתת פה הסבר קצר על מה שעומד לקרות, ולמה בעצם מצפים ממך: את מגיעה ביום המבחן בשעה שנקבעה, מצויידת בכלי הנגינה שלך ובכלי כתיבה. תעברי באותו יום ארבע בחינות לפי הפרוט הבא: *בחינה ראשונה - תאוריה ופיתוח שמיעה. הבחינה בכתב ואורכת כשעה וחצי. החומר הוא החומר שמופיע בפרסומים של המחלקה, ואם אין לך אותו כדאי מאוד מאוד שתתקשרי לשם ותבקשי שישלחו לך. עם החומר תקבלי גם מבחן לדוגמא. דגם המבחן נשאר כל שנה בדיוק אותו הדבר (רק התווים משתנים...), כך שלמעשה אם את מסוגלת לפתור אותו יש לך סיכוי גדול לעבור את הבחינה. זה גם עונה על השאלה הראשונה שלך - אין לדעת פרפקט או בערך, יש לעבור את המבחן או לא. *בחינה שניה - פיתוח שמיעה, סולפז' וקריאה מהדף. הבחינה בע"פ אחד אחד ואורכת בין חמש לעשר דקות. החומר הוא אותו חומר כמו בבחינה הראשונה, ומטרתה היא סיווג לרמות (בשנה א' שיעורי פ"ש והרמוניה מתקיימים בשתי קבוצות של מתחילים ומתקדמים). *בחינה שלישית - נגינה בפסנתר. גם לימודי הפסנתר בשנה הראשונה הם בחלוקה לפי רמות, ומטרת המבחן היא לקבוע את הרמה. מי שלא יודע לנגן אומר שהוא לא יודע ומשובץ לרמה הכי נמוכה. *בחינה רביעית - שירה/נגינה בכלי נוסף. מטרת המבחן הזה היא לשבץ אותך לקבוצת ביצוע. את מחליטה לאיזה קבוצה את רוצה ללכת ולפי זה את נבחנת, וזה גם עונה על השאלות הנוספות שלך - אם את רוצה ללכת להרכב הקאמרי תצטרכי לנגן קטע קלאסי (וטיפ ממני - אל תשקיעי בו יותר מדי, ממילא יעצרו אותך אחרי עשר שניות של נגינה - אין להם זמן ועצבים...) ואם את רוצה ללכת להרכב הג'אז תצטרכי לנגן ג'אז (אני מניחה שגם לאלתר, אבל אני לא סגורה על זה). את יכולה גם להחלט שאת רוצה מקהלה ואז לא תצטרכי לנגן כלל אלא רק לשיר. לי אישית לא כ"כ יצא לשמוע על מישהו שלא התקבל להרכב שהוא רצה, ונראה לי שזה כמעט לא קורה. זה נשמע אולי מאיים ומתיש, אבל בפועל זה לא כ"כ. צריך רק להגיע בידיעה שאת עומדת לשרוף שם מספר שעות טובות (עד שמגיע תורך בל מבחן וכו') ולהצטייד באוכל ובתעסוקה בהתאם
עד כאן להיום. אם יש לך עוד שאלות את כמובן מוזמנת לשאול. המון בהצלחה!

jack06

New member
../images/Emo51.gifשיחקת אותה!

וואו! אלו דברים שממש ממש לא ידעתי!!! תודה רבה שהקדשת זמן לענותלי. עזרת לי ה-מ-ו-ן, גם בידע וגם בהפגת המתח לפני הבחינה. תבורכי

chyloom

New member
אופס עניתי על שם של מישהו אחר

ההודיה היא כמובן ממני ולא ממי שרשום
. יום טוב

למעלה