כן, אבל...
שלום לך. אני גיי, בן 18 ולפני שנה ניסיתי להפוך לסטרייט. אני לא יודע אם מה שאני הולך להגיד כאן נכון לאנשים אחרים או שהוא נכון רק לעצמי, אבל הניסיון היה מאוד מפחיד. זה יהיה קצת ארוך כי הולך לשפוך דברים מהלב, אז העזרי בסבלנות. במשך תקופה מסויימת די שנאתי את מה שאני, ניסיתי להתאים את עצמי לסביבה, לגרום לעצמי להמשך ולאהוב בחורות בכוח. רציתי שתהיה לי חברה, שאני אשכב איתה, שאני אהפוך ל-"נורמלי" והכל. אז התחלתי לחשוב על נשים, לעשות "תרגילים", לאונן ץוך מחשבה על נשים וכו´. ולהפתעתי הצלחתי. לקח לי שבוע והצלחתי להגיע למצב שבו המחשבה על אישה גרמה לי הנאה. אמנם זה דרש המון-המון אנ´ נפשית אבל הצלחתי. הבעיה שהכל היה מאולץ - לא קרה באופן ספונטני אלה מתוך שכנוע עצמי - ממש משימה. והמצב הזה של כפייה נפשית-פנימית כמעט הרס אותי. הצד "האחר" שלי זה שנמשך ספונטנית לגברים יצר אנטגוניזם מאוד חזק וזה כלל סיוטים בלילות, דיכאון (אם היית יודעת כמה שירי דיכאון כתבתי באותה תקופה), הרגשתי שאני מאבד את עצמי. שיעבדתי את כל האנרגייה שלי להפקת הנאה ממשהו שהוא לא טבעי בשבילי, שהוא אולי יפה ו-"אמור" למשוך אותי, אבל לא גורם לי שום דבר בלי השקעה מסיבית של רצון. הייתי חייב לעשות לעצמי הפסקות שבהן הייתי חייב לחשוב על גברים כדי להרגע מהמאמץ הנפשי והדואליות הזו היתה כרוכה בסבל לא קטן. למעשה, אני עמדתי על מצב שהוא על גבול האי-שפיות, ומצאתי את עצמי מתמודד עם גלים גדולים יותר ויותר של שנאה עצמית ותסכול. ומה שהכי מעניין - התחלתי לפחד שאני באמת הופך לסטרייט, דבר שחשבתי שיהיה טוב אבל בתוכי שנאתי את זה. שנאתי להפוך להיות לא-כאן ולא-כאן עם זהות מינית אמורפית ולא מוגדרת והרגשתי שהמקום שהחברה מצפה שאני אהיה בו הוא לא המקום שנוח לי להיות בו. כי בתוך הנפש שלו אדם רוצה להרגיש "בבית" ללא כללי ברזל שכובלים לו את המחשבות והרגשות. אז אם את שואלת אם הדבר אפשרי - יתכן שאם הייתי ממשיך הייתי עובר נק´ מסויימת שמעבר לה הייתי נמשך ספונטנית גם לנשים, ואולי גם מפתח דחייה מגברים. האם הייתי שורד את זה? אי אפשר לדעת. אני עדיין לא יודע האם מה שקרה לי היה באמת תהליך של הפיכה לסטרייט או שהכל היה בראש שלי. אבל ידוע שאם רוצים מספיק חזק אפשר לעשות כמעט הכל. השאלה היא מה עדיף להיות: גיי שפוי ובריא בנפשו או סטרייט עם שריטה רצינית. אני העדפתי להיות הראשון. לדעתי זו היתה חוויה שממש לא כדאי לעבור אותה, ולכל אלו שמתלבטים ומתחבטים: אל תנסו את זה. תנו לעצמכם לזרום. מה שאתם מרגישים שהוא טבעי בשבילכם זה גם מה שטוב בשבילכם. מקווה שקיבלת תשובה, שלך, נצח.