אני אספר משהו ואני רוצה עצה

flowerG

New member
../images/Emo132.gifאני אספר משהו ואני רוצה עצה

אוקיי אז ככה : אני בכיתה יב ואני לומדת כבר שנה שלישית כימיה . בכיתה י ובכיתה יא הייתה לי מורה ממש מתוקה סוף הדרך נתנה לי לעשות מבחנים חוזרים חופשי הייתה מורה שלימדה חזק ובצורה טובה . קצת מרחפת אבל לא משהו חריף. הקטע שהשנה בכיתה יב יש לי מורה מ-ש-ע-מ-מ-ת אלוהים אני פשוט נרדמת אצלה . בתור מורה היא צריכה לנהל את השיעור טוב . אני לא מבינה איך התלמידים שלה (ביולוגית) למדו איתה שנתיים . כל משפט אצלה זה : "אוי סליחה טעיתי". אלוהים זה מעצבן עכשיו הקטע שבכיתה י וכיתה יא היינו 37 תלמידים מהכיתה שלי בכימיה והיום נשארנו 3 בנות כולל אותי. אני יושבת שורה ראשונה ואני כל שיעור שלה מציירת מול הפנים שלה ורואים שהיא שונאת אותי. זה לא נחמד . הקטע שאני לא רוצה לפרוש מכימיה כי אני גם רוצהל לקבל תעודה של בגרות. של כימיה וגם לא שווה לי כי עברתי כבר 3 יחידות בגרות ונשארו 2 . אני לא יודעת מה לעשות אלוהים .............................. תעזרו לי תייעצו משהו. תודה

Mנטה

New member
תראי איך אני מבינה את הסיפור שלך

בשנתיים הקודמות היתה לך מורה שכל הזמן ויתרה לך ונתנה לך לעשות מבחנים חוזרים. השנה יש לך מורה פחות נחמדה וכנראה גם פחות טובה בללמד, ואת שונאת אותה ומראה לה את זה בכל דרך אפשרית. עכשיו את פוחדת שהיא גם תתנקם בך. מבינה ?

flowerG

New member
../images/Emo187.gif

אוקיי אבל מצד אחד אם אני אתנקם בה זה רק יגרום לי נזק . ואני לא יכולה להגיד כלום כי אני מיעוט . נא לחשוב שתלמידיה למדו איתה שנתיים !!!!!! והיא מכירה אותם והם מכירים אותה . הם מקבלים ציונים טובים כי הם למדו איתה הרבה זמן. אני לא יכולה לעשות כלום ואני לא רוצה לפרוש . והמורה הישנה עושה שיעורים פרטיים אבל ב150 שקלים . ואני לא רוצה מורה פרטית. ?????

jbu

New member
במלחמות עם המורים תמיד מפסדים.

אני אומר שתתחלי להתנהג אליה יפה (לפחות תנסי), לדעתי זה חוצפה שאת מנסה להתנקם במורה שלך. אם את רוצה לעבור אז תתחלי ללמוד כי לפי מה שהבנתי היו לך חיים קלים יחסית ולמרות שזה היה לטובה (לפני הציון בבגרות) עדין אף אחד לא חייב לך את זה, תלמדי עם התלמדים הישנים ותראי איך מסתדרים איתה, גם תשקעי יותר זמן במקצוע, מורים לא מכשלים מישהוא בדר"כ אפילו מורה ששונאת אותי נתנה לי 94 ,כשזה מגיעה לך זה מגיעה לך.

flowerG

New member
../images/Emo60.gif

אני לא מתנקמת בה . אני פשוט לא יכולה להתרכז איתה בשיעור . אתה צודק . אבל הקטע שאני יושבת בשורה הראשונה וכל הזמן מביטה ללוח ולא מבינה . כשהיא מסבירה אז אני לא מבינה גם כן. אולי אחד ל... הקטע שאין כמעט לאחרים זמן להסביר לי . ואואטוטוט יש לי מבחן אני ממש לא יודעת מה לעשות. אני ממש לא מתנקמת בה אני לא שונאת אותה אני לא מכירה אותה. הקטע הוא שהיא לא גורמת לך להבין משהו (סליחה טעיתי זה המשפט המרובה אצלה בשיעור)

jbu

New member
יש לי מורה לפיזיקה

שהוא מורה כול כך גרועה ובכלל לא מלמד עד שהוא נותן לתלמדים להכין "הרצאות". הוא איזה מרצה באונברסיטה שחושב שאנחנו צריכים לנשק את האדמה שהוא הולך עליו. לצערי מורה פרטי הוא השיטה הכי טובה, חבל שאין אף אחד
שיסביר לך....

Mנטה

New member
אבל אולי את לא יכולה להתרכז כי היא

כל כך מעצבנת אותך שאת לא מסוגלת להקשיב לה ? החכמה היא להתגבר על ההתנגדות שלך אליה ואז תביני יותר. וכן, נסי להתיידד עם מישהו מהכיתה הזאת שיסביר לך פה ושם לפחות בהתחלה ויכניס אותך לעניינים.

flowerG

New member
../images/Emo113.gif

הקטע הוא שהיא לא מעצבנת היא פשוט מוציאה אותך מהריכוז סתאם. זה לא שמישהו לא יכול להסביר לי פשוט אין להם ממש זמן. אני יודעת שזוהי בעיה שלי שאני לא מתרכזת אבל אין לי איך....

Mנטה

New member
חכי שניה פרח, את נסחפת

יכול להיות שמישהו מדבר בצורה שמוציאה אותך מהריכוז. אבל אם זה קורה לך עם מורה, זה בעיה שמאוד כדאי לך לנסות להתגבר עליה. בואי נעשה את זה לאט לאט, אוקי ? דבר ראשון בשיעור הבא, אל תנסי להקשיב למה שהיא אומרת ואל תנסי להבין, אלא - תנסי לראות אותה באור חיובי. תנסי לחשוב עליה דברים טובים. אם תצליחי נעבור הלאה, כך שלאט לאט תהיה לך קצת יותר סבלנות אליה. ובקשר לתלמידים האחרים, את עוד לא מכירה אותם יכול להיות שמישהו או מישהי מהם יהיו בסוף חברים טובים שלך בטוח תמצאי אחד או אחת שיסכימו לעזור לך טיפונת. אני גם מציעה לך להיעזר בספרים בינתיים בשלב שאת לא מבינה, בטוח יש ספרים על החומר שאתם לומדים, שמבהירים אותו בצורה קלה וברורה. אני לא בדיוק יודעת מה החומר שלך, אבל נסי לחפש בין ספרי האוניברסיטה הפתוחה קורס בנושא קרוב ושם בטח תמצאי הסברים ברורים.

למעלה