על זה אני מתחרט
התגובה שלמעלה לא משקפת את הרגשות והמחשבות האמיתיות שלי, אלא היא תוצאה של היסחפות עם הזרם ועם הרגשות של אותו רגע. האמת וכל האמת היא שאני חושב שהתגובה של ג'סטין לפורום ולאתר של הרונות משקפת חוסר סובלנות שאין לו מקום בפגאניזם ושתורם לדפיקוּת הכללית של העולם. למען הפירוט: ג'סטין כתב: פורום רונים מלא בהיפים ניו-אייג'רים שחושבים שהם מצאו את אלוהים (והשקל) בתוך אלפבת נורדי עתיק. תגובתי: ופורום פגאניזם בישראל מלא בפגאנים שחושבים שהם מצאו את אלוהים בתוך כל אחד הנתיב הפגאני שלו. מה ההבדל? ג'סטין כתב: את הרעיונות המופרכים שאפשר להבין מהפאסודו-פורום המגוחך הזה אפשר גם לשמוע מכל גזלן מיסטיקן יפה-נפש שחושב שהוא מצא את אלוהים. תגובתי: אכן אתה דבק בהשקפה של One And Only True Way, ג'סטין, וכל השאר שקרי? זה ממש לא פגאני לחשוב ככה. ג'סטין כתב: הנורדים המקוריים היו שוחטים את הפורום הזה על מרבית יושביו ומורחים את הרונות שלהם בדם האדום והחם שמבעבע על הרצפה. תגובתי: כן, אנחנו יודעים שהאלימות היא הדרך הכי טובה לפתור כל בעיה... ג'סטין כתב: נכנסתי למדור "רון-רון" אשר מתיימר לפרט על כל רונה ורונה ונחרדתי מהשטויות הניו-אייג'יות שקראתי שם. אם עד עכשיו זה רק היה בדיחה, עכשיו זה כבר כפירה! תגובתי: אין דבר כזה "כפירה" בפגאניזם. המושג קיים רק בדתות דוגמאטיות כמו היהדות, הנצרות והאסלאם. אתה באמת רוצה להיות כמוהם, ג'סטין? תחשוב על זה. ג'סטין כתב על המשמעויות האמיתיות (שוב פעם, One True Way, כמו בנצרות) של הרונות איסה ונאוד'יז. תגובתי: ומה האסון הגדול? מה כבר יכול לקרות? העולם ייחרב מזה? מה הדרמאטיות הזאת, לעזאזל?! ג'סטין כתב: מי שמעוות ככה את השרידים הקדומיים, דמו בראשו. תגובתי: "דמו בראשו", כלומר במקום לבוא אל האנשים האלה ולדבר על לבם בצורה רגועה ושקולה ולהסביר להם להם למה הם לא עושים טוב, אתה מדבר בשפת הכוח והאיומים. איך זה שונה מאלוהי התנ"ך, שמעולם לא מנסה להסיר את בני ישראל מדרך הטעות בדברי שכנוע רגועים, אלא תמיד בלשון של עונשי אש וגופרית? ג'סטין כתב: פירוש אישי - סבבה, עיוות נטול מקור וחסר טעם - לא. תגובתי: ומי קובע את הגבול בין פירוש אישי לבין עיוות נטול מקור וחסר טעם? ועוד, איזה קיום אובייקטיבי יש לשיפוט "חסר טעם"? ג'סטין, זו דרך רעה ללכת בה. אבל לא אני מעניש, אלא הניסיון יראה לך שהצדק איתי. היו ברוכים. HD