התאוריות שניסו לסתור את דארווין -Ynet

אושיהו

New member
../images/Emo132.gif התאוריות שניסו לסתור את דארווין -Ynet

במחצית השנייה של המאה ה-19 התפרסמו תיאוריות אנטי-דארוויניות שונות, שניסו להוכיח כי קיים בורא תבוני ולא מדובר בתהליך מכאני חסר משמעות יוסף נוימן, מגזין "גלילאו" פורסם: 17.08.07, 13:13 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3438489,00.html

C H 4

New member
אני אוהבת את פרופ' נוימן, הוא כותב מעניין ../images/Emo13.gif

C H 4

New member
אתה יודע..

בחיים לא הייתי מעיזה להצהיר כזו הצהרה כנגד מישהו שהוא פרופסור ודן בתחום ההתמקצעות שלו, אפילו אם לא הייתי מקבלת את טיעוניו. מצד שני, אם מישהו יבוא ויצהיר לי מיני הצהרות בתחום שאני נוטה לא להסכים אבל פחות משכילה (מהמצהיר) בו, אני לא אמשיך להתווכח אלא אפתח ספר/ויקיפדיה ואקרא קצת לפני שאמשיך להתווכח. אז נו מילא..

C H 4

New member
התגובה ההיא

(שאגב, קראתי אותה כבר מזמן) נוגעת אצלי באיזו נקודה סנטימנטלית אז אני אטרח להגיב אומר דן ההמגיב: "תגיד אתה רציני?אילו הוכחות אתה מכיר בדיוק לאבולוציה?עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה?מדובר רק במוטציית נקודה שסבירותה 100 אחוז,אדרבא זה מראה על תכנון תבוני-לחיידק ישנו מנגנון תיקון ב-dna וכאשר הוא מזהה התקפה אנטיביוטית הוא מנטרל את המנגנון המתקן שגיאות של ה-dna,כתוצאה מכך הוא מגביר את קצב המוטציות כדי שבמהרה תתרחש מוטציה ,ודי במוטציה נקודתית אחת ,נניח על גן המקודד את קרום התא, בכדי שהאנטיביוטיקה תחדל מלפעול......." אחד הניסויים המרתקים ביותר בעיניי הוא המחקר של לוריא ודלברוק. מחקר שזיכה אותם בפרס נובל, משום שזה רעיון שלמרות היותו כל כך פשוט במהלך מבריק הם הצליחו להוכיח את המנגנון לפיו אבולוציה עובדת. והמחקר הזה מלמד אותנו שמר דן מהמרכז כניראה לא כל כך משכיל. קודם כל, כי מי שלומד ביולוגיה לומד על המחקר הזה בשנה א', ובנוסף מי שלומד ביולוגיה לומד סטטיסטיקה ולכן יכול לתפוס את העיקרון הנהדר של הניסוי. קודם כל, הסבירות למוטציה הזו רחוקה מ100%. בניסויי ההוא כמו ניסויים אחרים ורבים שכל תלמיד תיכון יכול לבצע נזרעו חיידקים בריכוז ונפח ידועים (כלומר כמותם ידוע בקירוב) ובכל זאת לא כולם גדלו על אנטיביוטיקה. אז מסתבר שלמוטציה אין סבירות של 100% להתרחש. דבר שני, וזו מהות הניסוי, נמצא קשר ברור בין כמות המוטנטים על צלחות למוצאם משבט (זו המילה?
clone) אחד, אבל שום קשר סטטיסטי בין כמות המוטנטים משבטים עם רקע שונה. זה מלמד אותנו שהעמידות היא דבר שקיים מראש בחיידקים, אולי לא אותנו, אבל את כל מי שירצה להבין. אם זה אתה, אז אני במקומך היתי מתביישת

את מתכוונת לניסוי הזה???........../images/Emo140.gif

http://telem.openu.ac.il/courses/c20237/bacterialorigin.htm ברור שהתכוונתי שסבירותה להתרחש,היא רק במוקדם או במאוחר!ולא באותו הרגע!די במוטצית נקודה...ובהתחשב בכמויות החיידקים, זה רק עניין של זמן... "זה מלמד אותנו שהעמידות היא דבר שקיים מראש בחיידקים"-קיים מראש?ממתי?מי המתכנן הגאוני שתכנן זאת?החיידק עצמו? איפה חוש הבקורתיות?איך זה בכלל מוכיח אבולוציה?

Snir2121

New member
אידיוט.

אתה פשוט טיפש, וזה ניכר עוד יותר בכל תגובה שלך, ואני עוד חדש פה, אתה מתאר לעצמך מה חושבים הותיקים? קראתי את הכתבה לפני שראיתי פה את הלינק. אתה פשוט לא יודע כלום בביולוגיה או בגנטיקה מולקולרית ואתה מנסה להפריך את האבולוציה? שב ותלמד קצת לפני שאתה מראה לעולם כמה אתה לא יודע כלום ומנסה להשתמש בזה לטובתך.

אין צורך לרדת לטונים כאלה

כבודו של האדון שפנית אליו במקומו מונח, אבל אנא ממך, שמור על שפה ראויה בפורום (פשוט כי אנחנו חננות רגישים וזה חלק מהתקנון ואני הwatchdog של הפורום ומתפקידי ה8-תשיעיות רשמי לשמור עליו כאן (כי אני עדיין לא מנהל, אלא רק מומחה הפורום) ) אם אין תוכן של ממש בתגובותיו של כותב פלוני, יש להשכיל להתעלם. אם יש תופעה של הצפה חוזרת ונשנית של זבל מטעמו של כותב פלוני, הוא יטופל בהתאם על-ידי ההנהלה (וכן, למרות שאיני מנהל בפועל, אני בהחלט יכול להביא לתשומת ליבו של המנהל, שאינו מקבל דברים כאלה בדיוק כמוני, את מענותיי)

למעלה