חידה יומית

חן M

New member
../images/Emo132.gifחידה יומית

אם אני רוצה לשפר את העוצמה בבעיטה בכדור על מה אני אעבוד?

חן M

New member
אסף...

ציינת שם שריר אך לא אמרת באיזו צורה ניתן לעבוד עליו בכדי לשפר את הבעיטה... מאחר וציינת שקראת במילון המונחים[רמז
] נסה לחשוב אילו גורמים מגבילים את התנועה ואילו יכולות אתה רוצה לשפר בכדי שהבעיטה תיהיה חזקה יותר...

assafein

New member
יותר נוח לקרא לי אסף, לא../images/Emo8.gif

אמרת על איזה שרירים צריך לעבוד, והוספת שאלה עכשיו... אני אישית מתחיל עכשיו לעבוד על אופני כושר ואליפטיקל, כאשר באליפתטיקל אפשר לעבוד גם על ה-4 ראשי בהליכה קדימה ועל ההמסטרינגס בעזרת הליכה אחורה... גם אופני הכושר עוזרים אך לפי דעתי ההשפעה שלהם פחות חזקה, כי באליפטיקל בלי היתנגדות למשך 5 דקות נתפסו לי השרירים טיפה, דבר שלא קרה לי עם אופני הכושר אחרי 20 דקות בהתנגדות של 13 מ-15...

חן M

New member
דוקא תעיין שוב בשאלה...

תראה שלא ציינתי את המילה שרירים... אלה על מה צריך לעבוד שזה דבר מאוד כללי... מחכה לתשובה:) וכן יותר קל לקרוא לך אסף

assafein

New member
וכן צריך להוסיף את שריר העכוז...

שיתן עוד עוצמה לבעיטה, וגם את השוק... כמובן שכל שריר שנמצא ברגל ומפתחים אותו אז הוא יעזור לבעיטה... אז זאת שאלה כללית מאוד... צריך לעבוד עם הרגל בכל מיני תרגילים ובכך לשפר את תנועת הרגל ועוצמת הבעיטה... החלק האחרון זאת התשובה לשאלה.. כי כדי להפיק את המקסימום מהבעיטה אני צריך כל שריר אפשרי ברגל וגם שרירי הגב עוזרים במקצת...

דרך הניתוח המוצעת...

ראשית ניתוח התנועה: בעיטה מורכבת (בעיקר) מתנועת פשיטה במפרק הברך ותנועת כפיפה במפרק הירך. השרירים הפועלים בתנועה - בברך Quadriceps בעיקר ובירך ניתן למנות את Ilio Psoas, Rectus Femoris, Sartorius . האופי של בעיטה הוא מקס' דרך במינימום זמן = כוח מתפרץ. בנוסף אסור לשכוח כי מעבר לשרירים העיקריים המבצעים את הפעולה (אגוניסטים) בפעולה של כוח מתפרץ ישנו מרכיב חשוב לפעולת השרירים הנגדיים (האנטגוניסטיים). פעולה מאוד מהירה דורשת תזמון חשוב של בלימה על מנת לא לפגוע ברקמות רכות או במבנה של המפרק. על כן הן בברך והן בירך נראה מעורבות של אנטגוניסטים כבולמים בסוף התנועה. מכן אנו מדברים בעיקר על Hamstrings, Gluteus Max. כדי לחזק באופן פומקציונלי את השרירים העובדים יש לנסות לחקות את התנועה המבוצעת דהיינו בעיטה או חלקי בעיטה המבוצעים בעוצמה. ניתן לבצע תרגילים כגון: סקווט לניתור חזק ביצוע של בעיטה כנגד גומיה סביב הרגל המקובעת לסולם. ועוד... אם בכל זאת פונים לתרגילים "קונבנציונליים" היינו מכונות ומשקולות חופשיים בקצב עבודה איטי, יהיה זה אימון פחות פונקציונלי אך חשוב כדי לפתח כוח. כאן יהיה חשוב להדגיש כי אם עובדים על תרגילים המבודדים קב' שרירים נא לא לשכוח את האנטגוניסטים...

חן M

New member
../images/Emo13.gifתשובה מעולה יואב ../images/Emo24.gif

הוספתי את התשובה שלך לטאגליינס... אני אוסיף מעט: באימון פונקציונאלי נוטים לאמן את הפונקציה ספציפית כלומר לקחת ולאמן את הבעיטה ספציפית בתרגילים דומים של כח שזה יגרום לשיפור מרכיבים מסויימים של הפונקציה אך לא בהכרח ישפר את אלו שמגבילים את התנועה. לדעתי אימון פונקציונאלי אמור לקחת את הפונקציה [בעיטה] לנתח אותה מבחינה קניזיולוגית ואז לפרק אותה למרכיבי הבסיס ולעבוד על כל מרכיב בנפרד ורק אח"כ לשלב ספציפית את הפונקציה. המרכיבים שעליהם אעבוד הם: כח,מהירות,דיוק,קוארדינציה,גמישות. המון נוטים לאמן רק את הכח ע"י תרגילי כח אך לדעתי ע"י בדיקה יחסית פשוטה ניתן לראות האם יש אי ספיקה אקטיבית או פאסיבית של השרירים שמעורבים בבעיטה וברגע שאנו פותרים את האי ספיקה הכח ישתפר אפילו מבלי שנעבוד על תרגילי הכח . לסיכום: כדי לאמן/לשפר את הבעיטה נצטרך לבצע את השלבים הבאים: ניתוח התנועה קניזיולוגית ניתוח של מרכיבי הבסיס הנחוצים לשם התנועה בדיקה של איזה מרכיב ממרכיבי הבסיס חלש עבודה על כל מרכיב בנפרד חיבור הדרגתי של מרכיבים אימון הפונקציה כולה ספציפית=בעיטה.

triathlete

New member
עוד תרגילים!

ביצוע התרגיל כנגד [כבל קורום] בחלק תחתון! ביצוע ] הנחת שרוול [יחידה שמגיעה ביחד עם המכונה]בקרסוליים התאמת המשקל וביצוע התרגיל! אפשרות שניה] ביצוע התרגיל בעזרת מכשיר המכונה "גלאטאוס" מכשיר שיש לה את האפשרות להסתובב 360 מעלות! יש בה אפשרות לבצע את רוב תרגילי הרגליים! ביצוע]הנחת הכרית בחלק הגבי של כף רגל[בקו הקרסול]וביצוע התרגיל בעיטה!

חן M

New member
triathlete

אתה צודק מצד אחד כי זה ייתן שיפור של יכולות מסויימות אך לא ייתן את השיפור של כלל היכולות בפונקציה הנתונה קרי הבעיטה... דובר על זה בהודעה קודמת שבבעיטה יש המון פונקציות שמעבר לכח כגון: גמישות,תנועתיות,קוארדינציה,שיווי משקל,מהירות תגובה וכו'... בכדי לשפר יכולות אלו אתה אמור לתת תרגילים גם לגמישות,קוארדינציה,שיווי משקל,מהירות תגובה ועוד... ולא רק תרגילי כח...

למעלה