חרטת קנייה - דיון/סקר

efroch99

New member
../images/Emo132.gifחרטת קנייה - דיון/סקר../images/Emo230.gif

בערך על כמה מהקניות שלכן אתן חוות חרטה?
החרטה נובעת מ -
הוצאתי יותר מדי כסף
הבגד התגלה כלא מתאים/לא מוצלח
זה נראה אחרת בבית מאשר בחנות
לא מצליחה להתאים את זה לבגדים אחרים
הסיבות לחרטה - קניתן מהר מדי, היה לכן לא נעים מהמוכרת, חשבתם שזה משהו שהתברר כלא נכון, חשבתן שהסכום מצדיק את זה וגיליתן שלא.
איך אתן מתמודדות עם חרטה? מחזירות לחנות, עושות לעצמכן שיחת מוטיבציה, משלימות עם זה, ממשיכות לאכול את עצמכן, מוסרות לחברות או ליד שניה?
הקנייה שהכי התחרטתן עליה.

@יעל@

New member
עונה../images/Emo70.gif

די הרבה בגדים. אני פשוט לא יודעת לעשות קניות...
החרטה נובעת מ: 1. מכנס למשל שקניתי והוא היה רחב עליי, אז פתרתי את זה בלשים חגורה, אבל חגורה אם מהדקים אותה יותר מידי היא מעוותת את המכנס, 2. בחנות הבגד נראה יותר טוב על הגוף. 3. באים הבייתה ומגלה שאין איך ללבוש אותו.
סיבות לחרטה: חשבתי שזה משהו שהתברר כלא נכון.
איך מתמודדים? מחפשים דרכים איך ללבוש את הבגד, או משאירים אותו בארון ולא לובשם. במקרה אחד החזרתי את הבגד לחנות.
קניה שהתחרטתי עליה: בחורף אני אוהבת לקנות פיג'מות. נכנסתי לחנות בשם "את" (כמו אפרודיטה ושות') ולקחתי פיג'מה מידה 1. בלי למדוד. כשהגעתי הבייתה אז שמתי לב שהמכנסיים רחבים יותר מידי ואילו שרוולי החולצה מגיעים בדיוק לתחילת פרק כף היד (ביד אני אוהבת שארוך...) בסוף ביקשתי מאימי שתצר לי אותם איכשהוא... יש הרבה בגדים שאני אומרת שבדיעבד לא הייתי קונה אותם: יש לי 2 סריגים עם נצנצים שהיום פיניתי....(
) חולצה מבוניטה עם אלמנטים מנומרים ומזומבררים, שקניתי לאיזו חתונה שנה שעברה במשפ'... (
)

Capelli Neri

New member
עונה

בערך על כמה מהקניות שלכן אתן חוות חרטה? על מעט מאוד... החרטה נובעת מ - הבגד לא מספיק בשימוש/אין לי אומץ ללבוש אותו הסיבות לחרטה - קניתי בניסיון לאתגר את עצמי ללבוש משהו שמתאים לי ושאני אוהבת, אבל שאני לא רגילה ללבוש איך אתן מתמודדות עם חרטה? לרוב אני נפטרת מבגדים שלא שמישים, אבל בגדים שאני יודעת שכל מה שדרוש הוא אומץ כדי ללבוש אני שומרת ליום שבו אעיז (כמו השמלה בורודה שקניתי ונעלי עקב וכד'). הקנייה שהכי התחרטתן עליה. קשה לומר...אני לא מתחרטת באופן כללי, אז החרטה היא קטנה בכל מקרה שהוא. מה שקניתי, קניתי.

בדר"כ לא מתחרטת, אבל תמיד שומרת קבלות

עד שיודעת בדיוק למה הבגד מתאים בארון. אם אני מבינה שלא אלבש את זה, מחזירה לחנות ואם זה פריט זול כמו טריקו מעבירה לאחות או חברה שיהנו מזה.

newKiticat

New member
תכלס

החרטות שלי נובעות מפונקציה פשוטה מחיר <-> שימוש <-> אפקט הוואו. אם כי אפקט הוואו משפיע באופן ישיר על כמות השימוש. ואם משהו ממש זול, אבל בקושי השתמשתי פה אז אין ממש חרטה. אני אחת שקשה לה מאוד עם מוכרות, במיוחד כי יש לי נטייה להיות נחמדה אליהן, ואני נקשרת אליהן, ולמדתי שהשיטה היא לערוך קניות בסניפים שונים כמו גם- אינטרנט. דוג' טובה היא השמלה הזו- שעלתה לי 500 (!!) ש"ח, ולבשתי אותה פעם אחת וגם זה בכוח. ו היא יפה ומקסימה, אבל לאירועים אני לא אוהבת שחור בכלל והיא טו מאץ' ללבישה בשום מקום אחר. הסיבה שקניתי אותה היא כי הייתי בשוונג של קנייה גדולה, אבל גם המוכרת ידעה איך לדחוף לי אותה לצערי...;-/

Fun Fair

New member
99.9% מהמקרים לא מתחרטת

הקניות אצלי די שקולות ולכן אין "הפתעות". בד"כ אני אחליף רק אם קניתי פריט ספציפי די שיתאים לפריט אחר וכשהגעתי הביתה, גיליתי שלא מתאים (למרות שגם במקרים כאלה- אני הולכת מראש לקנות עם הפריט ה"משלים"
)

BlackUnicorn

New member
אחת למיליון שנה.

אני נוטה לקנות פרטים קלאסיים או בצורה מחושבת, אז זה לא קורה בד"כ. זה קורה רק אם אני לבד, בחנות יש מראות מרזות (שונאת את זה!) ובבית אני מגלה פתאום שזה נראה רע. אבל זה לא קורה הרבה. אם זה קורה, אני עולה על זה מהר מאוד וגם מחזירה לחנות, אלא אם כן זה פריט מאוד זול שאולי אני יכולה למצוא לו שימוש בכל זאת.

איילה א

New member
רק לגבי נעליים,

כי זה הפריט היחיד שעשוי להתגלות כלא נוח רק אחרי השימוש. במקרה כזה אין אלא להפיק לקחים וללמוד להבא. בגלל מידת הנעליים הזערורית שלי (36) גם אין לי למי להעביר, והנעליים הלא מוצלחות נמצאות באחד משני סטטוסים - "ארועים עם הליכה מועטת בלבד" או "במגירה עד שיימאס לי ואשבר ואתרום אותן/אוציא אותן החוצה". בנוגע לביגוד אני מאוד ביקורתית ממילא, כך שקשה מאוד למצוא אותי קונה משהו לא מחמיא/מתאים/שימושי.

עונה

כיום אני מתחרטת על מעט מאוד רכישות וזה כי כשאני מודדת אני ממש שואלת את עצמי "האם אני אלבש זאת"-.בעבר הייתי קונה יותר פזיזה וכתוצאה מכך לא מעט בגדים שכבו בודדים בארון.
אם כבר אני מתחרטת על קנייה זה כי גיליתי שהבגד לא יושב כמו שחשבתי-קרה לי עם ג'ינס שישב מושלם על הרגליים אבל במתניים היה טיפונת רחב,שמתי לב בימים שאחרי הקנייה שאני לא מושיטה אליו את היד (וזה לא קורה בדר"כ-אני ח-י-י-ב-ת ללבוש בגדים חדשים כמה שיותר מהר) אז פשוט החזרתי אותו.
בדר"כ אם כבר התחרטתי אני מחזירה לחנות

למעלה