טיפים לצילום של לקים וסווטצ'ים

edenable

New member
../images/Emo132.gif טיפים לצילום של לקים וסווטצ'ים

כדי לצלם את הלק האהוב עלייך ששמת אתמול ובא לך לשתף אותנו - אין צורך בלהיות צלמת מקצועית. כדי שהתמונה תצא ברורה, בפוקוס ועם צבעים שקרובים למציאות מספיק לזכור כמה כללים בסיסיים ולהצטייד במצלמה ביתית או אפילו בפלאפון. יש בפורום הרבה בנות שיש להן ניסיון רב בצילום הסווטצ'ים - אני אשמח שתצרפו את הטיפים שלכן גם!

edenable

New member
../images/Emo127.gif הגדרות של מצלמה

כל התמונות שאני מעלה בבלוג שלי וכאן בפורום נעשו בעזרת מצלמה של פלאפון (נוקיה N95) ובמצלמה ביתית די ישנה של Canon A620. התוצאה כמעט זהה בשני המקרים. כשרוצים לצלם משהו מקרוב (זה בדרך כלל מתייחס למרחק של מ-30 ס"מ בערך וקרוב יותר, תלוי במצלמה) - חייבים להעביר את המצלמה למצב MACRO (מצב תקריב) זה סמל של פרח שבדרך כלל מופיע ברשימה של מצבי צילום סטנדרטיים בכל מצלמה או שיש לו אפילו כפתור נפרד משלו במצלמות הביתיות. הפעולה הזאת מבטיחה שרוב הסיכויים שתצלמו תמונה מפוקסת מקרוב. (ואני אומרת "רוב הסיכויים" כי זה גם תלוי בתאורה)

edenable

New member
../images/Emo127.gif בחירה של תאורה

תאורה נוחה לצילום בשבילי - אור יום ללא שמש ישירה. ככה רואים את הצבע הכי קרוב למציאות. שמש ישירה יכולה "לקלקל" והצבעים בתמונות יראו "מחוקים", כהים או בהירים מידי. תאורה ביתית: כדי לצלם בבית ללא פלאש חייבים תאורה חזקה. וכאן אין לי המלצות ספציפיות חוץ מלבחור את המקום הכי מואר בבית ולצלם כמה תמונות ניסיון. אם התמונות חדות ומפוקסות - התאורה טובה. אם לא בפוקוס - חשוך מידי. צילום עם פלאש: אני משתמשת בו בדרך כלל כדי להמחיש גוון של לק או שימר לדוגמה. אי אפשר להתרשם מהצבע של לק רק על סמך צילום כזה. בדרך כלל הפלאש מופעל אוטומטית במצלמה ביתית/פלאפון במצבים של תאורה לא מספיק חזקה. ב-CANON שלי הפלאש מאוד "שורף" ובלבין את התמונה לכן קיימת אופציה לשחק עם העוצמה שלו אבל אני אף פעם לא ניסיתי - הפלאש של הפלאפון יותר "עדין" ונותן תוצאה טובה.

Ultra marine

New member
אל תעשו את זה בבית ../images/Emo3.gif

אני גיליתי שכל תמונה שאני מצלמת בבית (בתאורה רגילה) לא יוצאת תואמת. רק תמונה שאני מצלמת בחוץ (לא בשמש כמובן) יוצאת כמו שצריך. כרגע ה"קטע" שלי הוא צילום באוטו. גם יותר נורמלי מאשר לעמוד באמצע הרחוב ולצלם לעצמי את הכפות הידיים וגם מאפשר שלא תהיה שמש ישירה. אף פעם לא מצלמת עם פלאש כי מאבד לגמרי את הקרבה לגוון האמיתי (כמובן אלא אם כן אני מנסה לתפוס אפקט) מחכה לשמוע עוד טיפים
גם אני חדשה בקטע.

edenable

New member
תעשו את זה ללא עדים ../images/Emo6.gif

אנשים שלא מכירים את "הקטע" עם הלקים - לא יבינו

poynter

New member
וואו לגמרי חח../images/Emo6.gif

כמה פעמים קיבלתי פרצופים של "מה יש לה?השתגעה זאתי"

Ultra marine

New member
אני מקווה שאין עדים ../images/Emo3.gif

לא מחפשת אותם ומקווה שהם לא מחפשים אותי

sHiR TaDmOr

New member
אוף, אם היה לי שקל ........../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אבל תודו שהמבט של האנשים אחרי שהם רואים אתכן מצלמות\רואים תמונות קיימות - שווה את זה
התגובות הורגות אותי מצחוק

החבר שלי כבר רגיל לזה

שאני מצלמת את הציפורניים שלי אחרי כל עיצוב. הוא חמוד. יש לו יציאות של "מאמי, עשית משהו חדש בציפורניים?" או "למה גזרת?"

edenable

New member
../images/Emo127.gif רקע

אני תמיד מעדיפה לצלם על רקע נייטרלי, בגלל שאני רוצה שכל תשומת הלב בתמונה תהיה על הלק ולא על הפרטים הקטנים ברקע. זה גם הרבה פעמים נותן לי קנה מידה טוב אם הצבעים יצאו קרובים למציאות.

edenable

New member
../images/Emo127.gif לצלם הרבה תמונות

או מס' תמונות בכל מיני תאורות. אחרי זה לבחור כמה שיצאו הכי טוב.

edenable

New member
../images/Emo127.gif להעלות תמונה של הלק ששמת לפורום ../images/Emo9.gif

danra

New member
פוסט טיפים צילום של טמפטליה

http://www.temptalia.com/tips-tutorials-how-to-take-a-good-close-up-photo ישן אבל עדיין בתוקף...

למעלה