עזרה בשיעורי בית

arths

New member
בקשת עזרה

מישהו יכול בבקשה לכתוב לי סיכום של פרקים א' וב' בספר שמות? בבקשה בבקשה

YC 1

New member
שלום יש לי שאלה..

קיבלתי לעשות עבודה בתאטרון על סיפור מהתנ"ך. הבעיה שאף אחד לא יודע להגיד לי מאיזה ספר ובטח שלא פרק זה.. הסיםור על מישהו (אני לא זוכרת איך קוראים לו) שחזר מנצח אחרי איזה קרב והוא היה כל כך מאושר שהוא אמר שהבן אדם הבא שיוצא מולו הוא שוחט אותו, והבת שלו באה.. אם מישהו יוכל להגיד לי מאיזה ספר ופרק זה (אפילו רק מאיזה ספר) זה יעזור לי נורא!!
מראש..=]

shahar963

New member
לגבי הכותרת/כתובת של ספר ישעיה

תוכלו לפרש לי את הפסוק הבא : "חזון ישעיהו בן-אמוץ, אשר חזה על יהודה וירושלם, בימי עזיהו יותם אחז יחזקיהו, מלכי יהודה"

oliday

New member
מלכים ב' פרק י"ט

שלום לכולם, נתנו לי לעשות עבודה בתנ"ך על פרק י"ט במלכים ב'. ויש לי כמה שאלות .. שאני לא מצליח לענות עלייהם. אני מקווה שתוכלו לעזור לי . 1.א. בפסוק 16 ישנה "האנשה". הדגם את ההאנשה במצאעות ארבע דוגמאות. ב. כיצד מבקש חזקיהו בתפילתו לסתור את טענת רבשקה שבפסוק 12? 2. קרא פס' 30 מה משמעות המטאפורה בפסוק? 3. קרא פ"ס 24. א. מהי ההבטחה בפסוק? ב. מהם שני הנימוקים לקיומה של ההבטחה? סמך דבריך על הכתוב. מי שיודע את התשובות לשאלות האלו בבקשה שיכתוב לי פה את התשובות.

לנתן

New member
צריכה את עזרכתם!../images/Emo26.gif

שלום אני לנתן ואני צריכה את עזרתכם... נתנו לי עבודה בתנ"ך על ספר ירמיה כ"ב 10-30 וניסיתי למצוא מידע ולא מצאתי ואני לא מצליחה לענות על שום שאלה =[
אשמח אם תוכלו לתת לי אתרי עזר או איכשהו תתנו לי עזרה. תודה רבה רבה רבה רבה רבהההההה!
לנתן.

יודיX3

New member
יפתח הגלעדי

שופטים פרקים י"א וי"ב. כמו"כ קבל את הלינק בויקפידיה שיסכם לך ת'עסק. בהצלחה.

לנתן

New member
שאלות:

1. בפסוקים 15-16 שואל הנביא 3 שאלות: א. "התמלוך כי אתה מתחרה בארז"? ב. "אביך, הלוא אכל ושתה ועשה משפט וצדקה אז טוב לו"? ג. "דן דין עני ואביון אז טוב, הלוא היא הדעת אותי נאום ה'"? (1) איזה סוג של שאלות שואל ירמיה? (2) מה מטרת השאלות? (3) לאילו תשובות צפויות מצפה כביכול הנביא מהמלך?

לנתן

New member
שאלה 2:

את המילה "נחנת" (פסוק 23) ניתן לפרש בשתי דרכים: על פי הכתוב, מן השורש ח.ו.ן ועל פי תרגום השבעים "נאנחת" [במקום "נחנת]. הסבר את משמעות הפסוק על פי שתי האפשרויות. שאלה 3: במה שונה יחסו של ירמיה ליהויכין בפס' 28 מיחסו בפסוקים 20-23, 29-30? שאלה 4: יש הטוענים כי בפסוק 28 מצטט ירמיה את דברי העם. כיצד טענה זו יכולה לפתור את הקושי העולה מן התנודות בשינוי יחסו אל המלך יהויכין? שאלה 5: קרא יחזקאל א', 2; ירמיה כ"ח 1-4. מה ניתן ללמוד ממקורות אלה על יחס העם לגלות יהויכין? במה היחס שונה מזה של ירמיה (כ"ב 29-30)? :'( :'( כמה שאני אוהבת את המקצוע אני לא מבינההההה :'(

שיבולית

New member
לא בטוחה שהבנתי נכון אבל ניסיתי-

ממש לא בטוחה בתשובה אבל מנסה... ישבתי (יֹשַׁבְתְּ) בַּלְּבָנוֹן, מקננתי (מְקֻנַּנְתְּ) בָּאֲרָזִים: מַה-נֵּחַנְתְּ בְּבֹא-לָךְ חֲבָלִים, חִיל כַּיֹּלֵדָה. *. אם הוא מן השורש חון - משמעו חנינה (?), ואז ע"י הקינות והבכי של האנשים תהיה מעין חנינה וכל המשבר יהפוך למין צירים קשים שבסופם לידה. *. אם זה מלשון אנחה - אזי המקוננים נאנחים וצועקים בכאב כמו אישה יולדת הנאנחת בזמן הצירים. לגבי השאר יש צורך בהשוואת פסוקים - אין לי ממש זמן להשוות, אבל למיטב זכרוני והבנתי- פס' מפס' כ"ח עולה השאלה מדוע יהויכין קיבל עונש כזה? (מכאן היחס אליו חיובי), משאר הפסוקים עולה שעונשו הוא בגלות ושם ימות למרות רצונו לשוב לארץ (לא יחס מי יודע מה חיובי). וזה שהעם אומר זאת בהחלט מסביר את התנודה - כי העם מתגעגע ליהויכין וממשיך להתייחס אליו כאל מלך, בעוד שמהפסוקים שציינת עולה כי לא הוא ולא זרעו ישובו למלוך.

שיבולית

New member
השאלות - שאלות רטוריות <למיטב הבנתי

מטרתן - למשוך את לב השומע, ואז להוכיחו (ב"דלת אחורית" כבדרך אגב> והוא לא ממש מצפה לתשובות כי התשובות עולות מעצמן. <אולי הוא מצפה להבעת חרטה>.

פלגיה

New member
יש כאן משהו לא ברור?

חזון הוא נבואה, "חזה"=התנבא. עוד משהו לא מובן?

יודיX3

New member
שאלה לי אליך

העברית לא קשה, ישנם מפרשים אפילו "מודרניים" שיפרשו לך בשפת יום-יום מילים לא ברורות, לפי הכרטיס אתה בן 29- אז מה העניין?

פלגיה

New member
../images/Emo132.gif עזרה בשיעורי בית

ריכוז של שאלות עזרה בשיעורי בית, לטובת כל המבקשים עזרה.

למעלה