פינת הטיפ השבועי

../images/Emo202.gifרעיונות ליום המשפחה

אם זה בגן או בבית ספר (אפשר גם בבית) הורה מול ילד: נותנים לכל אחד דף גדול לבן (יותר גדול מA4) מניחים במרכז השולחן המון מגזינים, לאישה, את וכל מיני עיתונים צבעונים כל אחד מהמשתתפים צריך לגזור ולהדביק בדף הזה את כל מה שמאפיין את השותף שלו - הילד מדביק על ההורה, וההורה מדביק על הילד. לדוגמא: הבת שלי יודעת שאני אוהבת צבע שחור היא הדביקה משהו שחור, ספרים תכשיטים, - היא אוהבת את שרית חדד הדבקתי משהו שקשור, וככה הדף התמלא וכמובן אחר כך קישטנו אותו. בסוף הפעילות, כל אחד הסביר מה הוא הדביק שמאפיין את האיש או הילד. זה היה מצחיק כיפי ויפה

רעיון נוסף ליום המשפחה - עם גבס|חמס

לפעילות צריכים: קופאות קטנות עם מים, ותחבושות גבס גוזרים את הגבס לרצועות לא גדולות בערך באורך של כף היד, אבל לא באותו רוחב, קצת יותר צרות. הילד מניח רצועות על כף היד, מורחים מעט מים, וממשיכים עוד רצועות ומניחים קצת ליבוש (על היד) בינתיים ההורה עושה את אותו דבר לילד. כשהידים מתייבשות אפשר להוציא (בערך 10 דקות) פעילות כייפית נהננו מאוד אחר כך בבית צבענו את הידיים והדבקנו אותם על משטח - יצא מקסים.

עוד רעיון אחד ליום המשפחה

נותנים חימר לכל משתתף, כל אחד מחליט איזה חיה הוא עושה אני הכנתי צב, והילדה שלי הכינה פרפר ואז מכינים על משטח עץ מקום משותף לשני הבעלי חיים (עים חימר, צובעים את הכל)ואם נשאר זמן, כותבים סיפור משותף על בעלי החיים הולכים לפי הראש של הילד כמובן.

אלונה 35

New member
וואיי,,,,, רעיון מדליק, אהבתי ../images/Emo140.gif

אאמץ את הרעיון הזה עם הבת שלי ועם האחיינים הקטנים שלי באמת אנחנו כל הזמן מחפשים תעסוקה ופעילויות כאלה עם הילדים אז אני קונה את הרעיון שלך בכייף.

../images/Emo132.gifפינת הטיפ השבועי../images/Emo214.gif

נושא השבוע יום המשפחה
כל מי שיש לו טיפ או רעיון ליצירה מוזמן לשרשר תחת הודעה זו. ותודה לצליל לירון על ההשראה

אוקה

New member
../images/Emo47.gifמפה משפחתית

פורשים על שולחן מפה בהירה ועליה יריעת ניילון גדולה. על הניילון מציירים כל מיני ציורים, של בני המשפחה, חיות, סתם קשקושים ונהנים מלצייר ביחד כל בני המשפחה (מתאים לכל הגילאים). הטושים המתאימים לציור הם טושי פרמננט כאלה שלא נמחקים ויש במגוון צבעים. והרי לכם מפה משפחתית צבעונית ומעשה ידיכם.

אילנית03

New member
רעיון לפעילות נחמדה ליום המשפחה

ניסיתי עובד ונחמד לקחנו את הספר מרק דלעת , קראנו אותו , ובנינו סיפור בהמחשה , יצרנו מקופסא את הבית ומדס ופימו את הדמויות ,וקיבלנו סיפור שכשאני מקריאה הבן שלי ממחיש, בסוף הפעילות עשינו מרק דלעת מהמתכון של הספר מצויין היה לנו כייף ואנחנו מחפשים פעילות שונה לשנה זו

ים כחול

New member
צליל את נהדרת ../images/Emo24.gif

בעזרת השם כשיהיו לי ילדים אני מאמצת אותך כמדריכה לאומנות
(כמובן עם תמורה יפה) כמה רעיונות נפלאים יש לך !!
נשיקות
יפעתי

ים כחול

New member
התכוונתי לצליל לירון../images/Emo24.gif

ולאילנית גם תודה על הטיפים הטובים
ובכלל לכולן

רעיון לילדים צעירים....

עשיתי עם בתי כשהייתה בת שנתיים. בתוך קופסא שמתי גבס די סמיך. בתי הניחה את ידה. אני לחצתי מעט ולאחר מס רגעים נוצרה צורת היד. בגלל שהגבס סמיך הוא מתייבש די מהר. כשהגבס יבש הוצאנו מהקופסה ובתי צבעה בצבעי מים שנספגים נהדר ולא מאוד מאוד מלכלכים. בזמן שהגבס היה עדיין קצת לח חרטתי עליו הקדשונת לאבא. בתי הייתה מאושרת ואבא לא פחות.

../images/Emo63.gifרעיון אחרון ליום המשפחה../images/Emo25.gif

תמונות מחיי המשפחה. מכינים מראש מבריסטול שחור, כמו חלונות מדביקים בריסטול שחור ובצד מדביקים מלבן מכל צד כאילו שזה תריסים לכל זוג משתתפים (הורה וילד) אפשר אח ואחות - מחלקים 3 בריסטולים שוב לוקחים את העיתונים הצבעונים וכל זוג, צריכים להכין תמונות מחיי המשפחה, פיקניק, בישול ביחד, ושאר פעילויות שעושים ביחד לדוגמא: אנחנו אוהבות לשיר, עשינו חלון עם תויים של מוזיקה, תמונות של קלטות, כתבנו שיר, וגזרנו מהעיתון עוד דברים שקשורים - כמובן שכל הפעילות נעשית יחד ואחר כך מסבירים על הפעילות

../images/Emo82.gif

לקחת תמונה משפחתית (ציור או תמונה אמיתית) ולהכין לה מסגרת - מחלקי פאזל ישנים, כפתורים, פאייטים, פונפונים.. להכין חוברת מתכונים ממאכלים שאהובים על בני המשפחה. ספר טלפונים - להדביק על בריסטולים תמונות של בני המשפחה ולרשום מתחת לכל תמונה את מספר הטלפון של האדם. אפשר לניילן את הבריסטולים ולכרוך לחוברת. להכין עץ משפחה - עץ שורשים. לקחת קופסא או צנצנת ולעטר אותה ולהכניס בתוכו עוגיות נשיקה. להכין שלט לדלת

למעלה