רעיון לפינה - מה דעתכן

maore

New member
../images/Emo132.gifרעיון לפינה - מה דעתכן../images/Emo35.gif

חשבתי שלרגל החופש הקרב
והחיפוש של הורים אחר פעילויות לילדים, יחד עם העובדה שבאנגלית ישנם שלל ספרי הפעלות ויצירה לילדים בנושאים שונים, שאינם קיימים בעברית... שאפשר להוסיף פינת פעילות. כל פעם לבחור נושא (לדוגמא: פיות, דרקונים, אבירים, שודדי-ים, בלשים), גם לציין כמה ספרים טובים לדעתנו בנושא זה ואפילו סיפורים קצרים, וגם להעלות רעיונות ליצירה או משחקים עם הילדים סביב הנושא.
זה יכול לשמש גם מורים וספרנים לפעילויות בביה"ס, וגם הורים לפעילויות עבור ילדיהם בחופש
או בימי הולדת
. וכמובן שגם עבור ילדים שמחפשים משחקים או פעילויות יצירה שקשורים לנושא מסוים.
אפשר להצמיד את הפינה לשרשורי נושא שיש לנו ממילא, לשרשורי סופרים (למרות שנראה לי שיותר קל לפי נושא).
אפשר גם לפרסם את שמעה של הפינה בפורום אומנות שימושית, שבטח יהיו להם רעיונות לפעילויות, פורום מורים ופורומי הורים (שבטח יחפשו משהו לחופש...), כך שכל הנ"ל יוכלו גם לתרום רעיונות וגם להשתמש כמובן. נראה לי שהקישור בין פעילויות לספרים יהיה טוב. דעתכן?! אתן סקפטיות? נראה לכן רעיון מצוין, רק מי יעשה את זה בפועל לעזאזל? נתחיל והכי הרבה זה יגווע?
מה?

עקרונית אני בעד

ואפילו די טובה בזה אבל לא מתחייבת לכלום כי יוצא שעקב כתיבת דברים ללימודים/עבודה אני מקפידה, אמנם, להפגין כאן נוכחות אבל מזניחה את הכתיבה הארוכה והמעמיקה כאן לאחרונה..... במחשבה שנייה- הערת כפירה: הקשר הכי טוב בין ילדים לספרים ולחופש הוא פשוט לקרוא, בלי הפעלות, בלי פירוטכניקות, שהורים יקריאו לילדים בהמשכים(ולהיפך- גם ילדים יכולים להקריא להורים!), ללכת יחד לספרייה ולבחור ספרים וכו'- חלק מכוחו של הספר הוא באינטימיות ובאחד על אחד שהוא יוצר. כל השנה הילדים כל כך מגורים ומופעלים שבחופש אני בעיקר בעד חופש. מסקנה סופית- אין. נחיה ונראה.

אני גם בעד, למרות

שמה שכתבה דרקונית מזל גם הוא נכון - אולי כדאי שהם קצת ינוחו מהפעלות. מצד שני, לקראת אמצע החופש - כל הפנאי הזה מתחיל נורא לשעמם. אני מוכנה לתת טיפים באומנות שימושית בכל נושא שתעלי.

למעלה