yay!!! קיבלתי הצעות עבודה!

havalina

New member
../images/Emo132.gif yay!!! קיבלתי הצעות עבודה!

שלום לכולם!! יומי הגיע. אני מתחילה לקבל הצעות עבודה. איזה יופי! רציתי לחלוק אתכם מנסיון שלי, אני מקווה שתפיקו ממנו כפי שאני הפקתי מקריאת סיפורים של אחרים בפורום זה. אני יודעת שזה קצת ארוך אבל לדעתי יש פה דברים שיכולים לעזור/לעודד כל אחד. seek and you shall find.
קודם, קצת על עצמי: התראיינתי ב-10 חברות (עברתי יותר מ-10 ראיונות). אני מובטלת כחודשיים וחצי, ומחפשת עבודה כ-4 חודשים. יש לי תואר מצטיין ומעט מאד נסיון, אז אם אני מצאתי עבודה, בטח שמישהו עם 5 שנות נסיון ותואר יכול למצא. זה עניין של גישה ושל מזל. אין לי משפחה לפרנס ומאז שנהייתי מובטלת אני גרה אצל ההורים אז היה לי קל "להרגע" - אני מבינה שלאחרים זה יותר קשה, אבל זה עושה בסוף רק טוב. וכעת לסיפורים שלי:
זה נכון שהאבטלה משאירה את הבן-אדם מבולבל ונבוך, אבל כעבור זמן מה הוא מתעשת, ומתחיל לשפר את עצמו ולהראות תושייה. אני יודעת שלא תמיד הכל מסתדר, אבל אני כבר הרגשתי שינוי -
הראיונות הלכו יותר חלק
הפסקתי לקחת אישית כל דבר שאומרים לי בראיון
הפסקתי להתגנדר כאילו אני הולכת לחתונה
הפסקתי להילחץ
הפסקתי לחכות רק למקום אחד שיחזור אליי
האמנתי שיש לי אופציות
האמנתי שיש לי מה לעשות עם עצמי אם אשאר בבית עוד הרבה זמן זה הוא הswitch ולדעתי הוא עושה הבדל גדול: נהייתי אדם יותר קליל, מחייך כשהוא מדבר בטלפון עם מראיינים פוטנציאליים, ובראיון לא יוצא לחוץ / מעוצבן / נואש / מסכן. כתבתי בבית תכניות מחשב, וזה הוסיף המון נקודות לטובתי בראיון.
במקום הראשון שהתראיינתי לא התקבלתי. הייתי לחוצה, הייתי מבולבלת, המראיין ממש עצבן אותי (לא יצר קשר עין, כל הזמן נאנח, קם באמצע הראיון לטלפן, שאל שאלות לא ברורות, הציע תשובות לשאלות שהיו בעיניי פסולות) - ואני נתתי לזה להרגיז אותי. רע! יצאתי משם כמעט בוכה מרוב כעס - רע! הייתי צריכה להחליק את זה, לענות על מה שידעתי ולהחליק את מה שלא ידעתי (לחשוב קצת, להודות שאתה לא יודע / החומר לא בראש אבל אתה וודאי תחזור עליו, ולאפשר למראיין להתקדם לשאלות שאולי כן תדע), לא לשדר מצוקה. וחוץ מזה - זו הייתה חברה גדולה. יש תמיד את האפשרות להתקשר ולנסות להתקבל שוב לתפקיד אחר (בעיקר אם מה שנפלת בו בראיון היה חומר טכני)
המקום השני שהתראיינתי בו לא חזר אליי בכלל. אפילו לא עם תשובה שלילית. היו שאמרו שזה סימן לתשובה שלילית (אפילו אשת חברת ההשמה ששלחה אותי לשם!), אבל זה פשוט לא נכון. כל מקום שמכבד את עצמו ייתן תשובה, גם שלילית, אחרי ראיון. בקיצור, כעבור כחודשיים התקשרתי (אחרי שעשיתי את הswitch) בלי שום בושה, תיארתי את המצב, שאלתי מה קורה, ואמרתי שאשמח לשמוע גם אם התשובה שלילית. מתברר שהניירת הלכה לאיבוד, שהם התכוונו להגיד לי לא בגלל שהחליטו להפסיק לגייס, אבל שעכשיו הם כן מגייסים אז הם ראו אותי מתאימה לעוד ראיון! מסקנות: אם דחו אתכם על בסיס של "הפסקנו לגייס", תתקשרו שוב כעבור חודש ותשאלו אם זה רלוונטי כעת. אם לא נתנו לכם תשובה, אל תתביישו להתקשר ולשאול!!
בשבועות האחרונים הייתי בהררים של ראיונות, הודות למסמך של נתי גליק. פשוט ביליתי שעות מול המחשב ועם עיתוני דרושים (מעריב, ידיעות) ושיגרתי קו"ח לכל מקום שאני עומדת פחות או יותר בתנאים שלו. עודף ההיצע הזה מכניס הכל לפרופורציה, ואתה מגלה ש-:
יש מקומות עבודה שמחפשים עובדים, וזה לא מספיק להרשם לחברת השמה טובה (כמו ST) ולא לעשות שום דבר אחר.
יש מקומות שאין לך בעיה להתקבל אליהם אם תתפשר על תנאים (שכר נמוך)
יש מקומות שאתה לא מתאים אליהם (אני הבנתי שיהיה לי מאד קשה לעבוד בחברות קטנות עם מעט מאד עובדים סביבי)
ראיון זה לא סוף העולם, תעשה את המיטב ולך לראיון הבא
זהו.. מקווה שעזרתי. אשמח לשמוע תגובות!
לכולם!

../images/Emo24.gif נהדר../images/Emo70.gif ../images/Emo6.gif

המון בהצלחה
ההודעה נכנסה לטאג ליין.

זה מדהים../images/Emo20.gif

בעבר קרה לי פעמיים (!!!) שלא התקבלתי לעבודה בחברה מסויימת אבל התקבלתי לתפקיד אחר באותה חברה בפעם הראשונה לא התקבלתי לתפקיד המסויים שאלתי את נציגת כוח האדם שלי למה הם לא קיבלו אותי מ. נציגת כוח האדם שלי אמרה : המראיינת אמרה שפישלת ב-- אבל מצד אחד היא מאד התרשמה מהיכולות שלך ב### אז אמרתי לה : או קי , אני רוצה לבוא שוב למיונים ב ### (למרות שזה לא מקובל שם בכלל לבוא פעם שניה למיונים אני ברוב חוצפתי המבורכת הצעתי) אמרו לי כן והתקבלתי - 4 מתוך עשרים עברו במיונים וביניהם אני מסקנה: לא להרגיש דימוי עצמי שלילי ברגע שלא מתקבלים לפעמים המכתב : נמצאת לא מתאימה לתפקיד איקס אבל אם בעתיד ימצאו משרות מתאימות עבורך נפנה אליך הוא מכתב אמיתי
כמו שמדגים המקרה הבא: התראיינתי לג'וב שמאד רציתי שלחו לי מכתב : נמצאת לא מתאימה אבל אנו שומרים על הזכות בלה בלה בלה אמרתי
בטח כעבור שבועיים טלפון: בואי לעבוד אצלנו בתקפיד הזה {תפקיד נוסף שהיה בחברה) חשיבה חיובית ושמירה על מורל מאד חשובים אני חושבת שאפשר לעשות מזה שרשור של 'טיפים לשמירה על מורל' בתקופת חוסר הודאות הכי גדולה בחיו של אדם : חיפוש עבודה היזמית

למעלה