כיסוף

New member
../images/Emo132.gif

אני אפילו לא יודעת איך לקרוא לתגובה שלי אז אפתח אותה כאן. ביום שבת היה שידור חוזר של תכנית טמבלויזה על נושא הגנים. הורים שרוצים את המושלם בן/בת גאונ/ה או בחירת מין הילוד וכן בדיקות מעמיקות על פגמים מולדים וגילויים במהלך ההריון. בדיוק הנושא שהעלינו כאן לפני כמה שבועות. (אולי קראו את הדיון כאן
ועשו תוכנית) בכל אופן היו שם שני זוגות חרשים. זוג אחד תוך כדי הכתבה במהלך הריון שנשאלו אם הם ממשיכים את ההריון אם יודע להם שהעובר חירש או פגם מולד אחר. הם הביאו החלטה נחרצת שלא משנה מה יהיה ההריון ימשך בסוף נולדה
בת חמודית ושומעת. בכל אופן אני לא הולכת לספר את כל התכנית. רק מה שמיקד את האזניים שלי היה שהיתה חרשת אחת שסיפרה שלחרשים יש משהו שאין לשומעים. כמו חוש כזה או אני לא יודעת למה היא התכוונה אמרה משהו כמו לנו החרשים יש משהו שאין לשום שומע ואיתו אנחנו מזהים (א. מישהו יכול להסביר למה היא התכוונה) אתמול תוך כדי שיחת ועידה צלף ואנכי ועוד דמות מהפורומים שאני שומרת על הזכות שלו להיות אלמונימי. דיברנו על הא ועל דא והגענו גם לאותו נושא שלחרשים יש חוש מפותח שאין אותו לשומעים והיא ניסתה להעביר מסר שאף שומע לא יבין למה הכוונה בדיוק. שאלתי אותו למה התכוונו המשוררים. והוא ניסה להסביר. ופיייייייייתום הוא אמר שחלק מהחרשים יש להם בטבע לבדוק את השומעים בחשדנות לכוונתם כי ישנה סטיגמה שחרשים דומים בעיקרון לחסרי יכולת חשיבה וחרשים לא אוהבים חמלה ורחמים. האם באמת זה קו המחשבה שלכם לגבי השומעים שהם מרחמים עליכם בגלל הפגם. וכאלה
? האמת שלפי תוכן השיחה נראה לי אני וצלף קיבלנו אותו פרצוף. השתוממות. פליאה, שנינו אמרנו שעל דבר כזה לא היינו חושבים בחיים. טוב עכשיו אתם תסבירו לי מה זה אותו חוש השישי השביעי או השמיני ששום שומע לא ניחן בו. ובכלל מה דעתכם על הסוגיה של הרחמים נכון או לא נכון. יאללה בה בה בה בייי

צלף

New member
חוש הריח השישי של החרשים ../images/Emo35.gif

כן אני זוכר את אותו דו שיח, אז אחרי השיחה בצט בשלב של ארגון הרעיונות, (או יותר נכון בחלימה עליהם
) נזכרתי בהודעה שקראתי פעם איפואשהו, שכותבה טענה שלחרשים יש יכולת מפותחה לקריאת רגשות דרך שפת הגוף של בני אדם, עקב השימוש המרובה בשפת סימנים שגורמת לפיתוח מיומנות לא מודעת של קריאת שפת הגוף... אין סודות אצל החרשים
אני זוכר שקראתי פעם סיפור הומריסטי שמתאר שיח בין שני עכברי מעבדה אינטלגנטיים שמתארים אחד לשני איזה ניסויים הם ביצעו על החוקרי מעבדה שלהם, אז אולי כל הרגשות של כל שומע או אדם כלשהו נקראים ע"י החרשים בלי שהנקראים יהיו מודעים לכך
האם זה טוב
שוחחתי פעם עם חבר שטען שדיבר עם מישהו בעל יכולת טלפטית, והוא סיפר שישב ליד זוג במסיבה כלשהי וקרא את מחשבותיהם, הבחורה היתה מאוהבת בבחור עד כלות, הבחור חשב על בחורות אחרות...

milford

New member
ואני חושבת ש..

לדעתי אין קשר לש"ס שמתי לב שלחרשים ואני כוללת את עצמי בהגדרה הזו , יש יכולת ל"קרוא" את הסביבה - משהו כמו עטלפים שיש להם סונאר שהרי הם לא רואים, ואז, גם בלי לשמוע אני יכולה הרבה פעמים להרגיש שמשהו חריג קורה בסביבה לפי תגובות האנשים - אם מישהו מתקרב אלי מאחור למשל, אז אני יכולה לפעמים (לא תמיד) להרגיש בזה. ועוד משהו, יש לי חוש ריח יחסית מפותח ולדעתי זה גם חלק מהטבע שמשלים את החסר בשמיעה. ואולי לזה התכוון המשורר

למעלה