איך עוקבים

tlingit

New member
../images/Emo133.gif איך עוקבים../images/Emo35.gif

איך אתם נוהגים לעקוב אחרי הזמן במשך פגישת האימון? האם חשוב לדעתכם שהמתאמנים יהיו מודעים גם הם למעבר הזמן או להיפך, חשוב לכם ליצור מרחב משוחרר מתחושת הזמן במהלך האימון? ועוד - האם לזמן יש משמעות מעבר לתחימת התחלת וסיום הפגישה? כלומר, האם יש פעמים שאתם מקצים זמן לנושא ועוברים למשהו אחר?

תיכנון זמן האימון

הוא באחריות המאמן בלבד - לדעתי. הזמן חייב להיות מוגדר (45 או 60 ד') ואסור לגלוש כי מעבר ל 60ד' האנרגיות בשיחה מתחילות לרדת והאימון עמוס מדי ופחות אפקטיבי. אני חושב שהמתאמנים צריכים להיות נינוחים בשיחה ולא מוטרדים מהזמן שעובר. אני תמיד מקדיש מס' דקות בתחילת השיחה ליצירת יחסים ולהתעניין אם ישנם דברים שאותם רוצה המתאמן לשתף. יש כמובן לנהוג ברגישות ובנדיבות ולא לקטוע שיחה באופן מלאכותי "פונקט על השעון"... ולכן אני נוהג כבר 7-10 ד' לפני תום הזמן להגיד "אנו קרבים לסיום השיחה שלנו" דבר שמאפשר להשלים את מה שנאמר, מאפשר לי לבקש מהמתאמן לסכם בנחת את השיחה ומאפשר לי לסכם את השיחה מצידי. אני גם תמיד שואל אם ישנם דברים נוספים שהיית/ה רוצה להוסיף לפני שנסיים (ותמיד יש לי בתכנון זמן "מת" בסיום כל שיחה למיקרים בהם בכל זאת חורגים ממסגרת הזמן). לגבי הקצאת הזמן במהלך השיחה אני תמיד נותן למתאמנים להוביל. זה הזמן שלהם והאחריות שלי שהזמן יהיה אפקטיבי עבורם לכן לעולם לא אקצה זמן או נושא עבורם.

משלבים

הזמן הוא חלק מהאימון. אין צורך לראות בו אויב או משהו שדורש התעלמות, מאידך, גם לא לתת לו משקל באופן לא פרופורציונאלי. אחריות קביעת הזמן היא עלינו. אחריות לשמירת מסגרת הזמן - גם שלנו. אין סיבה להתעלם מהזמן (לתת מרחב משוחרר מתחושת זמן) ומאידך לא צריך לפעול כל הזמן תחת שעון לחץ. ואשר לחלוקת הזמן הפנימית - גם כאן אני מאמינה באחריות שלנו. אם המתאמן מגיע ומבקש לגעת בכמה נושאים - אני לוקחת את שרביט ניהול הזמן הפנימי ומפנה את תשומת ליבו לכך שיש עוד נושאים שביקש להעלות והזמן אולי לא יספיק. את זכות ההחלטה הסופית - אני משאירה לו. אצלי אימון נע בין שעה לשעה וחצי (מוסכם מראש). אני נוטה היום יותר לאימונים בני שעה. ברוב המקרים שעה וחצי יהיו ארוכים מידי ואת משך הזמן הזה צריך לשמור לסוגיות מאד מובחנות ויוצאות דופן.

מסגרת זמן

מסגרת זמן וניהול זמן מבחינתי הם חלק מהאימון, חלק מהמתודולוגיה וחלק מהאינטגריטי האישי והמקצועי. באימון יש מספר עקרונות שחוצים את גבולות השיטות השונות ומאפיינים את האימון ממתודולוגיות אחרות כגון טיפולים מסוגים שונים. שניים מהם הם מדידות וטווח זמן קצר יחסית (חודשים) נכון שעקרונות אלו משרתים את האימון כמקצוע המספק קבלות ומהר (מדיד וקצר) ולכן הוא הופך יותר ויותר אטרקטיבי אך מעבר לכך יש למדידות אפקט מצטבר על המתאמן, בכך שהוא יכול ממש לראות את התוצאות גם בגלל שהן מדידות (אובייקטיבית) וגם בגלל שהשינוי נעשה בזמן קצר ולכן בר הבחנה (זוכרים עדיין את המצב הקודם) מה שגורם למתאמן בראש ובראשונה להאמין ביכולתו להשיג כל מטרה שיציב לעצמו. הזמן בכל מפגש ומפגש הוא קרקע טובה להתאמן על מדידות וזמן קצוב נכון שאני לא משתף את המתאמן במחשבותי ובתיכנוני לגבי הזמן ונותן לו לבחור את מטרת השיחה הן בתחלה והן תוך כדי אם צצות שיחות שונות אך מאידך אני גם לא מסתיר זאת, ידוע ומוסכם שהשיחה היא בת שעה והשעון שלי מונח לפני (רלוונטי אם מפגש פנים אל פנים כמובן) ואם אני מוצא לנכון לבדוק להיכן הגענו אני עושה זאת בגלוי ובטיבעיות וודאי כפי שכבר אמר דורון לקראת הסוף אני מסביר שהשיחה קרבה לסיומה על מנת שננסה להתכנס ולראות מה היה לנו שם ומה אפשר לקחת מהשיחה הזו, ברור לשני הצדדים שאם צצות בזמן זה שיחות נוספות (מה שבהחלט קורה מפעם לפעם) רושמים לפעם הבאה או עוד אופציות אחרות מה שבטוח לא פותחים אותן. מעבר לכל זה שמירה על זמן וכיבוד העקרון הזה על ידי שני הצדדים יש בו משום חיזוק האינטגריטי בעיקר של המאמן כלפי המתאמן, שמירה על זמן זה בעצם מחוייבות להצלחה של המתאמן למטרות שלו בבחינת האמצעים (עקרון הזמן כחלק מהמתודולוגיה) משרתים את המטרה (הצלחת המתאמן) אם אתה מקפיד על השיטה אתה מחזק את האמון של המתאמן בשיטה ובך כאחראי על השיטה.

tlingit

New member
אז איפה נמצא ה../images/Emo133.gif?

איפה הוא נמצא פיזית?

אצלי בפלאפון

שמה "שעון מעורר" 10 דקות לפני סיום הפגישה בצלצול הראשון מכבה, והמתאמן ואני יודעים שנותרו עוד 10 דקות לסכום.

באימון טלפוני- בשורת המשימות במחשב

בפגישת אימון - בטלפון הנייד/מושתק ברטט/10ד' לפני תום הזמן

איזה שעון בן חייל...

אני מאמנת בטלפון. יושבת במשרד וחופשיה לעצמי. השעון עומד מולי ואני מודעת לו לאורך השיחה כולה. אני מציגה את תוכנית שעת האימון כחלק מתוכנית העבודה בתחילת תהליך האימון: 5-7 דקות של "מה שלומך/מה נשמע/מה התחדש מאז שיחתנו הקודמת" 35 דקות שיחת אימון וחמש דקות אחרונות של סיכום: "עם מה אתה יוצא מהשיחה/מה אתה לוקח איתך" סה"כ: 45 דקות. האחריות לניהול הזמן מוטלת עלי. בפועל, לעיתים השיחות מתארכות מעבר ל45 הדקות המיועדות. בכל מקרה, אני מתכננת חצי שעה רווח בין שיחה לשיחה.

PbD

New member
השעון הסמוי מן העין

השעון נמצא מולי, מאחורי הגב של המתאמנ/ת. כך הם יכולים להיות חופשיים מלחץ של זמן, ולבחור אם לנהל לעצמם את הזמן בדרך שלהם. כך אני יכול להיות מודע למימד הזמן במהלך האימון, מבלי ליצור תחושות של לחץ אצל התאמנ/ת.

למעלה