פז"מ לאזרחות

JoshPR

New member
../images/Emo133.gif פז"מ לאזרחות

האם התקופה שבה עבדתי בקנדה תחת אישור עבודה נחשבת לצורך זכאות לאזרחות במידה וה-PR כבר בדרך?

כל יום שהייה בקנדה על רישיון עבודה

עד 365 ימים נחשב לחצי יום בספירה לאזרחות. מים שתבצע את הלנדינג במידה ואתה כאן כבר מעל שנה, אתה סופר שנתיים וחצי ויכול להגיש בקשה לאזרחות, כיון שצריך 3 שנים מתוך 4 וחצי שנה צבורה כבר יש לך.

gilad_no

New member
באותו נושא,

אני אמור לספור לעצמי את הפז"מ, או שאפשר לקבל את המניין מהם? איך הם יודעים כמה ימים בדיוק הייתי כאן?

שאלה טובה.

לדעתי אין להם מושג. בתיאוריה, כשאתה נוחת, אז יש נייר כזה שאתה כותב כמה זמן נעדרת, אבל: 1) קשה לי להאמין שמישהו מצליב. קשה לגרום למחלקות שונות של אותה רשות לדבר אחת עם השנייה, ורשויות נפרדות מתייחסות אחת לשנייה כאל אוייב ולא משתפות מידע בקלות. 2) אם חזרת דרך היבשה אין להם מושג ירוק אם אתה בפנים או בחוץ ומתי יצאת. חוצמזה, אתה פה בפורום של המדוכאים עלי אדמות, מה אתה מוציא להם את העיניים עם שאלות על פז"ם לאזרחות?

אוםציון

New member
תתפלא, החזירו לנו את התיק

כי לא רשמנו את כל הפעמים שיצאנו לארה"ב (לפעמים היו טיולים של יום אחד בלבד!). ע.

perelizer

New member
1 יום לפני הלנדינג

נחשב כחצי יום פז"מ - זה אני יודע. אבל אתה אומר שיש מגבלה של 365 יום ל-"קומבינה" הזאת?

זה לא מגבלה מבחינת החוק, אלא מתמטיקה פשוטה

אתה צריך להוכיח שהיית 1095 יום בקנדה לפני בקשת האזרחות, נכון? וזה צריך להיות ב4 השנים האחרונות, נכון? תעשה חשבון ותראה שאם היית שנתיים בקנדה בלי לצאת בתור PR, נשארו לך שנתיים לצבור פז"ם בתור סטטוס אחר. השנתיים האלה נחשבים לך לחצי, מה שמשאיר לך 365 יום בסטטוס האחר, כלומר 730 יום בפועל. יותר מזה: בפועל שהייה בסטטוס אחר תיתן לך משהו רק אם היית 4 שנים רצוף בלי לזוז מקנדה גם בתור PR וגם בסטטוס האחר, כי אם יצאת מקנדה כשהיית PR, אז למעשה הלכו לך יומיים של פזם בסטטוס האחר. מצב אופטימלי: ב4 שנים יש 1461 יום. פחות 730 יום (שנתיים) בסטטוס PR, נשאר לך 731 יום לצבור בסטטוס רשיון עבודה. אם היית את כל סטטוס העבודה בקנדה, צברת 731/2 ימים שהם 365 וחצי לצורך הפזם. יופי, יש לך 1095 יום. קיבלת אזרחות. מצב שבו יצאת מקנדה ליומיים כשהיית בסטטוס PR: ב4 שנים יש 1459 יום. היית שנתיים בקנדה בסטטוס PR, תוריד 730 יום. נשארו 729 וחצי אין לך אפשרות לצבור 730 יום בסטטוס עבודה. === היות ובכל 4 שנים יש עוד יום אחד בפברואר, זה מאפשר לך לצאת מקנדה ליום אחד אם אתה בקומבינה של צבירת ימים על ויזת עבודה. היות וכל יום שבחלקו היית בקנדה נחשב כולו כיום שהיית בו בקנדה, אז גם אם יצאת דקה אחרי חצות ונכנסת חזרה אחרי 3 ימים פחות שתי דקות, עדיין תוכל לעשות את זה. תרשה לי להניח שהיית בחופש/עבודה מחוץ לקנדה מדי פעם, ככה שזה לא תופס לגביך. מה שזה עוד אומר - שכמעט כל מי שמגיש בהסתמך על שהייה בקנדה 4 שנים רצוף בלי לזוז פשוט משקר, אפילו אם הוא או-פר פיליפיני ובאמת לא נסע לבקר את המשפחה, עדיין רוב הסיכויים שהוא יצא לגיחה קטנה בארה"ב. מה שזה עוד אומר שהרשויות לא ממש בודקות ומצליבות מידע.

perelizer

New member
ואוו הבאת אותה בתשובה

סחטיין ותודה. מושבניק לדעתי זה צריך להיכנס לשאלות ותשובות נפוצות. האמת שפשוט חשבתי שהם מסתכלים 5 שנים אחורה ובגלל זה לא הסתדרו לי המספרים.

JoshPR

New member
אז לא כדאי לקחת חופש לפי החישוב?

האם עדיף לפי החישוב לקחת חופש מחוץ לקנדה לפני קבלת ה-PR או אחריו

מתמטית?

אתה לא יכול לקחת חופש בכלל! אם אתה בזמן PR, אז כל יום חופש שווה לך יומיים פז"מ של ויזת עבודה. כלומר אתה יכול לקחת יום חופש אחד! אם אתה לוקח את החופש בזמן שאתה בויזת עבודה, אתה יכול לקחת חופש של יומיים. אם אתה יוצא לחופש בדיוק-בדיוק דקה אחרי חצות ביום שלפני ודקה אחרי חצות ביום שאחרי, אתה יכול למתוח את זה לשלושה ימים בזמן PR, ולשישה ימים מזמן ויזת עבודה ( אם אתה מפצל את זה לשתי חופשות) או ארבעה ימים בויזת עבודה (אם זו חופשה אחת רצופה). ככה שזה לא חופשה, זה מרתון. אם אתה רוצה חופשה אמיתית, הלך לך הפזם של ויזת העבודה כליל.

למעלה