"אימון ריצה"

MikeTyson

New member
../images/Emo134.gif "אימון ריצה" ../images/Emo134.gif

יש כאן אנשים שעושים אימוני ריצה ויכולים לספר למה זה תורם ? מה זה מועיל ואיך עושים את זה נכון ? הרבה מתאגרפים בעולם (כמו טייסון למשל, איך לא) עושים אימוני ריצות. ואני שואל - למה זה טוב? והאם גם קיקבוקסרים מקצוענים או לוחמי טקוואנדו או תאילנדי גם עושים אימוני ריצה? לי, עד לפני חודשיים היה מנוי לחדר כושר (ימית 2000 חולון מי שמכיר). שנה שעברה הייתי בכושר ריצה מעולה. רצתי הרבה על ההליכון ולא הייתי נרגע, כל יומיים הייתי עושה 5 ק"מ. לפני חודשיים נגמר לי המנוי ולא חידשתי, מאז לא יצאתי לריצה חודשיים ואתמול דווקא בערב החלטתי לצאת לריצה (מסלול גולדה, חולון) רצתי 4 ק"מ (כל המסלול) והרגשתי כמו אחד שעומד למות בכל רגע. כל כמה ימים צריך לרוץ? ומה המרחק? האם טוב לרוץ עם משקולות מיוחדות לרגליים? תודה מראש, איתי

muaythai7

New member
איתי .......

קודם כל יפה מאוד שרצת על הליכון בחדר כושר 5 ק"מ , אבל ריצה על הליכון וריצה בחוץ באויר הפתוח זה שני דברים שונים לגמרייייייייי : בריצה על הליכון אתה רץ בתנאים הכי טובים בתוך חדר ממוזג , עם שירים , חברים ולא משנה עוד מה אני מקווה שהבנת מה שאני מנסה להגיד לך , וגם ההליכון " מכריח " אותך לרוץ כלומר אם לא תרוץ בקצב שלו אתה תיפול ! לעומת זאת ריצה באויר הפתוח - בחוץ קשה בהרבה מכיוון שבריצה זו אתה קובע את קצב הריצה , וגם מנטלית זה יותר קשה ......... מקווה שהבנתי אותי ושעניתי לך ליאור.

joker89

New member
ההליכון גם פוגע.

חבר שלי מאתלטיקה הסביר לי שריצה על ההליכון פוגעת בכף הרגל בגלל שהרגל דורכת בצורה לא דומה מאשר ריצה על הקרקע הרגילה..

joker89

New member
אימוני ריצה..

המטרה המרכזית של אימוני הריצה היא לשפר את הסיבולת...גם של הראות (כדי שתוכל לנשום לאורך כל הקרב) גם של הלב (כדי שהדופק יתייצב מהר)וגם סיבולת רגליים שזה תורם כמובן. דבר ראשון הוא תנאים..בכלל לא מומלץ לרוץ כאשר יש חום בחוץ,זה דיי ברור שכל מי שמשקיעה מקיים אימוני ריצה,בקשר למקולות ברגליים אני לא מציעה כי זה מכביד בכ"ד משתמשים במשקולות כשהולכים רק (ג'גינג) וזה משהו שצריך להיתרגל אליו,אתה צריך לרוץ כמה שאתה מרגיש שאתה יכול..לא לאנוס את הגוף. אפשר לרוץ כל יום אם רוצים,אבל איזה 2 ריצות מינימום בשבועה זה גם בריא ותורם,אצלנו במועדון בקיץ ישנן ריצות איזה 3 פעמים בשבועה,של בערך 5 ק"מ עליות וירידות.הרבה יותר קל לרוץ בקבוצה. אני מקווה שזה עזר..

RoyceGracie

New member
אימוני הריצה שלי

בגדול אני רץ 2 סוגים של ריצות: 1) ריצת עמודים- ריצה של 3 קילומטר, כך שעמוד אחד אני רץ קל+ ועמוד אחד אני רץ ספרינט. ריצה זאת בשביל הכושר לב ריאה שלי- שיהיה לי אוויר בקרב. 2) ריצה איטית- ריצה של 5 קילומטר בקצב אחיד סטטי לכל אורך הדרך. הריצה הזאת מטרתה לפתח לי מיטוכונדריה בשריר- דבר אשר מאפשר לשריר לספוג יותר חמצן מתאי הדם. כך שבקרב, כאשר אני נח מעט (למשל בזמן הפסקה בין סיבובים) אוכל "להשתקם" ולהיות רענן מהר. בברכה

ריצה הצד החלש שלי....

רצנו בקיסריה עם רענן ריצה איטית בכיף איזה 5-6 ק"מ... וכמעט הקאתי את הנשמה.... יניב

RoyceGracie

New member
גם אני שונא... אבל חייבים...

ואם תכריח את עצמך לרוץ זה יבוא לך הרבה יותר בקלות

MikeTyson

New member
ריצה מבחינתי זה אתגר

אני לא מסתכל על זה מעבר לשיפור בכושר ואתגר חייב לעשות כמה שיותר מרחק בכמה שפחות זמן זה הכל.

broccoli

New member
אירובי לעומת אנאירובי-גליקוליטי

אני מצטט את המורים בווינגייט: אירובי - מאמץ בעצימות נמוכה לזמן ארוך אנאירובי גליקוליטי - מאמץ בעצימות בינונית למספר דקות הקשר בין ריצות והמנגנונים: לשיפור המנגנון האירובי - ריצות ארוכות (5 ק"מ ומעלה) לשיפור המנגנון האנאירובי-גליקוליטי - אימוני הפוגות, ריצות מהירות עם מנוחה/ריצה קלה בין לבין (מכמה מטרים ועד 1 ק"מ לריצה המהירה). נהוג להתייחס למאמץ בקרב זירה מכל כסוג כמאמץ שעיקרו אנאירובי-גליקוליטי. לכן כדאי, לדעתי, להשקיע יותר באימוני הפוגות מאשר בריצות ארוכות, ואפשר גם לשלב מאמץ אנאירובי בריצות הארוכות (כל קילומטר ספרינט קצר ולהמשיך לרוץ, או אם בא לך להרוג את עצמך - ספרינטים רק בעליות
) לגבי אימוני הפוגות - יש הבדלים לפי מהירות ואורך הריצה המהירה, ואורך המנוחה בין הריצות. בגדול כדאי לדמות יחסים שמתאימים לספורט, למשל ספרינטים מהירים מאוד של כמה שניות (מכות מתפרצות, קומבינציות), או ריצה מהירה יחסית של 2 דקות (אורך סיבוב בקרב). כמה קישורים שימושיים: אימוני סיבולת לאיגרוף אימוני סיבולת ל-grappling החומר של ווינגייט, עמוד 25 (PDF, בעריכת רן גוגיטסו) וכמובן, גוגל: http://www.google.com/search?q=interval+training

dascalu jacob

New member
נכון מאוד, רוב הקרב אנאירובי

אבל את הסבולת האירובית מפתחים למטרה של סבולת יסוד ובמיוחד כדי לסייע להתאוששות ממאמצים בכלל. סבולת אירובית גבוהה מאפשרת התאוששות ממאמצים במהירות. אימון הפוגות הוא הדבר שהכי דומה למאמץ בקרב אולם הוא צריך להיות מתוכנן נכון. חשוב גם להעלות את הצח"מ.

marx04

New member
ריצה והשפעתה

בעבר, כאשר התאמנתי בקרב מגע, נהגנו לרוץ כל יום שישי בפרדסים של רחובות (אז עוד היו פרדסים) כ-4-8 ק"מ בקצב של כ-4.5 עד 6 דקות לק"מ. בנוסף לכך שחיתי 1 ק"מ פעם עד פעמיים בשבוע בקצב של כ-22-24 דקות, וכמובן התאמנתי בדוג'ו 3 פעמים בשבוע. התוצאה היתה נפלאה. הייתי בכושר מדהים. האימונים הפכו לקלים עבורי ויכולתי לנהל רנדורי (מעין קרב אימון) במשך דקות ארוכות, בעמידה או על הקרקע. במשך היום הייתי רענן מאד, ופעולות פיזיות יומיומיות לא עייפו אותי כלל. לכן אני ממליץ מאד על פעילות גופנית גם מחוץ לדוג'ו - זה תורם מאד לאומנות הלחימה וזה תורם לאיכות החיים באופן כללי. אגב, למיטב זכרוני מאד לא רצוי לרוץ על אספלט אלא רק על אדמה או חול, אז כדאי שתתיעץ בנושא אם מומחה. בברכה, אורי.

תגידו..........

משהו קנה את הנעל הזאת שמתאימה עצמה לרגל?? זאת שמפרסמים בטלויזיה? יניב

joker89

New member
לא קראת את האותיות הקטנות בפרסומת..

למזלי ראיתי את הפרסומת ב 4 ומשהו אינץ' וראיתי שמדובר רק בעקב שמתאים את עצמו..

taltaltal28

New member
שהסתובבתי עם שוקי רוזנצוויג בתיאלנד

הבחור רץ 18 קילומטר כל יום למיטב זכרוני. יום יום. לטענתו וגם לטענת עוד אנשים עצם הריצה מחזקת ודוחסת את העצמות בגלל המכה שהגוף סופג בשעת הריצה. ראיתי כמה קרבות שלו בתיאלנד בחור רציני . ולגבי הקרב עם מרחב מוהר אחרי שראיתי עם מי שוקי מתמודד ואת צורת העבודה שלו בקלינץ אני מאמין שאם היה קרב חוזר שוקי היה יוצא וידו על העליונה.

ננדין

New member
לי זה רק דפק את הבירכיים

כי רצתי על אספלט כל הזמן כמו איזה אידיוט... אז עכשיו אני מסתובב עם ברך ימין נפוחה כל הזמן (מים) נראה לי שיש לי גם מים בבטן כי גם היא נפוחה מאוד...

ננדין

New member
חבר, אני מבקש! אתה מדבר עם מקצוען!

נראה לך שאני רץ מהמחשב למקרר??? אירגנתי מקרר קטן בחדר שלי... מה אני נראה לך איזה פראייר???

למעלה