"As they say "New Thread

Lonly badger

New member
../images/Emo134.gif "As they say "New Thread

איזה משמעות (אם בכלל) יש לעולם החומר וההגיון ללא עולם הרוח? ואו זה מזכיר לי משהו: there is no such thing as shapeless stuff, just as there is no stuffless shape נ.ב , ידעתם שיש שני סוגי חוק שונים? כולנו (אני מניח ברוב טיפשותי) מודעים רק לאחד מהם? חוק היבשה וחוק הים. חוק הים נקרא באנגלית maritime law , והוא בינלאומי . (מים אינם לאומיים) חוק הים מתייחס לכל אחד ואחת מאתנו. היו הרבה דיבורים על הבן אדם הזה , אבל הנה הוא סוף סוף: http://www.youtube.com/watch?v=osw_2Uvyvlk

0Pandemonium0

New member
אתה יודע, אני ממש לא מבין את

ההודעות שלך. אתה קופץ מנושא לנושא באותה הודעה מבלי להתרכז. לא הבנתי את הקשר בין החוק הימי, שאפילו לא הסברת מהו, לבן-אדם שאתה מדבר עליו בסוף ההודעה. ולא הבנתי את הקשר בין השאלה בהתחלה לכל זה. תוכל להסביר את עצמך?

Lonly badger

New member
סר יס

החוק הימי=maritime law , חוק שמייושם על כל אזרח בעולם. לכל מדינה יש את חוק הארץ, the law of the land . רוב האנשים לא מודעים לכך שיש שתי מערכות חוק, אחת לים ואחת ליבשה. אחת סובייקטיבית ומשתנה , והשניה אובייקטיבית אוניברסלית. הבן אדם שבסוף ההודעה(לינק מצורף לסרטון) מדבר ומסביר על החוק הימי .

0Pandemonium0

New member
אה, יותר ברור.

בעולם מושלם הייתי נכנס עכשיו ללינק ושומע את ההסבר שלו, אבל המחשב שלי חולה ולא מסוגל לנגן סרטים כמו בן-אדם נורמלי, אז איאלץ להסתפק בזה. תודה.

kyle

New member
אחים לנשק!../images/Emo195.gif

גם אני נאבק במחשב שלי על העניין הזה. שלי אפילו הגיע לרמה כל כך פאשיסטית עד כדי כיבוי-עצמי בכל פעם שתמחשק לו. זה נורא.

AnnabeI Lee

New member
אם המרצה שלי ליחב"ל היה שומע אותו

הוא היה מתאבד. חוק ימי = גוף שמקשר בין ישויות פרטיות שנקשרות דרך הימים והאוקיינוסים. מה גם שהחוקים הבינלאומיים לא חלים על כולם הם חלים על גופים ממשלתיים ועל אנשים שהם לא בתחום השיפוט של אף מדינה ספציפית. ע"ע פושעי מלחמה ופליטים.

Lonly badger

New member
מה זה יחב"ל?

אני כל כך עייף. אה... לא יודע יש לי הרגשה שאם אני אכנס לויקיפדיה ואכתוב ציוני , יהיה כתוב שזה אחד שאוהב את ארץ ישראל.

Lonly badger

New member
יחסים בין לאומיים

זה בסדר לרגע מעייפות שחכתי שיש לי שכל ואני יכול לבדוק לבד.

סתם שאלה

ישות כמו מזכ"ל האו"ם, שלא ניתן לתבוע בשום מדינה החברה באו"ם, כפופה באופן שונה לחוק הים?

kyle

New member
זה בהחלט יתאים להגדרה של

"פושעי מלחמה ופליטים"

kyle

New member
אה, הזכרת לי משהו...

ידוע שפינוקיו יוצר באיטליה, אז בהנחה שג'פטו לא עובד במשרד הפנים, האם פינוקיו קיבל אוטומטית אזרחות איטלקית ברגע שהפך לילד אמיתי?

Lonly badger

New member
חוקים

מחוקקים, כלומר משהו כפוף לחוקים. ואם מישהו כפוף לחוקים זה אומר שיש מישהו שהוא לא כפוף לחוקים. אנשים עשירים לא כפופים לחוקים, וחלקם אפילו מעליהם. מי שיוצר חוקים יכול לשנות חוקים. (אבל לא , אנחנו חיים במדינה דמוקרטית, כן ואלוהים יושב למעלה ומתרגל עם המשיח את נאום הפתיחה שלו.)

kyle

New member
...?

"אם מישהו כפוף לחוקים זה אומר שיש מישהו שהוא לא כפוף לחוקים." זה לא בהכרח נכון...

Lonly badger

New member
ואו אתה חכם (ציניות הומניסטית)

אם כולם היו כפופים לחוקים לא היה צורך בחוקים. לפעמים אני תוהה לעצמי אם נשאר מישהו שלא מאמין שהשאיפה לאמת היא עוד דרך לבטא כמה ה*** שלו יותר גדול.

Lonly badger

New member
ז"א

אם המציאות נחשבת למה שההורים שלנו אומרים , מה שכתוב בעיתון ובספרי הלימוד שלנו , מה שמשדרים בטלויזיה ומה שמלמדים במוסדות הלימודים. אז אני טועה.

אני חייב לומר לכם

ששתי התשובות שלכן (למעשה שלוש) לא הביאו אותי לשום מקום. אם תואילו לקרוא את השאלה שלי שוב, או להסביר למה התכוונתם אני אשמח.

למעלה