עוגיות לילדים של מיכל לוי - אלחלל:
עוגיות לילדים של מיכל לוי - אלחלל: ל-30 עוגיות: לבצק: 250 גרם חמאה, בטמפ’ החדר ⅔ כוס סוכר (130 גרם) ¼ כפית מלח 2 כפיות תמצית וניל 2 כוסות קמח (250 גרם) לזיגוג (אם רוצים): ½ כוס אבקת סוכר 3 כפות מים מעט צבע מאכל 1. . שמים את החמאה, הסוכר, המלח ותמצית הווניל בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ-2 דקות, עד שהחמאה מבהירה במקצת. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבלים במהירות נמוכה, עד שכולו נבלע בבצק. 2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועדיף למשך הלילה). 3. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 4. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים ללה בעובי ¾ ס"מ (או קצת יותר עבה – כדי להקל על הילדים). קורצים מהבצק צורות בעזרת חותכני עוגיות ומסדרים אותן בתבנית (אם לא אופים מיד, רצוי בינתיים לאחסן את התבנית במקרר). אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי סגור. גיוון: אחרי הצינון אפשר להוסיף לעוגיות זיגוג פשוט וצבעוני: מערבבים ½ כוס אבקת סוכר עם 3 כפות מים ומעט צבע מאכל, מברישים את העוגיות וממתינים עד לייבוש