לימונענע

../images/Emo135.gifלימונענע

אתמול אכלתי גלידה בטעם לימונענע ונורא התחשק לי להכין. מעולם לא הכנתי
אשמח לקבל מתכון, חשוב שהיא תהיה על בסיס מים (סורבה, אסור לי לאכול מוצרי חלב).
ושבוע טוב
פיצי
 

bali

New member
מנהל
סורבה

בשביל סורבה צריך כמויות שוות של מיץ פרי כלשהו או רסק פרי - במקרה שלך לימונים סחוטים עם נענע טחונה או קצוצה דק דק דק ושל סירופ סוכר שעשוי ממים וסוכר שממיסים יחד ביחס של 1/2 כוס סוכר על כוס מים. מערבבים את הסירופ עם מיץ הלימונענע, טועמים שמספיק מתוק ואז יש שתי שיטות: 1. למי שיש מכונת גלידה, מעבירים למכונה ומפעילים עד שנוצר ברד מאד סמיך. 2. למי שאין מכונת גלידה מעבירים את המיץ המתוק לכלי יחסית שטוח ורחב, מקפיאים עד שהשוליים קפואים והמרכז עוד נוזלי, עם מזלג מפוררים את כל התערובת עד שיש ברד דליל. מקפיאים שוב חצי הקפאה ושוב טורפים עם מזלג, ככה עד שמגיעים למרקם הרצוי. אפשר גם להקפיא קצת יותר מחצי הקפאה ולהעביר את כל תכולת הכלי לבלנדר חזק שיכול לכתוש גם קרח, ולערבל עד שהמרקם הוא של ברד חלק. אם הסורבה רך מדי אפשר להקפיא שוב אחרי העיבוד למרקם הרצוי. הסוכר מונע מהסורבה לקפוא לגמרי.
 
למעלה