לא נעים לי לומר אבל...

sigizi

New member
../images/Emo137.gifלא נעים לי לומר אבל...

הדיסק השלישי לא עושה לי את זה. אני מכורה לשניים הקודמים, לעוצמה שהייתה בכל שיר, למשחק של כלי הנגינה זה עם זה וכמובן למילים המיוחדות ופתאום בשלישי יש מילים רגילות ביותר, מתחיל משפט ואפשר לנחש כיצד ימשיך. המוסיקה הומוגנית מידי ואין התפרצויות או ריגושים. מה קרה? צר לי, כי כל כך חיכיתי לדיסק הזה ופתאום זהו חלום שנמוג, אני מנסה להתחבר אבל השירים פשוט לא שובים אותי.

LastShot

New member
לגיטימי לגמרי

גם תגובות שליליות בפורום הן לגיטימיות ואולי יותר מעניינות מהתגובות המעריצות הרגילות :) אכן האלבום שונה מהקודמים אך לדעתי יש בו גם יופי מסוג אחר,שחלק ממנו טמון באווירה היותר שקטה שבו. לדוגמא Todas las Parablas הוא לדעתי שיר מדהים.

betti10

New member
צודק!

האלבום הזה הוא מסוג האלבומים שצריך להתרגל אליהם. אחרי ששמעתי את האלבום הרבה פעמים, ולמרות שחסר לי האמהרית (חחח אני כותבת עכשיו ובגלגלצ מושמע "מי נהר" :) ) לדעתי הוא טוב. אם האלבומים הקודמים היו שונים זה מזה אז יכול להיות שהיינו מתרגלים לאלבום הנוכחי מהר יותר. "מי נהר" מזכיר לי בסגנונו את "אם תלך", הטקסט מדהים! מציעה לכם להתעמק בטקסטים, בהתחלה לא התלהבתי מ"רוב השעות" ועדיין חושבת שהוא פחות מתאים לאלבום הזה אבל אם תקראו את הטקסט... חבל על הזמן. מה שכן, מכל השירים שלא בעברית, מה שבלט בעיניי זה דווקא "ODJUS FITXADU" גם מבחינת הלחן / עיבוד שלו, הכי משך אותי. וכן, מסכימה איתך, עושה רושם שעידן בחר להשתמש במילים פשוטות יותר מאשר באלבומים הקודמים. לא בכל השירים השתמש בשפה גבוה או משהו כזה, ב"בין קירות ביתי ו"מי נהר" השפה היא גבוה ולכן אהבתי אותם יותר זאת אני בכל אופן. בכל מקרה, זאת דעתך ומקבלת אותה. תשמעי את האלבום הרבה פעמים (על ריפיט) ואולי דעתך תשתנה, כשם שדעתי השתנתה. :) מה גם שאם תרדי למטה יש לך תרגומים, יכול להיות שכעת תאהבי את השירים יותר, לאחר שתביני את משמעותם. :)

sigizi

New member
אתם כאלה מקסימים

חשבתי ש"תנדו" אותי בגלל הביקורת... אגב, אתמול לקחתי יום חופש מהעבודה ולמרות שיש לי 3 ילדים קטנים והתכוונתי להתחיל לעשות סדר בבלגאן בבית, מצאתי את עצמי שמה את הדיסק החדש ומתחילה לשמוע אותו שוב ושוב, וראו פלא- התחלתי להתרגל. לא לגמרי, אני לא מתעלפת ממנו, אבל הוא מתחיל טיפה לרגש . והיום כשחזרתי לעבודה קראתי את התשובות שלכם וראיתי שכתבתם לי לשמוע אותו שוב ושוב..אגב, בים קירות ביתי הוא המועדף עלי כרגע, יש בו סוג של סוף, של עצב מהפנט. וכל השירים בשפות זרות יפים מאד.אבל עדיין חסרה לי ההתפעמות שיש לי מ"ממעמקים", "שושנים עצובות" וכד...יום יפה לכולנו!

betti10

New member
:) אין ספק שבין קירות

מועדף עליי גם! גם אני חושבת שאין משהו שמשתווה לממעמקים אבל עדיין אחרי ששומעים שוב ושוב...מתרגלים. שמחה לשמוע שזה מתחיל לעורר בך משהו. אולי תשמעי עוד כמה פעמים :) בכל מקרה, מחכה לגרסת ההופעה :) יום יפה ונפלא גם לך!

roaic

New member
וואלה..אני קצת מרחם עליכם

אני אף פעם לא מצליח להבין אנשים שמנסים "לאנוס" את עצמם ואת האוזן המוזיקלית שלהם....בכדי שהם יאהבו אלבום או שיר מסויים!! כשאני שומע שיר.....אם הוא עושה לי את זה בפעם הראשונה...אז נתפסתי מייד...ונגמר הסיפור--אני שומע אותו 1000 פעמים במשך חיי-------וכל פעם העוצמה היא שונה...אבל היא מיוחדת!! אם שיר לא עושה לי את זה....אני לא אתחיל לשמוע אותו 70 פעם (כמו שהבחורה מלמעלה עשתה) ואז אחרי כמה ימים אני אכתוב "וואלה,אני מתחיל להתרגל אליו". מה זה השטויות האלה? זה כמו לתת למישהו שיאכל את האוכל שהוא הכי לא סובל אותו במשך שנה שלמה....אז ברור שאחרי שנה שלמה...הוא כבר לא יחשוב שהאוכל הזה מגעיל!!! כי מה לעשות,"הוא אנס את עצמו מלאכול את החרא הזה". לכן,אני לא מבין את הדפוס התנהגות הזה של אנשים. פשוט מוזר לי. לא אהבת את האלבום?? יופי. שימי אותו בצד...ועיברי הלאה. את לא צריכה להתחיל לשמוע אותו בריפט ...שנה שלמה עכשיו עד שהאוזן שלך תתרגל לצלילים ופתאום תאהבי. זה פתאטי

betti10

New member
קצת מוגזם מה שכתבת אתה לא חושב?

זאת לא היתה הכוונה. אין מה לעשות, יש אלבומים ויש שירים שלא תופסים את האזן בשמיעה ראשונה וצריך "להתרגל" אליהם, לשמוע אותם כמה פעמים, לא אמרנו 80 פעם אבל כמובן שאם אחרי שמיעה חוזרת זה עדיין לא מעורר בך משהו אז אף אחד לא אמר לך לא לעזוב את זה. זה כמו שאומרים אהבה ממבט ראשון. לא כולם מתאהבים במבט ראשון, לא אצל כולם זה עובד, אבל אולי בשני כן... לזאת היתה הכוונה. אני יכולה להעיד על עצמי שפעם לא אהבתי את בואי...כשזה יצא כי חרשו עליו והיה קצת מאוס ורק השנה גיליתי אותו מחדש ואני פחות מתייחסת לטקסט ויותר מתיחחסת לפרטים הקטנים והוא אחד האהובים עליי, שבעבר זה ממש לא היה כך. ואם היא בוחרת לשמוע לדעה של "להאזין לאלבום או לשיר כמה פעמים" אז שתעשה מה שבא לה. ולרחם? פה לא מרחמים על אף אחד! ולפעמים מה שנראה מוזר לך לא מוזר לאחרים :)

למעלה