שרשור הפרק השבועי: האן

עלעל1

New member
הבייגל הזה- המצאה מעולה.

מעבר לזה, אשמח לשמוע וללמוד קצת לגבי 'מיתון' . ברור שעלייה בכלכלה היא המצב האופטימלי, אך במידה ויש קושי מדיני,כלכלי, למה המילה הזו מפחידה כל-כך? הרי זה לא מצב של ירידה.... או שאיני מבינה את משמעות המילה והשפעתה (הגיוני...). אז מחכה שתאירו את עיני (עלעל1 שמזמן ויתרה על פוליטיקה כי זה מסב לה רק צער ואכזבה) האן- אני רוצה לומר לכם שזו מילה קסומה בעיניי,ממש כך.ואני מאמצת אותה. האן.

Nimst

New member
בדיוק מצב של ירידה../images/Emo13.gif

"מיתון, האטה בפעילות המשקית כולה, כלומר ירידה ברמת הפעילות הכלכלית. מאפיינות אותו במיוחד אבטלה גבוהה וירידה בכמות אמצעי התשלום העומדת לרשות הציבור. משמעותו הכלל-משקית החמורה היא ירידה בתוצר הלאומי הגולמי - היפוכה של צמיחה כלכלית . הפרט הממוצע סובל מירידה בהכנסות ובצריכה. יש המבחינים בין מיתון לבין שפל כלכלי , שהוא מצב דומה באופיו אך קיצוני יותר בממדיו. אלה סבורים כי הסכנה הגדולה ביותר במיתון היא אפשרות היהפכותו לשפל."

ntzgv

New member
לפי CJ

CJ הגדירה מיתון כצמיחה שלילית במשק לאורך שני רבעונים.

עלעל1

New member
אתגר למומחים מבינינו

בפרק שמענו את הנגן הקוריאני מנגן יצירה של שופן והנשיא ציין שניסה בזמנו לנגן אותה... מי יכול לאתר לי את שם היצירה?? מי מכיר זוכר או יש לו את מי לשאול שמבין ומכיר יצירות מוזיקליות?....

עלעל1

New member
מלכה!!!!

אגב-אופטופיק- ראיתי טריילר של הסרט בו את מככבת... נראה אחלה!

עלעל1

New member
כן,כן....

סתאאאאאאאאאאאאאאאאאאאם. התכוונתי כמובן ל'ניק'-טריליאן מהסדרה המצויינת 'מדריך הטרמפיסט לגלקסיה'.....

Nimst

New member
הבנתי את הניק p:

אבל ממתי יש סרט למדריך לטרמפיסט?

עלעל1

New member
אז ככה,

אמור לצאת החודשים הקרובים בארצות הברית, אלינו כרגיל הוא יגיע באיחור לא אלגנטי.... אבל כן,הוא כאן! והטריילר אומנם קצר-דקה- אבל קורע.... כצפוי.. ולא לשכוח לקחת מגבת!!!

למעלה