על נסים ושאר קשקושים
בדרך כלל אני לא חוגגת את חנוכה. מין חג לאומי של קנאות דתית, המון דם, וגם "יהודה המכבי" עושה לי ישר טעם של ליכוד, ז'בוטניסקי, מכבי תל-אביב... ברר. גם סופגניות אני לא ממש סובלת, ולביבות אין לי כוח... ובכל זאת יש שיר חנוכה אחד שתמיד עושה לי סמרור: באנו חושך לגרש, בידינו אור ואש, כל אחד הוא אור קטן, וכולנו אור איתן, סו-או-רה חושך, הלאה שחור, סו-אורה מפני האור... לפני כמה שנים השתתפתי בשיירה ארוכה-ארוכה, ממרכז העיר עד הכנסת, נדמה לי שארגנו את זה יש-גבול, והחזקנו לפידים, אמיתיים, בוערים, ושרנו את השיר הזה. כל השיירה. יש איכות מיוחדת במינה לשירה של שיירה, לאורך כמה קילומטרים, בחושך. בקיצור, אתמול קפצה הנה חברה ונתנה לי חנוכייה שהיא עשתה. מין פרוסה של גזע עץ ותשעה פמוטים קטנים דבוקים אליה, כמו אצבעונים. אז כבר קניתי נרות חנוכה, ארוכים ודקים, לא מזכירים בכלל את הנרות מהילדות, הגוצים הקלועים ההם. וסופגניות. ובננות, ליתר ביטחון. וחלה, ועוגה, וקלמנטינות. וכבר יבואו לפה בערב כמה ילדים (שאולי יביאו אותם כמה הורים
)... וכבר איזה שעה אני עם הסו-או-רה חושך. ובחוץ מבול, והששששש הזה של המכוניות שדוהרות על הכביש הרטוב, ותנור שיושב פחות או יותר על הברכיים שלי, וקצת עבודה לשבת, ומוסיקה. מדרדיאוס. בין לבין אני חושבת על נסים. נס הוא גם בורח. וגם דגל. ועל נסים קטנים ונסים גדולים. ונסים שמתרגלים אליהם עד שהם מובנים מאליהם. ונסים שמחכים להם, והם תוקעים הכל, עוצרים תנועה. חנוכה שמח, פורום