חג אורים שמח

../images/Emo138.gif חג אורים שמח ../images/Emo137.gif

לחג החכונה הוצמדו, במהלך הדורות, משמעויות רבות. איזו מהם מדברת אליכם במיוחד? האם זו המלחמה במתייוונים? עצמאות פוליטית? נס פך השמן (שאגב לא מוזכר בכתובים עד תקופת התלמוד)? מי מסמלי החג מדבר אליכם יותר? עבורי אלו הנרות, סמל התקווה ונצחון הטוב. ואלו שירים של הפלויד (ולא רק שלהם) מתקשרים אצלכם לחג חנוכה? אצלי, Let there be more light מסיבות ברורות, ואולי גם Shine On שמזכיר גם הוא אור נרות. וגם Fearless, שמדבר על אומץ לנוכח לעג הרבים.

חג אורים שמח לך, ציף!

וכמובן, לכולם!
השיר של הפלוידים שהכי מתקשר לי לחג הוא, Comfortably numb, בעיקר כי אני לא עושה כלום כל החג, חוץ מלישון.

Silvernaor

New member
חנוכה חנוכה, חג יפה כל כך

מה מסמל בשבילי את חנוכה? הדלקת הנרות, כמובן. וגם חגיגות ניצחונם של החלשים על החזקים, הניסים שקרו למכבים בזמן הקרבות ולאחריהם. השיבה לבית המקדש וחניכתו מחדש. כמו שאמרתי, חנוכה חג יפה.

holo

New member
חג שמח לכולם

חנוכה החג האהוב עלי. חג של לשבת בבית כשחורף בחוץ. עכשיו חזרתי מדודה שלי, ולמטבח מרוקאי כמו שלנו ממש חסרה סיבה למסיבה בשביל לחגוג עם כמה סופגניות נוטפות שמן. זה כל כך טעים שאי אפשר להפסיק. תודה לך אנטיוכוס.

MilkShack

New member
חג שמח לכל הפורום =]

השיר שאני הכי מזדהה איתו הוא Time..

rozgil

New member
חג חנוכה שמח למנהלת ציףציף ולחברי הפורום

חג שמח ומלא אור !!! גילי - ROZGIL

למיטב ידיעתי

נס פח השמן דווקא כן מופיע באחד משני ספרי החשמונאים. אבל הנקודה הזו באמת מעניינת, שכן גם בתלמוד קיימות מובאות שונות לחלוטין, אחת המדגישה את נס פח השמן, ואחרת שכלל לא מזכירה אותו, אלא רק את הניצחון על המלחמה. בקשר לשאלה השניה, יש לי דיסק שלם של פינקפלויד שמתקשר אצלי לחנוכה. אנימלס. לפני שנתיים שמעתי אותו לראשונה, כשאני שוכב במיטה, האור כבוי, ורק נרות החנוכיה מאירים בשקט את החדר. החוייה היתה חזקה, והקפדתי לשחזר אותה שוב שנה שעברה. השנה פספסתי לצערי...היו לי דברים לעשות כמעט כל ערב, ועד שהיה לי (אם היה לי זמן פנוי) נרות החנוכה כבר דעכו ואינם... אבל אני עוד אשכב לי לילה חורפי אחד ואשמע לי את אנימלס, ואתמסר להזָיה.

למעלה