salt of earth
New member
../images/Emo139.gifחדשות נוצריות ../images/Emo139.gif../images/Emo136.gif
רציתי מהיום של החג לשתף את הפורום בחדשות הקשורים לקהילה הנוצרית המקומית אבל הייתי עסוקה, אז תסלחו לי כמובן אם אני מביאה ידיעות מלפני כמה ימים. חגיגות חג המולד בנצרת: 1- בערב החג החלה התהלוכה המסורתית ובה השתתפו אלפים מתושבי העיר ועוד כמה מאות תיירים שבאו לחגוג עמנו את החג. أقيمت مساء اليوم في مدينة البشارة المسيرة السنوية التقليدية (مسيرة الميلاد) حيث سارت من مقام السيدة العذراء في شيكون العرب حتى كنيسة البشارة اللاتين في المدينة. هذا وقد شارك الالاف في المسيرة من مختلف الطوائف والديانات بالاضافة الى السرايا الكشفية، المدارس والمجموعات الدينية التابعة للكنائس. وكانت شرطة الناصرة قد أغلقت الشارع الرئيسي في الميدنة حيث شوهد عدد كبير من أفراد الشرطة ينظمون حركة السير الى ان المدينة شهدت رغم ذلك إختناقات مرورية حادة خاصة وان العديد ممن شاركوا في المسيرة جائوا من خارج الناصرة. בתהלוכה השתתפו קבוצות צופים, ובתי ספר. המשטרה סגרה את הכביש הראשי מה שגרם להמון פקקים (סורי עמית
) לתמונות: http://www.alarab.co.il/view.php?sel=00008435 2- אחרי התהלוכה הייתה קבלת פנים רשמית ובה השתתף שר התיירות. 3- ובסוף כמובן הייתה מיסת ערב החג בכנסיית הבשורה בה השתתפו אלפים מבני העדות הנוצריות. "وفي كلمته امام الحضور بمناسبة عيد الميلاد المجيد تحدث المطران بولص ماركوتسو عن اهمية الثقة بالآخر من اجل التعايش جنبا الى جنب حيث ان الله سبحانه وتعالى ولثقته التامة وحبه للانسان ارسل كلمته لتتجسد وتحيا بيننا وهذا هي رسالة الميلاد التي نحتفل بها في هذا اليوم المجيد. واوضح سيادته ان على الرغم من الظروف الحالية وانعدام السلام فلا بد من ان نثق بالاخرين لنعطي الفرصة من اجل التوصل الى قليل من التعاون والامل والمحبة الذي يوصلنا الى السلام المرجو. " בדרשה של הבישוף מרקוצו הוא הטיף על חשיבות האמון באחר כדי שנוכל לחיות ביחד באהבה, כי אלוהים שלח את הדבר שקיבל גוף (تجسد) והדבר חי עמנו וזה המסר של חג המולד שאנו חוגגים אותו. והבישוף ציין שלמרות המצב הקשה היום והיעדר השלום אנו חייבים לתת אמון אחד בשני כדי להגיע לשיתוף פעולה, תקווה, ואהבה אשר יוביל אותנו לשלום המיוחל. http://www.alarab.co.il/view.php?sel=00008439 4- עוד משהו שקשור לנצרת, האפיפיור תרם לקהילה הלטינית בנצרת במליון אירו כדי לבנות בית קהילה, מוזיאון, היכל לבני העדה, ופיתוח הבית ספר ומרכז גדול לתיירים ליד כנסיית הבשורה. ומי שזוכר את הסרט "the nativity" שנאמר כי הרווחים מהפרימיירה שלו ייתרמו לבניית שני בתי ספר בכפר מג'אר שמה הקהילה הנוצרית המונה 2000 מאמין סבלה לפני שנתיים מהתקפות -על לא כל עוול בכפם- שהבריחו את רובם מחוץ לכפר.
רציתי מהיום של החג לשתף את הפורום בחדשות הקשורים לקהילה הנוצרית המקומית אבל הייתי עסוקה, אז תסלחו לי כמובן אם אני מביאה ידיעות מלפני כמה ימים. חגיגות חג המולד בנצרת: 1- בערב החג החלה התהלוכה המסורתית ובה השתתפו אלפים מתושבי העיר ועוד כמה מאות תיירים שבאו לחגוג עמנו את החג. أقيمت مساء اليوم في مدينة البشارة المسيرة السنوية التقليدية (مسيرة الميلاد) حيث سارت من مقام السيدة العذراء في شيكون العرب حتى كنيسة البشارة اللاتين في المدينة. هذا وقد شارك الالاف في المسيرة من مختلف الطوائف والديانات بالاضافة الى السرايا الكشفية، المدارس والمجموعات الدينية التابعة للكنائس. وكانت شرطة الناصرة قد أغلقت الشارع الرئيسي في الميدنة حيث شوهد عدد كبير من أفراد الشرطة ينظمون حركة السير الى ان المدينة شهدت رغم ذلك إختناقات مرورية حادة خاصة وان العديد ممن شاركوا في المسيرة جائوا من خارج الناصرة. בתהלוכה השתתפו קבוצות צופים, ובתי ספר. המשטרה סגרה את הכביש הראשי מה שגרם להמון פקקים (סורי עמית