יול שמח כולם

L e s t a t

New member
לא טעיתי

אנחנו המאמינים הגרמאניים חוגגים 12 ימים של יול, באשר לתאריך, אין לנו תאריך קבוע והלה אינו יותר חשוב מהחגיגה עצמה.

gwizard

New member
וואלה

לא ידעתי שזה ככה. יפה, כל יום לומדים משהו חדש
אגב, מי זה אנחנו ? אתה ו...

gwizard

New member
בטח מבאס

הלוואי ותמצא אם מי לחגוג בארץ. אני יודע כמה זה יכול להיות מבאס לחגוג לבד
בכל אופן, אולי תרחיב את משמעות החג מבחינת אסאטרו, איך חוגגים, מה עושים ומה זה מסמל ?

L e s t a t

New member
אין כמעט אסאטרו בארץ

בערך שלושה-ארבעה חבר'ה.. עם אף אחד מהם אין לי קשר (או קשר של קינדרד, בכל אופן). אני מצרף שלושה לינקים בנוגע ליול, אחד מהם - Our Troth - הוא אתר עליו אני מסתמך באופן קבוע ומכיל גרסאת אונליין של ספר באותו השם. האתר הגרמני שלהם חביב ביותר.

L e s t a t

New member
ד"א

הTroth הוא ארגון שאדרד ת'ורסון (עליו דיברנו מקודם) ממייסדיו\מייסדו.

gwizard

New member
יש משהו לא מובן לי

ב-Our Troth, היול מתואר כאילו הוא Samhain. זה דומה כמו שתי טיפות מים לתיאורי סוויין של הקלטים. לדוגמה: "והמתים יתהלכו חופשית בין בני התמותה והגבול בין שני העולמות כלא יהיה בארץ התיכונה".
יצא לי חרוז בלי שהתכוונתי
אז תסביר למה יול הוא סוויין אצל הגרמאנים ? ואגב, רשום שחוגגים 13 לילות (שזה 14 ימים), ואתה רשמת 12 יום.

L e s t a t

New member
אם כבר אז כבר

לילות-חורף הוא חג יותר קרוב לסווין הקלטי, אי אפשר לומר שזו הפתעה משום שקלטים וגרמנים הם מאוד קרובים זה לזה. עיין ערך בקישור שאני מצרף. "אז תסביר למה יול הוא סוויין אצל הגרמאנים ?" אני אמרתי שיול "הוא סווין אצל הגרמאנים"? "ואגב, רשום שחוגגים 13 לילות (שזה 14 ימים), ואתה רשמת 12 יום." נכון, כי אני רשמתי עפ"י אלו שחוגגים את יול במקביל לחג המולד - מה25 בדצמבר עד ל6 בינואר. שוב, התאריכים אינם הדבר החשוב.

gwizard

New member
אסאטרוקלטים

הנה, המצאתי שם :) מאמר מגניב, אהבתי לקרוא וגם למדתי משהו חדש. מכוון שרשמת שאתה מסתמך בעיקר על Our Troth, אז לא קראתי את שאר הלינקים.

suki da yo

New member
רק רציתי להעיר, אם אני כבר פה

שאני אישית מעדיפה לחגוג לבד. מה שבמילא לא יקרה, כי אני בצבא.

מיכל328

New member
יול שמח ../images/Emo139.gif../images/Emo16.gif

מאד מעניינים הלינקים שנתת כאן! אני אמנם אחגוג ביום ראשון, אבל תמיד מעניין ללמוד על מסורות שונות בדתות פאגאניות שונות! מיכל

L e s t a t

New member
מממממממ ../images/Emo136.gif

"מאד מעניינים הלינקים שנתת כאן!" הית'ניזם אנגלו-סאקסי תמיד עניין אותי במיוחד. "אבל תמיד מעניין ללמוד על מסורות שונות בדתות פאגאניות שונות!" מממ, כן, אבל אני לא אוהב את המונח "פאגאני" כשמדברים על אסאטרו. באופן אישי, אני מעדיף Heathen.
המייסדים המודרניים של האסאטרו שמרו טוב-טוב שהאסאטרו לא יהפוך לעוד ענף בעץ הניאו-פאגאני אלא לעץ אחר ובפני עצמו. נ.ב הקטנוני הגאה מכה שנית!

מיכל328

New member
הבנתי!

אני באמת שלא יודעת כלום על הדת שלך - אבל אני תמיד שמחה ללמוד! מותר לך להיות קטנוני - בזכות זה למדתי משהו חדש היום! מיכל

למעלה