בערך שלושה-ארבעה חבר'ה.. עם אף אחד מהם אין לי קשר (או קשר של קינדרד, בכל אופן). אני מצרף שלושה לינקים בנוגע ליול, אחד מהם - Our Troth - הוא אתר עליו אני מסתמך באופן קבוע ומכיל גרסאת אונליין של ספר באותו השם. האתר הגרמני שלהם חביב ביותר.
ב-Our Troth, היול מתואר כאילו הוא Samhain. זה דומה כמו שתי טיפות מים לתיאורי סוויין של הקלטים. לדוגמה: "והמתים יתהלכו חופשית בין בני התמותה והגבול בין שני העולמות כלא יהיה בארץ התיכונה".
יצא לי חרוז בלי שהתכוונתי
אז תסביר למה יול הוא סוויין אצל הגרמאנים ? ואגב, רשום שחוגגים 13 לילות (שזה 14 ימים), ואתה רשמת 12 יום.
לילות-חורף הוא חג יותר קרוב לסווין הקלטי, אי אפשר לומר שזו הפתעה משום שקלטים וגרמנים הם מאוד קרובים זה לזה. עיין ערך בקישור שאני מצרף. "אז תסביר למה יול הוא סוויין אצל הגרמאנים ?" אני אמרתי שיול "הוא סווין אצל הגרמאנים"? "ואגב, רשום שחוגגים 13 לילות (שזה 14 ימים), ואתה רשמת 12 יום." נכון, כי אני רשמתי עפ"י אלו שחוגגים את יול במקביל לחג המולד - מה25 בדצמבר עד ל6 בינואר. שוב, התאריכים אינם הדבר החשוב.
"מאד מעניינים הלינקים שנתת כאן!" הית'ניזם אנגלו-סאקסי תמיד עניין אותי במיוחד. "אבל תמיד מעניין ללמוד על מסורות שונות בדתות פאגאניות שונות!" מממ, כן, אבל אני לא אוהב את המונח "פאגאני" כשמדברים על אסאטרו. באופן אישי, אני מעדיף Heathen.
המייסדים המודרניים של האסאטרו שמרו טוב-טוב שהאסאטרו לא יהפוך לעוד ענף בעץ הניאו-פאגאני אלא לעץ אחר ובפני עצמו. נ.ב הקטנוני הגאה מכה שנית!