יול

L e s t a t

New member
../images/Emo139.gif יול ../images/Emo72.gif

Heilsa! באסאטרו, יול (Jól) מתחיל בליל זה (שנקרא Mother-Night עפ"י תיעודים אנגלו-סאקסים), ב20 לחודש דצמבר (שעפ"י לוח השנה הרוּנִי נקרא גם הוא "יול") ויימשך שלושה-עשר לילות (שנים-עשר ימים), הנקראים בגרמניה “Weihnachten”, החג יעבור בסביבות השני לחודש ינואר (שנקרא "ירח-שלג" בלוח השנה הנ"ל). כל מה שקורה מהלילה הראשון עד שיול עובר הוא בעל השפעה רבה על הגורל של האדם, קחו את הזמן הזה להרהר במעשיכם ובהתנהגותכם במשך השנה שעברה. יול מסמל את תחילתה של שנה חדשה ונותן לכם הזדמנות לשפר את עצמכם לקראת שנה חדשה ולהבטיח לעצמכם מזל טוב. באותו עניין של מזל, לשבועות באסאטרו יש משקל שאין לקחת בקלות. המשקל הזה מרוויח על אחת כמה וכמה בזמן יול, בו היה נהוג גם לערוך את המשתאות הנורדיים המפורסמים, ובטקסי השתייה והבְּלוֹט הרי נהוג להישבע. לכן, אם בטקס שתייה (Symbel) אין לקחת שבועה סתם כך וללא כוונות רציניות ומודעות להשלכות של המעשה וחשיבותן של שבועות באסאטרו באופן כללי, הרי שבטקס שתייה הנערך בזמן יול כדאי שתשמרו כפליים על המילים שיאמרו בעוד קרן התמד (או הכוס המקודשת) נמצאת בידכם. לשמור שבועה אומר לזכות בעין חביבה מצד האלים והאסאטרוארים – לשבור שבועה שנעשתה בטקס אומר לזכות במזל רע (אין להקל ראש במשמעות של "מזל רע" בד"כ וכזה שנגרם משבירת שבועה שנלקחה בטקס ביול על אחת כמה וכמה). יול הנו הזמן בו יולניר (Jólnir, הרי הוא האדון הנעלה אודין) והוֹלְדָה מובילים את הWild Hunt ברחבי השמיים וכן זהו זמן שבו הצעיף בין העולמות מתהדק ורוחותיהם של קרובינו ואבותינו המתים קרובים אלינו. אולי כתוצאה מכך, יול הוא זמן שבו דברים שונים ומשונים מתרחשים באווירה. ליל ההיפוך, הלילה הארוך ביותר בשנה, הוא לדוגמא לילה מעניין ביותר. נאמר כי ליל זה, בו הפיות הליליות והחשוכות הן במצבן החופשי ביותר ושליטתו של האדם באדמה – החלשה ביותר. ישנם תיעודים בסאגות, בפולקלור ובכרוניקות שונות (גם מתקופות מאוחרות יותר כמו הרנסאנס) של אנשים שראו את רוחותיהם של קרובים ורחוקים בתקופת החג ויותר מזה – אם היה להם חוסר המזל ונתקלו בטרול. לכן אין זה נחשב לזמן טוב להיות לבד.
נהוג להשאיר בחוץ מנחות לWild Hunt של אודין, כגון מגף מלאה בחלב (לסוסי הרפאים). אם אתם בעלי חווה או עוסקים בחקלאות, אל תקחו את החג הזה כחדשות רעות – מלבד היות הWild Hunt דבר אפוף הילת מוות ופחד, דהירת הרפאים של אודין מביאה פוריות לשדות וישנם מנהגים צפון גרמניים של השארת חלקים מהאסיף כמנחה.
לכבוד הבְּלוֹט של יול מבעירים במדורה באופן טקסי בול עץ גדול (מעץ אלון), הנקרא "עץ יול". באופן אירוני, "עץ יול" (אותו מספר אסאטרוארים מודרניים נוהגים לקשט בגלגלי שמש), מסמל את ייגדרסיל.
קחו את הזמן בין טקסי הסאמבל והבלוט, המסיבות והחגיגות, להפוך את השנה החדשה שלכם לשנה טובה ככל שאפשר. Gut Jól! Wes Thu Hal!

TheBlueOne

New member
../images/Emo45.gif

תודה לסטט. ה- Yule (יול) ידוע גם בכינויו: "Alban Arthuan" (בתרגום:"The Light of Arthur"). זהו אחד מארבעת הפסטיבלים הגדולים (ימי היפוך)אשר הרכיבו את לוח השנה הדרואידי עד לשנת 1950. בסביבות 1950 נוספו עוד ארבעה חגים ללוח השנה הדרואידי (אימבוליק, בלטיין, לאמאס וסאמהין) אשר הפכו את לוח השנה הוויקאני והדרואידי לזהים... מישהו רוצה להרחיב ולהוסיף לגביי משמעות החג בשבילו ובכלל? יול שמח!

TheBlueOne

New member
המממ

אחרי הספירה. את המספר "המדוייק" הזה מצאתי באנציקלופדיה לתורת הנסתר- ("The New Encyclopedia Of The Occult- John Michael Greer"). ידוע כי גלגל השנה מורכב בעצם משתי מערכות חגים הבאות משתי תרבויות שונות. "החיבור" נעשה בזמנים מודרנים, לכן אני מניח גם שהתאריך מתאים (פחות או יותר). אחפש על כך מידע נוסף.

L e s t a t

New member
"אינציקלופדיה לתורת הנסתר" ../images/Emo6.gif

והרי לך אוקסימורון, פּוֹטֶר.

medichi

New member
2 מערכות?

אם הכוונה למערכת השמשית והמערכת הירחית-אז החיבור בינהם לא נעשה בזמנים מודרנים,אלא די עתיקים (ראה לוח השנה העיברי)

Dia Leoghann

New member
לא...

מדובר בשתי מערכות חגים: חגי שמש (שוויון האביב ושיוויון הסתיו, היפוך הקיץ והיפוך החורף) שהם חגים חקלאיים. חגי אש (בלטין, לונאסה, סמהין, אימבולק - או איך שהוויקנים בחרו לקרוא לחגים האלו). בלינק: מאמר בנושא... (עוד מאמר שמעולם לא סיימתי לכתוב...)

Dia Leoghann

New member
אני רוצה להבין....

אני מנסה להבין מה ג'. מ. גריר אומר. מה משלושת המשפטים הבאים זה מה שהוא אומר: 1. שהקלטים הקדומים (או הדרואידים) לא חגגו את בלטיין, לונאסה, סאמהין, ואימבולק. החגים האלה הוכנסו רק ב-1950 על ידי דרואידים מודרנים (בהשפעת וויקה?). 2. הקלטים הקדומים לא חגגו את ימי ההיפוך והשיוויון. החגים האלו הוכנסו ב-1950. 3. הקלטים הקדומים חגגו את כל החגים. הניאו-דרואידים, לעומת זאת, חגגו רק את ימי השיוויון וההיפוך, וב-1950 הם הוסיפו את בלטין, לונאסה, סמהין, ואימבולק.

TheBlueOne

New member
לפי הבנתי

ואחרי מעבר מרובה על התחביר של המשפט המקורי באנגלית- נראה לי הכי הגיוני מס.3 מה מבחינת ההיסטוריה ידוע לך?

Dia Leoghann

New member
......

תשמע.... זה יכול להיות.... אני מעולם לא שמעתי על זה, וגם לא ברור לי מה קרה בדיוק ב-1950 שהביא את השינוי הזה. אתה יכול להביא לי את הפיסקה המלאה מהספר ואני אעשה כמה ברורים.

L e s t a t

New member
עוד דבר ששכחתי

ישנה אמונה שחלומות בתקופת לילות יול חוזים אירועים מעתידו של החולם. וכן רצוי לזכור שהEinherjar הם לא המתים היחידים שדוהרים דרך העולם שלנו ומפגש עם רוחות (עפ"י הסאגות והפולקלור) יכול להיות חוויה מרתיעה למדי - במקרה הטוב. אתם מרגישים את דהירת הרפאים בשמיים?

Dia Leoghann

New member
חג שמח!!

חג שמח לחוגגים את שובו של האור, ויום משמעותי ומכובד לאלו האבלים את לכתו של החורף!! מאמרים משנים עברו: (ד.א. עדיין אין לי תשובה לשאלות שנשאלו במאמרים אלו לפני שנתיים)

למעלה