השיר השבועי- ספיישל 2#

lacrimosa girl

New member
../images/Emo14.gif השיר השבועי- ספיישל 2# ../images/Emo14.gif

הערות העורכת: יש לי תחושה שהפינה היום תצא הרבה הרבה פחות טובה משבוע שעבר, והניתוח כמובן גם כן יהיה גרוע יותר, אז אתם מוזמנים להציע פרשנות משלכם או לסקול אותי, איך שתרצו. טוב, אז ככה: שבוע שעבר היתה סקירה כללית והשוואה בין השירים, וסקירה מפורטת יותר על גרסת 97. היום תהיה סקירה על 2001 [מצטערת מראש שעל כל החלק הראשון אני אעשה קופי+פסט, וזה יכול לשעמם.] וסיכום. קישור לחלק הראשון: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1656&msgid=98287789 קישור לליריקה: 1997: http://www.darklyrics.com/lyrics/nightwish/angelsfallfirst.html#4 2001: http://www.darklyrics.com/lyrics/nightwish/overthehillsandfaraway.html#4 ונתחיל.
סקירה מפורטת- גרסת 2001. האישה- היא הולכת בלילה, בעצם אפשר לומר שזאת מטאפורה לעיוורון, זמרת הכוכבים הם המדריך שלה- אני אישית מקבלת את זה כאילו המתים הם המדריך שלה [מישהו אמר מלך האריות?
] וזה גם מסביר למה הם "מפשיטים" אותה ורואים את הרגשות שלה לגבי האדמה- אישית אני חושבת שהכוונה לאהבה שלה. היא פונה למישהו- לאהובה? הוא מת? ומבקשת שישלח לה סלווה [מושיע, מרפא.] שירפא את הצלקות שלה [לא רק צלקות חיצוניות...] וייתן לעירום הזה, למצב המביש ובראשיתי הזה משמעות כלשהי. העולם הגדול השפיע עליה, ועכשיו היא צריכה לעזוב את העולם הפרטי שלה- עם כל התקוות שעוד היו לה. משאלת הלילה שהיא שלחה לו לפני מאות, נשמעה ע"י אלו ששכנו ביאוש- אולי גיהינום? היא מאבדת את התקווה להתאחד עם אהובה. [זה הולך ומדרדר, הצילו! ._.] המרחק של מיטת כלולותיהם מחכה לה שתמות- אהובה מת והיא תוכל להתאחד איתו רק כשגם היא תמות. אבק הגלקסיות- אני חושבת שהכוונה לשרידים של המתים...הם לקחו אותה והובילו אותה לארץ אהובה. רגע, זה אומר שהם הרגו אותה? אתם מוזמנים לפרש ככל שתרצו.
הבן- [
] הכמיהה האינסופית למגע שלה, האוקיינוס המר של שנאה וכאב, הבדידות שהוא צריך כדי להיות מי שהוא- הוא רוצה אותה, ומתגעגע אליה, ובלעדיה הוא בתוך האוקיינוס המר והכואב הזה- אבל הוא צריך את הבדידות הזאת כדי להיות מי שהוא, ולכן הוא לא מנסה להגיע אליה. האוקיינוס בודד כפי שאני, מישהו לקח ממני את המתנה הזאת, אין כריזמה לחיה, אבל אני עדיין אוהב אותך לנצח- מישהו אמר " סוד הממלכה הקסומה"?
בקשר למתנה- אני לא יודעת למה בדיוק היא מתייחסת- האם לכריזמה האבודה שלו- שבלעדיה אין לו סיכוי להשיג שוב את אהובתו, או הכוונה היא ישירות לאהובתו. בכל מקרה, הוא מאבד את היכולת לעשות מעשה ולהגיע לאהובתו, ושימו לב להבדל בין הגרסא הזאת ל97! והוא פונה אליה- בואי אליי, שחררי אותי ממך, ומכל הימים של הארץ. כלומר- שחררי אותי מהחים האלו...אני כבר לא אוכל להתאחד איתך ולא אוכל לצאת מהמצב הזה...איבדתי כל יכולת לעזור לעצמי. אני צריך אותך שתעזרי לי ותוציאי אותי. פניה נואשת לאהובתו לשעבר, התקווה האחרונה שלו. והיא עונה לו- [אני אשתמש בתרגום הנהדר של איתי-] אין עוד מילים לומר, רק הזיכרון נשאר, אז ניפרד דרכי נמשכת לעד... אני לא אוכל לעזור לך- אני לא אבוא אחריך לארץ המתים. אין לי מה לומר לך עוד- אתה כנראה לא ראוי לי מספיק. אתה החיה. אבל אני תמיד אזכור אותך. בסופו של דבר, ושוב, שימו לב להבדל! הם לא מתאחדים, אין happy end" היא לא תעשה את זה בשבילו, היא יצאה כלבה. סיכום.
בגרסת 97, האישה מוכנה לעשות הרבה בשביל אהובה- נעזוב שנייה את המטאפורות, היא מוכנה למות בשבילו! היא מבקשת ממנו עזרה, אבל לא מצפה ממנו להיות הצד הפעיל היחיד. בסופו של דבר, היא מקבלת את זה שהוא לא יוכל לעזור לה ובאה ומצטרפת אליו...והם מתאחדים, גם אם זה כרוך במוות של שניהם. נסתכל עוד פעם על המטאפורות- יכול להיות שהשיר הזה הוא בכלל שיר אופטימי! אם המוות=ייאוש, אז היא לא מצטפרת אליו במלנכוליות שלו, אלא גורמת לו להתסכל מחדש על העולם. אני לא חושבת שזאת הכוונה בשיר, אבל בגלל כל המאמצים בשבוע האחרון בפורום למצוא שירים אופטימיים, אז הנה לכם. המשמעות היותר סבירה של השיר לדעתי- שוב, דעתי, היא שהם אכן מתים- ועכשיו במקום כלשהו בין הארץ לבין האל- הם ביחד. עדיין אופטימיות, אבל כמו בKWTNS- היא מגיעה רק אחרי המוות.
אבל בגרסת 2001...האישה לא עושה את זה. אהובה עוד פעם במצב של חוסר יכול לעזור לה ולעצמו- אבל הפעם זה קיצוני יותר. לא מספרים לנו על שום הצעת נישואים שהוא הציע, או מכתב שהוא קיבל- כלום! הוא פסיבי לגמרי. לקחו ממנו את המתנה שלו- שבקשר לפרשנות שלה לא הייתי בטוחה, אבל זה לא קריטי- ובלעדיה הוא כלום. כנראה שגם איתה הוא לא היה שווה משהו, אחרת האישה לא היתה מוכנה לעזוב אותו. בתכלס הוא חדל אישים והיא ביצ'ית. הפרשנות הופכת להיות הרבה יותר מרירה. עושה רושם שיש כאן צד אחד שמשקיע וצד אחד שבסה"כ אוהב. וגם האהבה שלו פסיבית- הוא מתעגע אליה ולמגע שלה, לא רוצה להיות זה שיוזם ומציע ונוגע וכו'. בהשוואה בין שני השירים- הם אולי נושאים את אותו שם, ויש להם אותו לחן- אבל המשמעות שונה לגמרי. בין פסיביות לאקטיביות, בין סוף טוב לפרידה, בין זכרון לחיים משותפים- אסטרל רומנס. שבוע טוב לכולם. שאלות.
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר?
2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם?
3.מה המשמעות של השיר עבורכם?
4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר?
5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר?
6. למי הייתם מקדישים את השיר?
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?
8. תנו ציון לשיר.
9. מה הייתם משנים בשיר?
10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? שאלות ספיישל. מצטערת מראש על החזרה בשאלות, אבל אתם מזומנים להביע את דעתכם שוב וגם אלו שעוד לא עשו את זה.
1. איזה סולו אתם מעדיפים?
2. הקול של טאריה- השתנה לטובה או לרעה?
3. תומאס- השתנה?
4. טוני קאקו- קשור?
5. ליריקה- איזו אתם מעדיפים? [אם כי זה לפני החפירה על גרסת 2001, אז אתם לא חייבים לענות.]
6. פתיחה- שיעור בגיטרה של אמפו ב97 או האלתורים של אמפו ב2001?
7. ב"come to me", קלידים או גיטרה? [2001 או 97?]
8. המשמעות. עכשיו, מה אתם מעדיפים: האופטימיות [97] או המרירות [2001]?
9. איך אתם הייתם מפרשים את השיר? ומה לדעתכם, במשפט אחד, המשמעות של כל גרסא? הייתי רוצה לדעת גם מה דעתם של שאר האנשים החפרנים להפליא שבפורום הזה על העניין. |סחפירה|

lacrimosa girl

New member
אנלא זוכרת מה עניתי שבוע שעבר ../images/Emo12.gif

1. מה אתם הכי אוהבים בשיר?
את החלק של טאריה בסוף. והסולו הנהדר של אמפו. 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם?
כל החלק הראשון, והחלק של טאריה ב"נו לאסט וורדס.." כצפוי. 3.מה המשמעות של השיר עבורכם?
- 4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר?
מדהים. שיפור נהדר בהשוואה ל97. 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר?
הפתיחה עם אמפו קצת מעיקה. תומאס מעולה. כמה מילים טובות אפשר כבר לומר על יוקה? 6. למי הייתם מקדישים את השיר?
ענבר :) ושוב שכחתי לומר שהספיישל מוקדש לה :) 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?
חפירה תבוא מתישהו 8. תנו ציון לשיר.
10
9. מה הייתם משנים בשיר?
הכל כבר שונה :) 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא?
|החפרפרת|
|סחפרפרת| שאלות ספיישל. מצטערת מראש על החזרה בשאלות, אבל אתם מזומנים להביע את דעתכם שוב וגם אלו שעוד לא עשו את זה. 1. איזה סולו אתם מעדיפים?
97. 2. הקול של טאריה- השתנה לטובה או לרעה?
נחשו... 3. תומאס- השתנה?
לא 4. טוני קאקו- קשור?
כבר אמרתי, ש לא. 5. ליריקה- איזו אתם מעדיפים?
לא מאמינה ששכחתי למחוק...=/ 1997. 6. פתיחה- שיעור בגיטרה של אמפו ב97 או האלתורים של אמפו ב2001?
97 7. ב"come to me", קלידים או גיטרה? [2001 או 97?]
קלידים 8. המשמעות. עכשיו, מה אתם מעדיפים: האופטימיות [97] או המרירות [2001]?
בתכלס? 2001. 9. איך אתם הייתם מפרשים את השיר? ומה לדעתכם, במשפט אחד, המשמעות של כל גרסא? הייתי רוצה לדעת גם מה דעתם של שאר האנשים החפרנים להפליא שבפורום הזה על העניין.
--

Itay Simons

New member
../images/Emo45.gifהועלה למאמרים, כל הכבוד!

שאלות. 1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? בעיקר את השירה בהתחלה. 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? No last words to say Only memories remain A farewell then...my path goes forever on...
3.מה המשמעות של השיר עבורכם? אהבה שלא תוכל להתממש. 4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר? מדהים יותר מתמיד! 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? כנ"ל ^^ וכפרעל טוני :) 6. למי הייתם מקדישים את השיר? לה.. \= אבל לא משנה 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? אין לי מושג...אין לי כוח לחשוב כרגע אני עייף מדי
8. תנו ציון לשיר. 10!!! 9. מה הייתם משנים בשיר? כלום 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? לודע
שאלות ספיישל. מצטערת מראש על החזרה בשאלות, אבל אתם מזומנים להביע את דעתכם שוב וגם אלו שעוד לא עשו את זה. 1. איזה סולו אתם מעדיפים? של הגירסה השניה 2. הקול של טאריה- השתנה לטובה או לרעה? לטובה 3. תומאס- השתנה? סתם את הפה
זה מספיק טוב
4. טוני קאקו- קשור? כן! 5. ליריקה- איזו אתם מעדיפים? של 2001 6. פתיחה- שיעור בגיטרה של אמפו ב97 או האלתורים של אמפו ב2001? 2001 7. ב"come to me", קלידים או גיטרה? [2001 או 97?] אממ לא סגור על זה 8. המשמעות. עכשיו, מה אתם מעדיפים: האופטימיות [97] או המרירות [2001]? מרירות שולטת
9. איך אתם הייתם מפרשים את השיר? ומה לדעתכם, במשפט אחד, המשמעות של כל גרסא? הייתי רוצה לדעת גם מה דעתם של שאר האנשים החפרנים להפליא שבפורום הזה על העניין. אמממ...הייתי מפרש אותו כאהבה בלתי אפשרית, והדוברת עוברת במהלך השיר מן "נפילת אסימון" שהאהבה הזו לא תוכל להתממש. הגירסה של 97'- מן סיפור רומיאו ויוליה שכזה, אני מניח- במותם (?) הם בעצם יהיו יחד. (למרות, שהיי, אביב גפן שר ש'אם רומיאו ויוליה לא היו מתים הם היו נפרדים'. האמת? כמה שאני לא אוהב אותו, זה חכם
)

Super Alonit

New member
את יודעת לחפור כמו שצריך בייב!../images/Emo6.gif../images/Emo99.gif../images/Emo47.gif

שאלות.
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? את השירה של טאריה- השירה שלה כ"כ עוצמתית, זה מדהים! פשוט עושה את השיר. אה, וגם את המעבר מהקטע של טאריה לזה של טוני קאקו- מדהים! וטאריה ממשיכה ברקע... גירסה כ"כ חלקה ומושלמת, לא מקרטעת כמו של 97.
2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? "This constant longing for your touch This bitter ocean of hatred and pain This loneliness I need to be who I am" קטע מדהים!
3.מה המשמעות של השיר עבורכם? מה שכתבת למעלה:)
4. מה דעתכם על הקול של טאריה בשיר? מדהים! פשוט מדהים!
5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? קסומים כהרגלם
6. למי הייתם מקדישים את השיר? אממ... למישהו.
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? קשה לי לדמיין קליפ לשיר הזה.
8. תנו ציון לשיר. 10000000000000000!!!!!!!!111
9. מה הייתם משנים בשיר? יש קטע אינסטרומנטלי ארוך ויחסית משעמם בסוף... הייתי מחיה אותו קצת או חותכת חלק ממנו.
10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? Passion And THe Opera.
שאלות ספיישל.
מצטערת מראש על החזרה בשאלות, אבל אתם מזומנים להביע את דעתכם שוב וגם אלו שעוד לא עשו את זה.
1. איזה סולו אתם מעדיפים? התשובה לכל השאלות היא מראש-2001. :]
2. הקול של טאריה- השתנה לטובה או לרעה? לטובה, בהחלט. :] הוא כ"כ עוצמתי וסוחף, מדהים!
3. תומאס- השתנה?כל עוד מקומו של תומאס בקלידים הוא מלך
4. טוני קאקו- קשור? יא, הכל עדיף על תומאס:)
5. ליריקה- איזו אתם מעדיפים? זאת של 2001 יותר יפה אבל 97 אופטימית אז... אוף... נו, כבר אמרתי ש-2001 לוקח.
6. פתיחה- שיעור בגיטרה של אמפו ב97 או האלתורים של אמפו ב2001? 2001.
7. ב"come to me", קלידים או גיטרה? [2001 או 97?] קלידים.
8. המשמעות. עכשיו, מה אתם מעדיפים: האופטימיות [97] או המרירות [2001]? אופטימית.
למרות שהביצוע שלה מחורבן.
9. איך אתם הייתם מפרשים את השיר? ומה לדעתכם, במשפט אחד, המשמעות של כל גרסא? הייתי רוצה לדעת גם מה דעתם של שאר האנשים החפרנים להפליא שבפורום הזה על העניין. חפרתי מספיק במגן בתנ"ך היום, אין לי כוח לחפור עוד.
תצפו לפורום מיובש כמו מדבר בכמה ימים הקרובים...

lacrimosa girl

New member
הממ אז למדתי? ../images/Emo6.gif

[אם את זוכרת, אמרת לי שלחפור על פני עמוד אחד זה לא חפירה. נפגעתי ויישמתי, והרי התוצאות
]

The Cat Woman

New member
../images/Emo121.gif../images/Emo23.gif../images/Emo25.gifועכשיו החפירה שלי../images/Emo3.gif../images/Emo99.gif

אתחיל בהגדרה המושג "רומן אסטרלי"- Astral Romance
"מסע אסטרלי"- הוא מושג מעולם הנסתר, מסע אסטרלי הוא למעשה "הקרנה חוץ גופית" שזה סוג אחד של "חוויה חוץ גופית". המסע- הוא לא מסע באמת, הוא יותר טיול במימדים השונים עליהם לא אדבר מאחר והשיר מדבר על המושג "אסטראל" ולא על מסע אסטראלי.
המושג "אסטרל"- אסטרל הוא אחד המימדים/ מישורים הקיימים ביקום לפי רוחניים (או- פראפסיכולוגים). לא סתם תומאס מדבר דווקא על המימד האסטראלי, המימד האסטראלי מכיל את כל הכמיהות, התשוקות, החלומות שלנו. שם כל אלו הופכים למציאות! את מה שחושקת נפשנו- אנחנו יכולים למצוא במימד האסטראלי כמציאות. מה שבעולמנו הוא רק אשליה הופך שם למציאות. מכאן- כשנשמה בוחרת לעשות מסע אסטראלי- היא בעצם הולכת לטייל ולחוות כמציאות את כל מה שהיא רוצה. מאחר והמימד הזה קיים בעיקר בחלומות- שכידוע כי אורכם אינו רב במיוחד- הגיעו למסקנה כי שעה במימד האסטראלי יכולה להיות 5 דקות בזמן מציאות. אל תשאלו אותי איך הם הגיעו למסקנה הזו, אני לא מאמינה בדברים האלה... אבל תודו שזה מעניין
אוסיף ואומר כי במימד האסטראלי אין רק דברים טובים, יש שם גם את התגשמות הפחדים הכי עמוקים שלנו, אנחנו יכולים לפגוש שם כל מני יצורים ולשנות דברים כראות עינינו- אך לא תמיד יצורים אלו יהיו יצורים טובים. לעיתים נפגוש ביצורים רעים- אך זאת רק אם אנו חושבים עליהם ומפחדים מהם, הרוחניים אומרים שאנו גם "מושכים" אותם אלינו.
במימד האסטראלי- אנחנו ממש על תקן קרוב מאוד לאלוהים. אין לנו גבולות- אנחנו יכולים לפגוש מדריכים רוחניים שיעזרו לנו בקשיינו, אנחנו יכולים לרחף, לעשות ככל העולה על רוחנו! אומרים כי במימד זה ניתן לרכוש ידע רב והשכלה... שיהיה.
ועכשיו נחזור לשיר ונבצע קישור- לאחר שהבנו והעמקנו בעולם הרוחני, אנו יכולים ממש להבין למה תומאס בחר את המושג הזה ואף הוסף לו את המילה "רומן".
בית ראשון השיר "רומן אסטראלי" פותח במעין "הסבר" שכזה- A nocturnal concerto- קונצרט לילי. זה לא מפתיע בהתחשב בכך שלמימד האסטראלי - ניתן להגיע ביתר קלות בחלומות. מדובר כאן על קונצרט לילי של אסיפת כוכבים השרים פיוט המדריך את החולם יחד עם אור נרות- לאן ללכת. אני חוזרת לרגע לעניין המדריכים הרוחניים שניתן לפגוש במימד האסטראלי- מאחר והשורה הבאה "זורקת" אותנו ישר לשם- "While I wander on this path of the night" הנשמה תוהה- יש בה שאלות רבות ללא מענה, והכוכבים יחד עם אור-הנרות מדריכים אותה לאן ללכת ומה לעשות.
בית שני + שלישי + רביעי שוב תומאס עם הביטויים היפיפיים שלו- "רקמת הכוכבים"- הכוכבים מפשיטים אותו, משאירים אותו עירום וחושפים את הרגשות שלו- פרשנות אישית שלי לכך- זהו המצב הכי פגיע שאדם יכול להימצא בו. כשהוא חשוף ורגשותיו ידועים לכל. הוא מבקש, לא ברור ממי, כנראה ממושא האהבה שלו- שתשלח לו מושיע שירפא את הצלקות שלו. אבל לא סתם מושיע! Your Salva- את המושיע שלה! את השורה הבאה לא כ"כ הבנתי מאחר והתחביר שלה זר לי- And let this nakedness me my birth. ותן לעירום הזה me (?) לידתי... לא ברור כ"כ. אדלג...
בפתיחת הבית השלישי פתאום הכל נהיה "גרנדיוזי" ואפילו נורא מפחיד ומאיים- המקרוקוסמוס, העולם העצום הזה- שופך את כל הכוחות שלו על הדובר... נדלג קצת כי זה לא כזה מעניין ונגיע לעניין בבית השלישי- "משאלת הלילה ששלחתי אליך לפני מאות- נשמע ע"י אלו שטבעו ביגון" מי זה "אליך"? שוב- אין מושג. ניתן רק להניח שהוא מדבר אל מושא אהבתו. משאלת הלילה שלו- הדבר אליו הוא כמה יותר מכל, חושק בו יותר מכל- לא הגיעה אל מושא האהבה שלו, אלא אל כל אותם דמויות שטבעו ביגונן... יש פה משהו נורא אומלל ובודד. הוא שולח לה את הדבר הכי חשוב וכמוס שיש לאדם- משאלת הלילה שלו- הדבר שהוא הכי רוצה! הוא סומך עליה כשהוא ערום וחשוף לחלוטין, מבקש ממנה ישועה, אבל משאלת הלילה שלו אפילו לא מגיעה אליה אלא לאוזניים לא רצויות...
בבית הרביעי אנו פתאום רואים את הקשר בין מושא השיר לדובר השיר- פתאום הכל מתבהר ומתחדד לנו! "מיטת הכלולות שלנו"- אבל לא מדובר על המיטה עצמה, מדובר על המרחק שלה מהדובר... שוב הדיכאוניות, העגמומיות, האומללות, הבדידות הזו... הוא מצפה למותו שלו בכדי להתאחד שוב. האם יתכן כי מדובר במושא אהבה שמתה? אולי מתה מטאפורית ואולי מתה באמת, אבל מדובר פה על המימד האסטראלי- רק שם היא תהיה קיימת שוב... בחלומות שלו. מיטת הכלולות רחוקה ממנו, אבל היא מצפה למותו שלו כדי שהאוהבים יתאחדו בשנית אחרי שכבר איבדו זה את זה פעם אחת. הוא פונה ל"אבק הגלקסיה" שיקח את ידו ויוביל אותו לארץ מושא אהבתו. בעיני זה נראה כאילו הוא קורא למלאך המוות- הוא לא יגרום בעצמו למותו, אבל הוא בהחלט מתחנן לזה. אנו יודעים כי תומאס קשור לנצרות מאוד וכידוע- בכל דת שהיא- אסור לאדם לקחת אחריות לנטילת חייו, מאחר והחיים והמוות ביד הבורא. לכן- אם אין הוא יכול לקחת בעצמו את חייו, הוא לפחות מתחנן לבורא שיושיע אותו מהסבל של החיים האלה, שלא ישאיר אותו להתמודד עם היגון ויקח גם אותו כדי שיוכל להתאחד בשנית עם מושא אהבתו.
סיומת- בציטוטים מושא האהבה פתאום לובש צורה ומדבר אלינו כאשר עד עכשיו טבענו ביגון הדובר- מושא האהבה מדבר על הכמיהה האינסופית הזו למגע של הדובר, אבל פתאום מסביר את הריחוק שלהם- בכך שהוא מזכיר שנאה וכאב ואת העובדה שהוא צריך את הבדידות הזו כדי להיות מי שהוא. (מי שהיא.. שיהיה). Somebody take away this gift of mine- לא ברור למה מישהו מנסה להיפטר מאיזה "מתת" שניתנה לו... כנראה שכמו בשירת ביאליק (כן, לא אחדול מלהשוות את ביאליק לתומאס!), גם תומאס חש לעיתים תחושת עול. יתכן ופירוש המשפט הוא "מישהו לקח את המתת שלי" ולכן אח"כ הוא מסביר- שאין כריזמה יותר לחיה... זו הייתה המתת שלו ולקחו לו את זה, כעת הוא רק חיה- beast- פשוטה. (נו תעזבו אותי, האנגלית שלי לא משהו...) ושוב אנו רואים את מוטיב החיה, ושוב האוקינוס, המרירות, ולמרות זאת- ישנה האהבה...
לחישות של טאריה- בוא אלי, תיילד אותי החוצה ממך... שוב הקטע הזה שרוצים להיפטר מאיזה "עול". השיר מסתיים בשירה ענוגה של טאריה- נגמרו כבר המילים, נשארו רק הזכרונות... זוהי הפרידה וההשלמה עם כך שהדרך שלהם מתפצלת ל2 דרכים שונות, שהגיע הזמן להיפרד. בניגוד לשאר השיר- פתאום אנו רואים איזה מעמד של סלחנות אחד כלפי השניה, השלמה עם הגורל, לאחר שבכל השיר ראינו איזה פן מאסיבי מאוד של מרירות וכאב.
סיכום- בשיר ראינו מילים מטורפות, אני לא יודעת מה איתכם- אבל אני כאדם שמתעמק מאוד בליריקה של שירים- מצאתי את עצמי יושבת עם מילון צמוד בכדי לפרש הרבה מהמילים. השפה בשיר הזה מאוד עשירה במטאפורות, דימויים, צמדי מילים, ביטויים... ממש תומאס במיטבו... מדהים! כתבתי את כי התייחסתי לשיר כמדבר על תומאס ולא התייחסתי לכך שטאריה שרה אותו... בקיצור- לשון זכר משמשת לנוחיות בלבד

The Cat Woman

New member
אני חשה חובה לצטט את ביאליק שוב

מתוך השיר "לא זכיתי באור מן ההפקר" וְתַחַת פַּטִּישׁ צָרוֹתַי הַגְּדוֹלוֹת כִּי יִתְפּוֹצֵץ לְבָבִי, צוּר-עֻזִּי, זֶה הַנִּיצוֹץ עָף, נִתָּז אֶל-עֵינִי, וּמֵעֵינִי – לַחֲרוּזִי. וּמֵחֲרוּזִי יִתְמַלֵּט לִלְבַבְכֶם, וּבְאוּר אֶשְׁכֶם הִצַּתִּיו, יִתְעַלֵּם, וְאָנֹכִי בְּחֶלְבִּי וּבְדָמִי אֶת-הַבְּעֵרָה אֲשַׁלֵּם.

Super Alonit

New member
אני חשה חובה להציע לך נישואים../images/Emo99.gif../images/Emo23.gif../images/Emo47.gif

בואנה ענבר, זה היה מדהים! אחלה פרשנות, ואת מתבטאת בצורה יוצאת מן הכלל!
אז, כמה קאראט את רוצה את היהלום שלך?

lacrimosa girl

New member
ואגב,

בקשר ל Let this nakedness me my birth- נראה לי שהכוונה היא ל"ME", ככה זה בגרסת 97, וזה בסה"כ שגיאת הקלדה, כי זה לא עושה שום הגיון [איזה עברות גרוע בחיי, אני חייבת להפסיק לחשוב באנגלית ולכתוב בעברית :X]

lacrimosa girl

New member
*be

ומסתבר שלא...גם באתר הרשמי זה Let this nakedness me my birth... הממ, יש בכלל תרגום לזה? ME יכול להיות גם אגו, אני חושבת, וזה עדיין לא הגיוני. אני הולכת לשאול בפורום תרגום D:

phoenix2000

New member
ולסיום

אני זזתי לצבא אז נתראה ביום שני הבא. ובקשר לתחרות הדחות. אם בסבב הזה פאנטום אוף דה אופרה לא יודח אז שמישהו יצביע בשמי עוד פעם על השיר הזה. ואם כן הודח אז ההצבעה הבאה שלי תהיה לBeauty Of The Beast. מקווה שתתייחסו לזה. יאלה, ביי. נתראה ביום שני הבא.

lacrimosa girl

New member
מה?!!!!!

אתה לא הולך להעיף את BOTB זה כזה שיר מושלם!
אז מה ענבר, נתגנב אליו לבסיס בלילה? :)

למעלה