לדבר אל הקירות

ענתי44

New member
../images/Emo14.gifלדבר אל הקירות

לפעמים אני חוששת שאשכח איך מדברים.שעה של שתיקה. אמא מכונסת בעצמה ואני יושבת ליד הגולם האלקטרוני ומ " מדברת" אל העולם. רק שפה בבית אין לי עם מי לדבר. והבדידות גוברת. סתם כי הפסדנו היום, להכח רמת גן, היה לי עצוב ובכיתי ולא היה לי עם מי לחלוק את זה. כל כך רציתי את הכתף הפרטית של הנסיך שלי. לניח את ראשי הכבד ולמצוא מחסה בין זרועותיו.שילטף וינגב את הדמעות ויגיד לי שאני לא לבד. ושהחיים נמשכים ושאני עושה עבודה נהדרת עם אמא ושהכדור הוא עגול ולדרבי חוקים משלו. פעם היה הבית הזה הומה כמו בלומפילד בדרבי.אנשים היו נכנסים ויוצאים. אמא היתה מקבלת את כולם. ועכשיו ריק ועצוב בנשמה. רוצה שישי אחד לזכות לשבת ליד שולחן השבת עם קולות שירה וצחוק. מרגישה כאילו נקלעתי לתיבת נוח אבל לבדי. בלי בן זוג שיעזור לי לשרוד את המבול.ושיושיט לי עלה של זית ששתשוב השמש לזרוח.

bubu3

New member
מחבקת אותך../images/Emo24.gif

אין לי איך לנחם אותך, רק קבלי חיבוק חזק
אני יודעת על מה את מדברת, כי איני יודעת איך הייתי מתמודדת עם כל הכאב הזה בלי בעלי המקסים שמלווה אותי ועוזר לי עם אמא כאילו היא אמו. רק אתמול בלילה(2 לפנות בוקר) בפעם המי יודע למה עזר לי להרים אותה אחרי שנפלה שוב... אחר כך הוא נשאר עם גב טפוס כמה ימים...

zs1957

New member
לדבר אל הקירות

שלום ענתי החמודה, נורא עצוב לשמוע על הבדידות שלך. לא סתם נאמר:"לא טוב היות האדם לבדו." אני מאחלת לך שתמצאי בןזוג שיוכל להיו חבר טוב שיכבד אותך ויעריך אותך שיתמוך בך ותהיה לכם תקשורת נפלאה והרבה אהבה.לא פשוט למצוא נסיך חלומות כזה. אבל אם תחפשי ותתמידי תמצאי.אומרים שלכל סיר יש מכסה. כעת עלייך לחפש את המכסה שלך. הוא מסתובב וקיים רק צריך למצוא אותו. כולנו כאן חברים שלך אוהבים ותומכים בך. בפורים נקיים מפגש נוסף לחברי הפורום. תחשבי על רעיונות גם אני אחשוב ונארגן ערב יפה. המון חיבוקים ואהבה זהבה שחם.

ענתי44

New member
תודה

אבל אני פסימית. כבר חסרת אונים עם אמא. היא לא זוכרת איך עושים צרכיה והבוקר היא לחצה אבל קמה בלי שתחכה שיפול לשירותים אז נאלצתי להוציא את זה. ותוך כדי דיברתי אליה בנועם כאילו אני רק מסרקת אותה. ועכשיו דווקא שאין נפש חיה היא נהייתה אדומה כולה וריח רע התפשט בבית. עם דמעות בעיניים היא ביקשה לשירותים. בקיצור היה לה שלשול נוראי. ואני שוב דיברתי אליה ברוגע ( בדרך כלל כשזה קורה אני על סף פיצוץ אבל קראתי בספר מטפלת 36 שעות ביממה על חשיבות הרוגע.) ניקיתי אותה וליטפתי אותה. וחזרנו לסלון וכשהיא ראתה את מכנסיה המלוכלכות וגרביה המוכתמות ירדו לה דמעות ונגד זה כבר לא יכולתי לעשות כלום. רק לבכות איתה.

zs1957

New member
היי אופטימית

כאשר אמא שלך ראתה את המכנסיים המלוכלכות זלגו לה דמעות. לפחול היא הבינה שקרה משהו לא נעים. הריח היה לא נעים.את יודעת שחוש הריח אצל מרבית החולים שלנו נפגע. קראתי על זה מאמר רפואי. אצלה חוש הריח פועל.חשוב מאד שאת מדברת אתה ברוגע,זה נותן לה תחושה טובה היא הרי כמו תינוקת היא לא מודעת למעשיה . תשדלי עד כמה שניתן לא לבכות בנוכחותה. תבכי בחדר אחר זה שהיא רואה אותך בוכה גרם לה לצער וגם לחוסר שקט. שיהיה לך הרבה כוח,זה לא קל,אבל את גדולה ויש לך חוסן נפשי ואת תתמודדי עם כל הקושי והכאב וכולנו פה אוהבים אותך,נתמוך ונעזור כדי שלא תרגישי רע. חשוב שהרגשות שלך תהיינה חיוביות זה יתן לך כוח להמשיך לטפל באמא. תשקלי הכנסת עובדת זרה . זה יקל עלייך מאד. שבוע טוב זהבה שחם /עמותת אלצהיימר.

ענתי44

New member
איזה מזל שאתם לצידי

את צודקת בהכל.עובדת זרה היא לא אופציה כרגע. אני כל כך שלמה עם הטיפול באמא. כל יום בוחרת בזה מחדש. באה מאהבה. אבל, אלוהים אדירים, זה קשה כל כך.ואני מרגישה שכל העולם נגדי. אני יודעת שזה יעבור.ועכשיו זה לא קשור לאמא, כי עכשיו רבתי עם החבר הכי טוב שהיה ויהיה לי בחיי. והוא לא רוצה אותי בחייו יותר.וזה כואב כל כך.ואני לא מפסיקה לבכות ומחר יש לי ראיון עבודה ברדיו שאני כל כך מצפה לו...והעיניים שלי נפוחות ואני נראית חולה.ומרגישה זוועה. איך אני אסע מחר לראיון בלי הברכה שלו? והכי כואב שכל זה משפיע בעקיפין על אמא.כי כשאני כואבת גם אם אינני בוכה לידה היא עם לב של אמא שמרגיש אותי.טוב שמחר יום חדש.

בהצלחה מחר, ענתי

לענתי שבוע טוב, עברו עלייך כמה ימים קשים מהרגיל ואני מעריצה אותך על היכולת הפיזית והנפשית שלך בטיפול באמא מתוך אהבה כל כך גדולה. אפשר רק "לקנא" באימך שיש לה בת כזו. שיש לך יכולת אבחנה והזדהות כל כך עמוקה שאפילו אינך מסכימה לאפשר למישהו אחר לטפל בה. אני שמחה שמחר יש לך ראיון עבודה ובטוחה ביכולת שלך להצליח. תקומי מחר בבוקר מלאת מרץ ואופטימיות ותצליחי. שיהיה שבוע טוב לך ולאמא, שתצליחי לגרום לה שמחה, טובה

אירילה

New member
../images/Emo50.gifעם הכישורים שלך תתקבלי

לרדיו ,מחזקים את ידיך מכאן ומקווים שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר. את זו שאומרת לנו כל הזמן כי יש יום חדש מחר
גרשון

נירה לב

New member
../images/Emo50.gifענתי הצלחה בכל אשר תעשי!

אין לי ספק שתצליחי היום בראיון העבודה יש לך כל כך הרבה מה להציע. אני אחזיק לך אצבעות להצלחה.

ענתי44

New member
תודה לכולכם../images/Emo23.gif

באופן עקרוני אני עברתי את הראיון. עכשיו נותר רק להגיע למספר פעמים ללמוד את התפקיד ולהכנס לעבודה. יש לו לתפקיד הזה פלוסים גדולים : עיניין, לצאת מהבית, להכיר אנשים, לעבוד עם אנשים צעירים ודינאמיים ומעל הכל לחזור למעגל העבודה. יש גם מינוסים כגון : משמרות, תשלום מאוד נמוך שאינו כולל את ההוצאות והזמן שבנסיעה לעיר אחרת ובשבילי את התשלום שאני אתן למי שתשמור על אמא ( אני אקבל שכר מינימום אבל אוציא על כל שעה 25 שקלים) אבל אני רוצה את העבודה ואם אתקבל סופית אהיה המאושרת שבאדם.... וגם עם ידידי הטוב יושרו ההדורים. היום הזה צפוף כי מיהרתי לקדם את פני אמא ולנקות ולהתכונן לנסוכע לפאב תל אביבי לראות את ליברפול. הטרמפ שלי לא יכול לכן עלי לצאת מוקדם יותר.והכנסתי אלי הביתה גם את השכן החולה. הוא ואמא הגיעו יחד. לקחתי את אמא לשירותים ורדפתי אחריו כדי שלא יברח מהבית, תפסתי אותו בחצר. וכשהייתי במטבח והוא קם שמעתי את אמא מסבירה לו שאישתו עוד מעט תבוא ושישב ולא יפריע לבת שלה לעבוד.... לב של אמא כבר אמרתי??????. אני יוצאת ליהנות הללוייה!!!!!!

zs1957

New member
ענתי בהצלחה על קבלת התפקיד ברדיו

שמחה בשבילך שעברת את הראיון והתקבלת.חשוב מאד שתצאי מהבית ותעסקי בעבודה האהובה עלייך ויש לך את הכישורים להגיע למצויינות. אנימקווה שתמצאי לאמא מטפלת טובה ומסורה שתעניק לה הרבה חום ואהבה. תחגגי ותהני בפאב בת"א תרקדי על השולחנות ואל תשתכרי. סתם בצחוק!!! מחר אנחנו בבית חולים נראה מה יחליטו. אני מקווה שילכו על הטיפול השמרני.אנחנו לא מעונינים בניתוח ובסבל הרב שיהי לאחר מכן. היום היתה פיזיותרפיסטית שעבדה עם אמא שעה בשכיבה והסבירה למטפלת כיצד לעבוד אתה. יש להפוך אותה כל שעתיים מצד אל צד כדי למנוע פצעי לחץ. זהבה שחם.

ענתי44

New member
מחזיקה אצבעות לאמא שלך מחר../images/Emo24.gif

ןתודה על כל מה שאמרת. אגב, נהניתי בפאב למרות שהרעים ניצחו.

נירה לב

New member
../images/Emo42.gif שגם ההמשך יצליח ענתי../images/Emo45.gif

ענתי אני שמחה בשמחתך על שעברת את הראיון, את כל כך צודקת בעניין של השכר כי מה יותר חשוב מאשר שתצאי קצת מהבית תיפגשי עם אנשים ותוכלי "לנקות את הראש" ,ולצבור עוד כוחות להמשך . את עושה בחכמה.

למעלה