מאיפה אתן שואבות כוח?

../images/Emo14.gifמאיפה אתן שואבות כוח?

איפה מקור הכוח שלכן?שנותן לכן עוצמה שאתן צריכות? אני צריכה חיזוק, צריכה כוח להמשיך הלאה. בזמן האחרון אני בדאון ולצערי אני מזהה את סימני הדיכאון שלי כבר ואני מרגישה שזה בדיוק הולך בכיוון.. איך אתן שורדות ועולות בתקופות כאלו? אפרת

../images/Emo24.gifאפרת היקרה../images/Emo23.gif

החיים מלאים עליות ובירידות
חשוב תמיד להסתכל על חצי הכוס המלאה להסתכל על העליות להזכר איך התמודדנו בההצלחה במשברים אחרים ולהאמין מכל ה
שגם הפעם נצליח. את כותבת שאת מזהה את סימני הדיכאון שאוטוטו באים... וכאן את עושה טעות כי בעצם כל כולך בהמתנה ובהיכון לדאון... ואז בעצם אין חשק לעשות כלום...כי תיכף מגיע הדאון ואין חשק לחייך ולקום בבוקר...כי תיכף מגיע הדאון.... ובעצם את מכניסה את עצמך לדאון.... שני מחשבה
אימרי לעצמך ששום דבר לא ישבש לך את מצב הרוח ש"דאון" לא נמצא כלל בלקסיקון שלך שאת שולטת בחייך ומחליטה מה יכנס לחייך ומה לא-
ה"דאון"לא יכנס!!! חשוב לזכור שהנקודה המסויימת בה אנחנו נוברים חופרים הופכים מתחרבשים.... היא רק נקודה במכלול של שפע שיש לנו בחיים.... אני באופן אישי שואבת כוח מהחיוך של ילדיי מהחיבוק משיר כייפי שמתנגן לו ברדיו מלראות מעשה טוב שפלוני עושה לאלמוני סתם כך ברחוב(זה מרחיב את הלב לראות מעשים טובים). וכן כן....גם משופינג....
אור ואהבה

תודה../images/Emo23.gif

את ממש צודקת שאת אומרת שבאיזשהו מקום אני פשוט בהמתנה לדאון...לא חשבתי על זה אף פעם... אולי כי אני בעומס רציני ולחץ ואני לא כל כך עומדת בו קשה לי...זה פשוט שממש לא הולך לי בזמן האחרון.. ושופינג
אולי בגלל זה בוער לי לנסוע מחר לקנות קצת בגדים
תודה

מגי 336

New member
לשאוב כח

שימי לב יקירה, למילה בה השתמשת: "לשאוב" - מילה שמשתמשים בה כשמתכוונים למים, בכדי לשאוב מים צריך קודם כל לעשות ללכת אל הבאר, להוריד את הדלי, למלא אותו ולהעלות אותו למעלה אל שפת הבאר. גם אז המלאכה לא תמה, יש למזוג את המים מהדלי את הכד הפרטי, ורק אז אפשר לשתות... גם בחיים - בשביל לשאוב כח ולהמשיך הלאה דרושה אנרגיית עשיה... הפסיביות תשאיר אותך צמאה ובלתי מסופקת... אפרת, כתבתי משהו שונה לגמרי ממה שהתכוונתי אבל התחלתי ואני זורמת... מה את עושה בחייך? האם את בעלת משפחה, האם את עובדת, האם את לומדת? מתי עשית פעם אחרונה משהו בשביל עצמך, כמו ללכת ללמוד קורס של משהו שנורא היית רוצה אבל הוא לא התאים למסלול בו הלכת? מתי השמעת מוסיקה בקולי קולות ורקדת והשתוללת איתה? מתי חיבקת מישהו שאת אוהבת המון - אם זה הורה, ילד, אח, חבר? לצאת מדכאון זה לפגוש חברים זה להיות במקום שעושה לך טוב זה לומר תודה כשאני מרגישה את העצב מחלחל.. ויש סיבות גם הקשבה לחדשות הבוקר פותחות אצלי ערוץ לדיכאון ועצב עמוק, גדוש בדמעות חונקות אני פשוט פותחת את העיניים לרווחה מביטה החוצה לשמים, לעצים, לגשם אם הוא יורד ואומרת - תודה. תודה אלוהים על היופי שבראתי בשבילי תודה אלוהים על זה שאני יכולה לראות, לשמוע, להריח תודה שנתת לנו חיים אני רוצה להביא לכאן קטע משיחות עם אלוהים, משהו שהביאה מלאכיתוש במקום אחר ועשה לי טוב על הנשמה. אז תיכף, בהודעה הבאה שלי.

מגי 336

New member
משל הנפש הקטנה והשמש / מתוך ``שיחות עם אלוהים

(ותודה למלאכיתוש) פעם הייתה נפש שהכירה את עצמה וידעה שהיא האור. זאת הייתה נפש חדשה, ולפיכך תאבה להתנסות. "אני האור", אמרה הנפש, "אני האור". אלא שכל הידיעה וכל האמירה לא יכלו למלא את מקומה של ההתנסות. ובספרה שממנה צצה הנפש הזאת, לא היה דבר אלא האור. כל אחת מהנפשות הייתה נשגבת, כל אחת מהנפשות הייתה מופלאה, וכל אחת מהנפשות זהרה בזוהר האור הכביר שלי, וכך הייתה הנפש הקטנה שלנו, נר בשמש. בקרב האור הנשגב ביותר שממנו הייתה הנפש חלק - הנפש לא יכלה לראות את עצמה ולא יכלה להתנסות בעצמה, כמי שהיא באמת ומה היא באמת. הדברים התגלגלו כך שהנפש הזאת ערגה וערגה להכיר את עצמה. וכה עצומה הייתה ערגתה, עד כי יום אחד אמרתי "האם את יודעת נפש קטנה, מה את צריכה לעשות כדי להשביע את ערגתך?" "מה, מה, אלוהים? אני מוכנה לעשות כל דבר!" אמרה הנפש הקטנה. "את מוכרחה להיפרד מאיתנו", השבתי, "ואחר כך את מוכרחה לזמן אלייך את החושך". "מה זה חושך, הקדוש שבקדושים?" שאלה הנפש הקטנה. "מה שאת אינך", השבתי, והנפש הבינה. וכך עשתה הנפש. היא ניתקה את עצמה מהכל, ואפילו עברה לספרה אחרת. ובספרה זו היתה לנפש הכוח לזמן לצורך ההתנסות שלה כל מיני סוגי חושך. וכך עשתה. אלא שבעיצומו של החושך זעקה הנפש: "אבי, אבי, למה עזבתני?" (בדיוק כמוך בתקופות הקודרות ביותר שלך.) אך מעולם לא עזבתי אותך ! אני תמיד עומד לצידך, נכון להזכיר לך מי אתה באמת, מוכן תמיד לקרוא לך לבוא הביתה. לפיכך היה אור על פני החושך, ואל תקללהו. ואל תשכח מי אתה, ברגע שאתה מוקף במה שאתה לא ! אלא תן שבח לבריאה, גם אם אתה חותר לשנותה. ודע כי הדבר אשר אתה עושה בעת הקשה שבניסיונותיך, יכול להיות הגדול בניצחונותיך. משום שההתנסות שאתה יוצר היא הצהרה מי אתה - ומי אתה רוצה להיות. "תוכלי לבחור להיות כל חלק מאלוהים שתרצי", אמרתי לנפש הקטנה. "את אלוהות מוחלטת החווה את עצמה. איזה היבט של האלוהות תרצי לחוות עתה כעצמך?" "אתה מתכוון שיש לי בחירה?" הנפש הקטנה שאלה. ואני עניתי: "כן. את רשאית לבחור לחוות כל חלק של האלוהות כעצמך בתוכך ובאמצעותך." "בסדר", הנפש הקטנה אמרה, "אז אני בוחרת בסליחה. אני רוצה לחוות את עצמי כאותו היבט של אלוהים הנקרא סליחה מושלמת". ובכן, זה הציב אתגר קטן, כפי שאתה יכול לתאר לעצמך. לא היה למי לסלוח. כל שיצרתי זה רק שלמות ואהבה. "אין למי לסלוח?" הנפש הקטנה שאלה בחוסר אמון מסוים. "לא", חזרתי ואמרתי. ,הביטי סביבך. האם את רואה נפשות מושלמות ונפלאות פחות ממך ?" הנפש הקטנה הסתובבה והופתעה לראות את עצמה מוקפת בכל הנפשות שבשמים. הן באו מכל קצוות הממלכה, כי שמעו שהנפש הקטנה מנהלת שיחה יוצאת דופן עם אלוהים. "איני רואה אף אחד מושלם פחות ממני!" הנפש הקטנה קראה. "אז למי אוכל לסלוח?" בדיוק אז צעדה נפש אחת צעד קדימה מבין ההמון. "את יכולה לסלוח לי", אמרה הנפש הידידותית. "על מה?" שאלה הנפש הקטנה. "אני אבוא אל תוך החיים הפיסיים הבאים שלך ואעשה בשבילך משהו שתוכלי לסלוח עליו", ענתה הנפש הידידותית. "אבל מה? מה יכולה את, הוויית אור כה מושלמת לעשות כדי שארצה לסלוח לך?" הנפש הקטנה ביקשה לדעתך. "הו", הנפש הידידותית חייכה לעבר הנפש הקטנה, "אני בטוחה שנוכל לחשוב על משהו". "אבל למה שתרצי לעשות את זה?" הנפש הקטנה לא הצליחה להבין מדוע הוויה כה מושלמת תרצה להאט את הרטט שלה, עד שתוכל לעשות משהו "רע". "פשוט", הנפש הידידותית הסבירה, "אני מוכנה לעשות זאת כי אני אוהבת אותך. את רוצה לחוות את עצמך כסליחה, לא? מלבד זאת, את עשית את אותו הדבר למעני". "באמת?" הנפש הקטנה שאלה. "כמובן. אינך זוכרת? היינו הכל, את ואני. היינו הלמעלה והלמטה והשמאל והימין. היינו הפה והשם והעכשיו והאחר כך. היינו הגדול והקטן, הזכר והנקבה, הטוב והרע. כולנו היינו כל זה. ועשינו זאת בהסכמה, כדי שכולנו נחווה את עצמנו כחלק הנעלה ביותר של אלוהים, כי הבנו ש... באין זה אשר אתה לא, זה שאתה כן איננו ! באין ´קור´, לא נוכל להיות ´חום´. באין ´עצב´, לא נוכל להיות ´שמחה´. באין דבר הנקרא ´רע´, החוויה הנקראת ´טוב´ לא תוכל להתקיים. אם את בוחרת להיות דבר מסוים, משהו או מישהו המנוגדים לזה חייבים להופיע במקום כלשהו בעולם שלך כדי לאפשר את זה". הנפש הידידותית המשיכה והסבירה : אלה המלאכים המיוחדים של אלוהים, והתנאים האלו הם מתנותיו של אלוהים. "אני מבקשת רק דבר אחד בתמורה", הנפש הידידותית הכריזה. "הכל ! הכל", הנפש הקטנה קראה. היא היתה נרגשת מכך שתוכל לחוות כל היבט אלוהי של אלוהים. היא הבינה עכשיו את התוכנית. "ברגע שאכה ואהלום בך", הנפש הידידותית אמרה, "ברגע שאעשה לך את הדבר הנורא ביותר שתוכלי להעלות על דעתך - באותו רגע עצמו... תזכרי מי אני באמת ! " "הו, אני לא אשכח", הנפש הקטנה הבטיחה. "אראה אותך כאותה שלמות שאני רואה בך עכשיו ואזכור מי את תמיד ! "

../images/Emo42.gifהיי מגי, תודה על התגובה

מה אני עושה בחיי? אני סטודנטית לחינוך מיוחד לגיל הרך- זו משרה די מלאה אבל אני עובדת טיפה. מתי עשיתי פעם אחרונה משהו בשבילי?קשה לי לזכור את הפעם האחרונה שהתפרקתי ממש ונהנתי ממש... וגם תודה על הקטע היפה שצירפת

לנושנוש

New member
משהו קטן ממש...../images/Emo182.gif

כבר הבנתי מזמן שהמון, אבל ההמממוווןן תלוי בחשיבה שלי. אני לא מאפשרת למחשבות הקשות ליגדול ולהתפתח ולהשער איתי. פשוט לא! ברגע שאני שמה לב שהמוח שלי מוצף בתלונות, בונה לו שרשרת ארועים קשים (כבר שבועה/ חודש אני מרגישה מדוכאת, זה רק הולך ומחמיר, אני ניכנסת יותר לדיכאון וכו') אני פשוט סוטמת את ה"פה" לעצמי, מחליפה כיוון מחשבה. אני חושבת שמצב יכול להתאפך בכל רגע ואני יכולה להרגיש יותר טוב. אני בטוחה שתקופות באות והולכות ויש ירידות ועליות בחיים ואם מתרכזים בירידה ובמחשבות הקשות ומתפחים אותם (כי הרי זה מה שקורה לי עכשיו! ואיך אני אשלה את עצמי ואספר סיפורים שהכל טוב??) כך מובטחת ירידה יותר ארוכה ויותר עמוקה. מוח שלנו הוא כמו ילד קטן. הרי אם ילד קיבל מכה ובוכה הרבה פעמים אם נצחיק אותו ונראה לו צעצועה אחרי דקה כבר יחייך. אני יודעת שיש לאנשים בעיות יותר גדולות ממכה בברך או שריטה ביד ובכל זאת זה פשוט עובד. אם אני מרשה לעצמי ליבנות כרוניקה של דיכאון, זה מה שאני מקבלת, אם אני מחליטה לא להתמסר לקשה זה חולף ומתקצר והופף לעליה והירידות שלי הרבה פחות עמוקות מפעם.

daimond1

New member
כוח כוח....

אני שואבת מאנשים חיוביים שאני דואגת להקיף את עצמי. זה יכול להיות בן זוג, חברה טובה, קרובת משפחה נאמנה.... אני חושבת חיובי, מנטרלת מחשבות שליליות, אופטימית, מאמינה שיהיה טוב.

לכל אחד יש חור בדלי

שהכוח נוטה לדלוף......... את צריכה להכיר מה מוציא ממך כוחות. למשל אני נהיית חולה בשניה שנאני מתחילה להיות חולה אני קובעת לי טיפול בשיאצו\דיקור אצל מטפלת אימהית ומקסימה. מה עזר לך בעבר? ממה לקחת כוח אני מוצאת דברים לשאוב מהם כוח . אנשים שהבריאו ממחלה קשה, ילד שמח שבת צחוק על פניו, ספר טוב.

למעלה