מי יכול לעזור?

SOMMY

New member
../images/Emo14.gifמי יכול לעזור?

יש לי היסטוריה מאוד ארוכה במשפחה של גברים עם נטייה חזקה לאלכוהול היום אני חוששת שאבא שלי בדרך לשלם,הוא שותה כל יום לפחות שתי בקבוקים של בירה (10%) ובסוף שבוע אין הגבלה, כל שיחה שמנהלים מולו צריך להתחיל מאפס כי הוא שוכח הכל לחלוטין וכבר אין טעם לספר ולהתרגש מולו, ניסתי לפנות אליו באופן רגשי והסברתי לו כי אני צריכה אותו בחיים למעני ולמען הנכדים אך זה עזר בדיוק ליומיים אני מתחילה פשוט להתנתק ממנו כי זה מרגיז לראות אותו כל כך אטום לסביבה והוא חושב שהוא צודק ומסרב להקשיב. אני צריכה יעוץ מה לעשות מולו....

shanhen

New member
אבא סרבן

שלום לך, את מתארת התנהגות עקשנית של אב וחשש שלך לתוצאות השתייה שלו, ואני תוהה קודם כל איך מתנהלת מערכת היחסים שלך איתו בלי קשר לשתייה? האם בשאר הדברים הוא גם כן עיקש ולא "ממושמע"? האם היחס שלו אליך הוא רק אליך ולאחרים הוא מאיר פנים או שכך הוא לגבי כולם? מהתיאור שלך קשה להעריך את מידת בעייתיות השתיה, אף שאם אכן יש הסטוריה משפחתית ברור שהסיכון גבוהה יותר, אבל 2 פחיות בירה לא הופכות אדם לשתיין. אשמח אם תרחיבי מעט, מה גילו של אביך? איך השתיה משפיע עליו? האם הוא הופך לשיכור? האם יש אנשים נוספים שחיים איתו ויכולים לדעת מה קורה לו? יש להניח שאביך מצא את השתייה מתאימה לו. כשאת רוצה "לקחת" ממנו את השתייה, מה את מציעה לו במקום? אני מעלה את כל השאלות האלו לא כדי להגן על אביך אלא כדי להבין שבדרך כלל שתיינות ושתייה חריפה הן התנהגויות מורכבות שצריך להתייחס אליהן בכובד ראש. הציפיה שהאב יפסיק לשתות כי את מבקשת, תזכה לכל היותר להבטחה שהוא לא יוכל אולי לעמוד בה. ומוטב שכלל לא יבטיח. אשמח אם תרחיבי מעט ואז אחזור ואתייחס. תודה, נחום

SOMMY

New member
מקווה זה יותר מורחב..

סליחה על החוסר פירוט אני די חדשה בכל הנושא של התייה ואני עדיין עושה תחקירים ובוקדת, בכל מקרה אבא שלי בן 45 מעשן כבד בנוגע לשלאלתך איך היחסים בינינו זה טיפה מסובך כי אבא שלי תמיד היה קיים במשפחה לא כאבא שדואג ומגן אלא כדמות מסויימת שבמשפחה על מנת לסגור את המעגל המשפחתי עד לפני 4 שנים שלאמא שלי נמאס ממנו כי אבא מאז ומתמיד חי בדעה שתפקידו של הגבר זה להביא תלוש וזהו... נכון לעכשיו יש לו חברה כבר שנתיים והוא גר איתה ועם הבן שלה (18) שהיא גם מנסה לעזור לי אך ללא הצלחה מאז שאני זוכרת את עצמי אני זוכרת את אבא שלי עם אלכוהול ביד וסיגריה בפה, בשנה האחרונה אני התחלתי לשפר את הקשר איתו כי אני דואגת למצב הנפשי והרפואי שלו בזמן האחרון אבא שלי הגיע למצב שאחרי בירה אחת הוא מאבד שיווי משקל ולא מצליח לדבר ברור אלא כל מילה שנייה הוא מחפש אותה בלקסיקון שלו ולפעמים מוצא ולפעמים לא,הכי מפחיד בשבילי זה שיש לי אחות קטנה (9) והוא נוהג אחרי שהוא שותה בירה אחת ומכחיש שההוא שיכור ולמרות גילו הוא מסתבך בקטטות ען אנים ושוטרים ועד כה הוא עלה לנו כ- 30 אלף עפ"י קנסות בית משפט,חשוב שתדע שלבוא לאבא שלי ולנסות להסביר לו בהגיון מה קורה לו זה בחיים לא יצליח והוא יכחיש הכל ולכן אני מחפשת אסטרטגיה מסויימת או דרך כלשהי להגיד לו את זה

shanhen

New member
באותו עניין

שלום לך, אכן הוספת מעט פרטים ואנסה לכוון אותך. קשה להעריך את חומרת מצבו של אביך, אבל לפי התיאורים שלך זה נראה יותר חמור ממה שנדמה קודם. איבודי השליטה, השכרות, הפגיעה הפיזית, נדמה כי הוא שותה אף יותר ממה שאת יודעת. מחד ברור שיש לו בעייה ורצוי שיטפל בעצמו, מאידך, עם כל הרצון הטוב שלך ושל אחרים, לא ניתן לכפות על אדם טיפול ואם יסרב לכך - לא יהיה טיפול. לפיכך, הדרך היחידה היא לנסות ולמצוא בעלי השפעה על האב. אולי במשפחה המורחבת, אולי חברים מיוחדים, אולי איש דת (אם הוא דתי) מנהל בעבודה (אם הוא עובד) וכד'. כדאי לבדוק עד כמהשאר בני המשפחה מוטרדים. האשה שעמה הוא חי, הבת שלה ואולי בני משפחה נוספים מהצד שלו (דודים שלך וכד'). קואליציה רחבה עשויה להיות לעזר. יתכן ושום דבר לא יעזור. אני יודע שקשה לחשוב על כך, אבל אביך אדם בוגר וזכותו להחליט על חייו. אסור לך לשעבד את החיים שלך לפי הגחמות והשגעונות שלו. באם שום דבר לא עוזר ואי אפשר לשכנע אותו להגיע אפילו לא לפגישת היכרות למסגרת טיפולית, תצטרכי ללמוד איך לחיות עם הידיעה שאת לא יכולה לעזור. לא הייתי, עם זאת, מתייאש כל כך מהר. אני מציע לך (ואולי גם לבת חברתו של האב) לפנות לסיוע בעל פה במרכז טיפולי הקרוב אליכם. ניתן להתקשר למספר 03-6733228 ולמצא את הכתובת. בפגישה ניתן לקבל ייעוץ נרחב ואולי אף כלים נוספים כדי למשוך את אביךלטיפול. בהצלחה, נחום

SOMMY

New member
המשכים

היום עשיתי את השיחה הכי קשה שהייתי לי אי פעם מול אבא שלי,פשוט הטחתי בפניו את כל מה שיש לי להגיד על מה שהשתיה עושה לו היה כמה רגעים כי נראה שאני מצליחה לחדור אליו ולסחוף אותו יחד איתי ואפילו אמרתי לו כי אני רוצה ללכת יחד איתו לטיפול/יעוץ אך הוא קטע אותי ברגע הזה ואמר כי הוא כבר שקל את הנושא והוא מודע לבעיה אך אין לו את הרצון זה פשוט הרג אותי לחלוטין הייתי בדמעות ולא ראיתי את האופק, הבנתי שלדבר אין לי עם מי.... אני לא יודעת מה תפקידך בכוח אבל האם אתה יודע או שמעת על דרך מסויים שניתן להכריח מישהו לקבל יעוץ ראשוני?

shanhen

New member
לא בכוח

קודם כל תתני לעצמך קרדיט על המעשה שלך, גם אם נדמה לך שהוא לא עזר. מסתבר, כי לפעמים "שטיפת מוח" עוזרת. אביך אולי גם לא יתוודה בפניך על מצוקתו אבל זה יתחיל ל"פמפם" אצלו בראש. אין דרך להכריח אדם לעשות משהו בניגוד לרצונו. אפשר לנסות ולשכנע, ואת זה עשית. עם זאת, אני חוזר על הצעתי שתקחי את את היוזמה ותגיעי למרכז הטיפול בעצמך. תשמעי איך זה עובד, מה עושים ואחר כך תחזרי לאביך ותספרי לו. תשאירי לו גם פרוספקט של המקום. אולי עוד יפתיע אותך ובעצמו ירים טלפון לשם. נחום

eoli

New member
אף אחד. כנראה

שאבא שלך צריך לחטוף את המכה של החיים שלו ,ורק אז הוא יתעשת, וזה במקרה שהוא לא אמר נואש לגבי הרצון שלו לחיות. יפה שאת משתדלת למענו ולא אומרת נואש. מה עם שאר בני המשפחה ?

למעלה