נישברתי

../images/Emo14.gifנישברתי

ואתם לא תאמינו מה שבר אותי: חטיף קוקוס עם הורוד בחוץ ולבן בפנים!!!! שאף פעם בכלל לא אהבתי אבל מה שמבאס זה שזה לא היה בקטע של אכלתי יפה מגיע לי צופר טעים אלא פשוט רבתי עם כל העולם, וב-11 בלילה הכנתי סלט ואכלתי אותו עם כמה לחמיות וחצי קופסא של גבינה 5% זיתים. גם אחרי הסיגריה עדיין הייתי עצבנית והחטיף המסכן היה פשוט מונח לו שם, בהתחלה לקחתי ביס אחד , ואז באותה שניה שהנחתי אותו הספקתי גם לדחוף אותו לפה כשבראש המחשבה שגם ככה אני בעצירה אחרי ה3 ק"ג הראשונים. ולמרות שאביטל הזהירה מאה פעם מהעצירה הזאת ,נפלתי. נכון שכמות הקלוריות לא הסטרי, אבל הדיאטה שלי מבוססת על זה שאני לא אוכלת סוכר בלילה. יש גם חדשות טובות:השבוע גם התחלתי ללכת לחדר כושר. בנתיים אני עושה רק פעילות ארובית כלשהי במשך 45 דקות (אופני כושר הכי סבבה כי אפשר לקרוא וזה מעביר את הזמן) למרות שלא היה מזיק לי גם לעבוד קצת על המוצקות שלי.נמאס לי שכל הגוף שלי צריך לזוז כמו ג´לי עם כל תנועה קטנה שלי.אבל אני לא מרגישה בנוח להתקרב לאיזור של המכשירים עם כל האנשים היפים עם האופנת חדר כושר המינימליסטית עד כדי דמעות.
חוץ מזה שהחבר המתלהב שלי כ"כ מת שאני כבר ירזה (הוא ראה תמונות של פעם) ,מה שכמובן לא מפריע לו להנות לאכול מולי עוגות בתאוה מוגזמת, שבא לי להפרד ממנו רק בגלל זה.
אנשים טובים ויקרים,אני לא מעונינת שהסרט הזה יחזור על עצמו. שהאוכל יחדל להיות הפסיכולוג שלי כי הוא לא עוזר. האבסורד שחטיף קוקוס ורוד שולט עלי משגע אותי, ומזה אני נהיית יותר עצבנית. למזלי הרב הפעם זה לא נגמר בבולמוס אבל בעבר הייתי יכולה גם ללכת לפיצוציה ולקנות שטויות בכרטיס אשראי אפילו כדי לחסל הכל לבד. אני מפחדת.

boolee

New member
נישנושית ...

לפי מה שקראתי, חטאת בחטיף קוקוס אחד קטן ... איך דליה תמיד אומרת גם 80% זה בסדר ... אני יכולה לגלות (אבל רק לך) שפעם, הייתי מתחילה דיאטה, עומדת בה בגבורה שבוע ואז נתקפת בולמוס שהיה מתחיל בפרוסת פסטרמה, ממשיך בפסטה/אורז/תפו"א ומשם לכל קינוח אפשרי (מקופלת/עוגות/עוגיות/גלידה/מוס). בקיצור, יש גרוע יותר מחטיף קוקוס והחשוב מכל הוא המודעות כשזה קורה - להציב גבולות ולדעת שיש מקרים כאלו וצריך לעצור בחטיף קוקוס. לי היה עוזר לצאת מהבית (בלי כסף) ולהתאוורר בחוץ. היה משכיח ממני את הכל וגם היה חבל לי לאכול אחרי ההליכה (מה, עד שהשקעתי והתאמצתי - לא חבל
). נישנושית, להיות מודעת זה חשוב, אבל לא להיכנס ללחץ, קחי הכל בפרופורציה. חוץ מזה, אני חושבת שאת בהחלט בכיוון הנכון עם הפעילות הגופנית (הלוואי עלי). בטוחה שתצליחי, בולי.

אביטל +

New member
למה ../images/Emo5.gif../images/Emo7.gif תהיי ../images/Emo98.gif

דבר ראשון, החטיף אינו מסכן, הוא טעים
אני לא יכולה לכתוב הרבה, אבל אני רק רוצה לומר לך שיש אנשים שצריכים חטיף יומי. טוב, אני לא מכירה אנשים שלא צריכים חטיף יומי... משהו שטעים ושאינו בהכרח נכנס לקטגוריית הדיאטה אם תכניסי דבר כזה באופן קבוע לתפריט, זו לא תהיה שבירה, נכון ? זה לא חייב להיות קוקוס.. זה יכול להיות חטיף גרנולה... פס שוקולד... זה לא מה שישמין אותך או אפילו יחבל בהרזיה אבל זה שם, ואם תרצי משהו מתוק אז תוכלי לאכול את זה. תחשבי על זה קצת, טוב ?

אביטל +

New member
ועוד כמה דברים קטנים

הכי הכי חשוב - היום זה יום חדש ואנחנו לא מענישים את עצמנו או סוגרים חשבון או מצמצמים כדי לנסות ולחסוך בקלוריות יום חדש וזהו כל מה שתיארת זה דברים מצטברים זה לא דברים שקרו בגלל שאכלת חטיף קוקוס חשוב לנסות ולהיות ערים למה שקורה בפנים, ולהתמודד עם זה כי לפעמים זה מה שדוחף לאכילה הבלתי נשלטת הזאת, שהיא באמת מעין פסיכולוג ודבר אחרון חביב - את בתהליך והוא לא ייקח יום או שבוע או חודש כולם עוברים ימים כאלה אז תני לעצמך קרדיט ותסלחי לעצמך אני אומרת שוב היום זה יום חדש תלמדי מה שאת יכולה מאתמול ותעברי הלאה.

הי נישנושית ../images/Emo140.gif

לא יצא לי להחליף איתך מילה מאז שהצטרפת אלינו (אצלי מילה זה גם ליטוף וחיבוק לחיזוק). אנסה קצת קצת לענות על משהו מכל הדברים שממלאים את לבך ומחשבותייך. אז "הלא נעים" להיות באיזור של המכשירים עם כל היפים והיפות, מוכר... אולי בשלב הביניים עד להיות ה-חתיכה שאת חולמת
תעשי אחד משני הרעיונות האלו: או שתתעלמי, תלבשי חולצה ארוכה ומכנס חופשי ותעשי מה שטוב לך (כך כדאי) תתעמלי ותלכי אחר כל התוכנית שבנית בלי עכבות. אם תעשי חשבון לאחרים את תשלמי את המחיר בוודאי לא הם. שווה? ומה פתאום?? ולמה?? נישנושית, גם אני התחלתי עם שרירים כמו ג´לי ומראה לא נחמד, בדרך כלל הרבה מהיפים מגיעים מה"שם" ההוא. אני הסתכלתי על היפים ורק חשבתי, בעצם החלטתי וידעתי יותר נכון! שאני בדרך להיות כזו. אין אפס! ובטח לא הייתי מוכנה לכן בשלב עד ש..., לא ללכת לחדר כושר וכו´. (גרתי אז במטולה והחדר כושר שלהם במרכז קנדה משהו שלא יאומן!!). רעיון אחר, זה אם בכל זאת את מרגישה מאוד לא בנוח, להתחיל מצעידות בערבים באיזור המגורים עם חברה, דיסקמן מה שיעשה לך את הפוש והכיף. כשתתחילי להרגיש בטחון יותר תתחילי ללכת לחדר כושר, מה דעתך? בקשר לחטיף הקוקוס שזה ה"קש" שלך. זה כל כך בנפשך שלנסות להתגבר ב"כוח" זה לא לעניין. זאת נקודה שמנצנצת כמו תמרור "תעשי משהו בקשר לזה" זה לא דבר שמתעלמים ממנו, נהפוך הוא הוא יישאר ברקע ולא יפסיק להיות קושי ואבן בגלגלים שלך. זה מה שנקרא: "ההקשבה ללב". הוא אחד הדברים החשובים ביותר שרצוי וכדאי להקשיב להם בדרך המיוחדת הזאת. אז מה עושים? פותרים! אספר לך משהו שסיפרתי המון. את תהיי המון ועוד אחד
. תנסי, אולי יעזור. תשוקה למשהו מתוק זה באמת צורך פיזיולוגי של הגוף, לא סתם גחמה רגעית. (קראתי על זה בתקופה שעשינו שינוי בתזונה בחיים שלנו במשפחה). וממה שקראתי וגם ניסיתי בעצמי, כדאי למלא את הצורך הזה ולא לוותר כל יום אפילו, כדי שזה לא יישאר אי שם בלי מענה. אני אכלתי למשל בצהרים סלט פירות מאוד טעים שהכנתי מתערובת של יוגורט פרי בטעם תות, הוספתי כמה כפות גבינה עירבבתי וחתכתי פנימה 2-3 פירות מתוקים (לא חמוצים, ויש גם סיבה). הוספתי גירדת לימון/תפוז, קינמון כמה טיפות וניל ורום (את יכולה בהחלט להוסיף מעט קוקוס, זה לא מה שיעצור את "הדיאטה" אלא רק אם דווקא...תימנעי מעצמך). ולומר לך משהו, זה עבד! עזר! בהסבר שקראתי אז כתוב היה שמי שממעט למשל באכילת פירות במשך היום מחפש אח"כ בטירוף את התחליף בעוגות, חטיפים מתוקים וכו´. נישנושית, אני כל כך מצטערת שאין לנו כאן את דף המתכונים שהיה לנו בוואלה. (אולי אנסה לעשות לשם קישור), (בכל אופן אני מנסה בתפוז עכשו לראות מה אפשר לעשות) מפני ששם היו עוד רעיונות מתוקים דיאטטיים אחלה!! בשורה תחתונה,יש פתרון! לחשוב שאין ולסגור ירדוף אחרייך כל הזמן ויצוץ ויחזור לעמוד בדרכך. אז בשביל מה?? נכון? יש מה לעשות! ונישנושית, עלית בדרגה! למה לא להכיר במשהו חשוב שקורה לך! שזה ממש הישג! לא ללכת לפיצוציה כדי להשלים את הוצאת הכעס על זה שמשהו השתבש לך דבר ע-נ-ק-י! אני צריכה לספר לך כמה?? אז, חזקי ואמצי! אל תתני לפחד לשלוט בך! תפתרי את הענין והוא יאבד את האחיזה המאיימת שלו עלייך. או-קי?? ואם תנסי ועדיין לא תצליחי "למצוא את עצמך", אני לא צריכה לומר לך שמייד את יכולה לקרוא לנו ונזדעק לכיוונך. שבת נפלאה, דליה.

חן (*_*)

New member
היי נישנושית ../images/Emo13.gif יודעת מה????????

אם השם שלך לא היה תפוס, וודאי הייתי אני מאמצת אותו
, פשוט משום שאני אלופת הנישנושים. דרך אגב, גם אני "נופלת " כמוך וחוטפת פה ושם נישנוש, בעיקר בסופי שבוע. הדבר היחיד הטוב באליפות זו, שאני גם אלופת התירוצים, ההנחות, ההטבות, ו....הפטנטים לעקוף את רוע הגזירה. לאחרונה גילית שאם אני אוכלת חצי קופסת גבינת קוטג´ 1.5% מעורבת בריבה טעימה אך ללא תוספת סוכר, זה מרגיע אותי, כך גם לגבי מעדן חלב דיאט עם פרי+פירות. פטנט נוסף נחמד- קצף חזק משני חלבונים, לתוכו אני מוסיפה לבן או שלי, והמוןןןןןןןןן תות שדה מומתק בממתיק מלאכותי- זה פשוט נהדר, טעים, קליל, מתוק וגם משביע ומזין, והקלוריות???? כמעט כלום.

הפתרון: ברחתי מהבית...

כי בחוץ יותר קל לא להשבר. כמו שצפתה בולי, טיזזתי ביומיים האלה כמו ילדה בת 17 שרק קיבלה רישיון.
היום הגעתי עד לים לראות שקיעה ,שהיא הדבר הכי טבעי ושגרתי ועם זאת הכי מקסים,נהדר ומרגש.
אתמול הגברתי קצת את האימון האירובי בחדר כושר ואתם לא תאמינו... יש חדר נפרד לנשים בלבד עם מכשירי עיצוב! בשבוע הבא אני אכין תוכנית אימונים. החדר כושר הזה לא מפסיק להפתיע אותי. בפעם הראשונה שהתקלחתי שם "גיליתי" שיש סאונה ומאז אני מסיימת שם כל אימון. פשוט תענוג עילאי. אני באמת משתדלת לקחת את הדברים בפרופורציה. יש לי צ´ופר יומי ואני מנשנשת המון פירות, אבל לא בערב. עכשו שאני יותר רציונלית , נראה לי שסיבה ההיסטריה האמיתית היא שאני לא קולטת שזה באמת קורה!!!!!! הבטטה הופכת לסינדרלה, ואני ממש נהנית מכל התהליך. וזה חדש לי , כי וואלה לרדת במשקל כבר יצא לי כמה פעמים בחיים אבל להנות מזה ככה כאילו אני באיזה מתקן בלונה פארק שלא נגמר .... אני לא ימשיך ויתאר ככה סבלתי להוריד במשקל בעבר
, זה לקח לי את השימחת חיים ואז עלה בחזרה. עכשו אני מרגישה בריאה ! אני אוכלת את האוכל הכי בריא שאכלתי בחיים, שגם טעים לי וגם מחזק אותי ואני מצטמקת יום יום. כשקראתי את זה בסוזן פאוטר חשבתי שזה בולשיט, והנה אני מוצאת את עצמי משתמשת במילים שלה. גדול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הפורום הזה יותר מכל
או דיאטנית הצליח להחדיר לי למוח שאין קיצורי דרך אבל יש את דרך המלך
ולא צריך אלא חובה למצוא אותה! וככל שהצעדים יותר קטנים כך אנחנו יותר יציבים, מה שנקרא לאט אבל בטוח. המעידה הקטנה הזאת תלווה אותי בהמשך ותזכיר לי שאני בן אדם ,וכדרך בני האדם גם אני רווית תשוקות שמבקשות סיפוקים. אבל עכשיו אני עם "היד על התשוקה" כדי לבדוק מה היא צריכה ואיך אפשר לספק אותה בדרך הטובה ביותר, לתווך הארוך. מתה עליכן
ועל התובנות החדשות שלי
אין כמו הפורום הזה פשוט אין אין אין אין אין אין אין אין אין ואני נמנעת מלמלא פה הכל ב-
- רק כדי שלא תחשבו שאני על אקטאזי... ביי נשמות וקצת באיחור אבל ..שבת שלום לכולם!

behappy

New member
וואו.......

היי נישנושית... אממ.....קראתי את הספר של סוזן פאוטר.נראה לי נורא נכון ואמיתי. אבל מה.....במציאות זה לא תמיד מתחבר לי. מהו ה"אוכל הבריא והטעים והמחזק" שאת אוכלת?? בכל אופן....שמחחה בשבילך,תמשיכי ככה. ובהזדמנות זו-נעים להכיר!
בוקר טוב לך, שיר

הדלק הטעים שלי

הי שיר , ברוכה הבאה. אני גם לא התחברתי מיד ובאופן מוחלט לספר של סוזן פאוטר. אין לי תפריטים קבועים אבל עשיתי כמה שינויים באורך החיים: את היום אני מתחילה בשתי כוסות מים ענקיות. אח"כ ארוחת בוקר טובה: לחמיות, גבינה 5% וסלט לפעמים גם ביצה (מקושקשת או שקשוקה) או יוגורט דנונה בטעם עדין עם גרנולה. אני דואגת תמיד לבשל לעצמי מראש ארוחת צהריים כדי למנוע בולמוסים. אורז מלא עם או בלי קטניות (כמו עדשים) או ירקות , או פסטה מחיטה מלאה עם רוטב עבניות טריות ,רסק עגבניות ,בצל והשוס בזיליקום טרי. מכינה סלט עם כל ארוחה (השבוע אכלתי איזה שתי קילו מלפפונים). חלבונים זה עוף או דג (סלמון) בגריל עם תפו"א, או סיני מוקפץ עוף, או סלט טונה עם קליונז ותירס לייט ופטריות טריות, או דג נסיכה מבושל עם ירקות(מלא עגבניות ,בצל, קישוא,גזר,תפ"וא) והשוס פה- נענע טריה. בהכל יש גם שום. בערב אני לא נוגעת בסוכר(גם לא פירות) ואוכלת כמה קרקרים עם גבינה ותענוג(יש בטעם שוקולד בננה - יאמי) או גלידה דיאט. נישנושים במשך היום 2-3 פירות או משהו טעים אחד קטן. 2-4 כוסות נס קפה או קפה שחור מסטיקים ללא סוכר והמון מים או סירופים דיאטטים (אתם חייבות לנסות את התפוחים של עסיס, זה ממש יותר טעים ככל שזה פחות מרוכז). החיסרון שלפעמים אני נאלצת לקום בלילה לשרותים אבל אני מניחה שזה יסתדר. אם אני ממש בקטע של לטחון אז זה או פופקורן או ביגלה בקערונת קבועה. בעיקרון אני מעדיפה לאכול הרבה ממשהו בריא מאשר רק לטעום משהו משמין (בעיקר כי זה לא נגמר רק בלטעום). כל הכבוד לכל מי שהגיע עד לפה, והדבר האחרון הוא שאני לא אוכלת מול המחשב. ועושה לפחות 45 דקות פעילות ארובית כלשהיא. ואני מרגישה מעולה ויורדת -בסביבות קילו בשבוע חוץ העצירות שיש לקבל בהבנה ובידיעה שיקרו תמיד בלי קשר לתפריט. נכון שזה המון אוכל??????

behappy

New member
שלום לך נישנושית!

וואי נשמע נהדר!יש לנו תזונה ממש דומה,את יודעת?חוץ מהעובדה שאני לא אוכלת בשר או דגים... רק יש לי הצעה-אל תגזימי עם הסירופים הדיאטטיים...זה לא ממש בריא.אני הייתי ממש מכורה אליהם,כבר לא יכולתי לסבול מים ורק את זה היתי שותה,ובכמויות כי באופן טבעי אני שותה הרבה.בסוף התחילו לי מיגרנות וזה פגע לי בייציבות של רמת הסוכר בגוף.וזה גם מלא בצבעי מאכל למיניהם...פעם ב-- אפשר אבל לא כדאי לך להתרגל.גם יקר וגם לא בריא. יום נעים לך, שיר

תמי ב

New member
איך הפסקת עם הסרופים הדיאטטיים?

אני ממש לא מסוגלת לשתות מיים בלי סירופ כזה, אבל מרגישה שזה גורם לבצקות ולכאבי ראש. ובכל זאת, אם אני מנסה לשתות מים, אני מגלה בסוף היום שלא שתיתי כלום.

behappy

New member
הי תמי...}{

בצקות וכאבי ראש...מוכר.....
אני הפסקתי בבת אחת. לקחתי את סטוק הבקבוקים,החזרתי לסופר ובזיכוי קניתי הרבה תה ירוק בטעמים שונים. בבית טבע מוכרים טיפות שנקראות סטיביה וזהו ממתיק על בסיס טבעי שגם עוזר לייצוב רמת הסוכר בדם וזה חשוב בגמילה מהסירופים האלה.אז בחודש הראשון נעזרתי בזה.שתיתי הרבה תה ירוק עם הסטיביה ושתיתי מים עם לימון בפנים או עם קצת מיץ מתפוז סחוט. אחרי חודש כבר לא הייתי צריכה את הלימון וכו והסטיביה<היקרה!!>נגמרה לי אז אני שותה היום עם סוכרזית אבל מגבילה את עצמי ופשוט אוהבת מים!! וזה אחרי 4 שנים שלא נגעתי במים...... אז יש תקווה! רק.....תיפטרי מהתרכיזים.תופעות הלוואי שלהם לא טובות ויכולות לגרום לסוכרת!בצקות-זו ההתחלה... אז תמנעי את זה הכי מוקדם שאת יכולה. במקרים של נפילת סוכר תקחי גזר או תפוח עץ שמאוד עוזרים או תלכי ברגל קצת-5 דקות לפחות... בהצלחה!!! ותאמיני לי-תשתי מצמא ולא מרעב...ואז תגלי ששתית הרבה.
שיר

נישנושית, את מקסימה ! ../images/Emo140.gif

ואת לא יודעת כמה אני מברכת אותך על התובנות החדשות שאימצת - אלה המתנות הכי נפלאות שיכולת להעניק לעצמך. לא מתפלאה שאת כל כך מחייכת ומאושרת! מגיעה לך כל טיפה של אושר שאת "במו ידייך" מביאה לעצמך. שבת נפלאה, דליה.

תמי ב

New member
אני ממתינה עכשיו לקלטות שלה

הזמנתי מאמזון שתי קלטות כושר של סוזן פאוטר. אני אמורה לקבל אותן במהלך שלושת השבועות הקרובים. כשייגיעו אכתוב כאן מה יש שם.

למעלה