שאלה - מה הולך יותר טוב?

../images/Emo14.gif שאלה - מה הולך יותר טוב?

עם ייסורי אהבה? מה אתם יותר אוהבים לקרוא ברומן שלכם? רקע היסטורי,עלילה תקופתית רחבת יריעה, הנמשכת דורות או סיפור מתח, מיסתורי שנפתר רגע לפני שהגיבורים מתגברים על כל אי ההבנות ומתאחדים באהבת אמת? כמובן שאפשר גם וגם... אני עדיין מתלבטת אבל נראה לי שספר מותח (חוץ מהמתח הרומנטי) מדבר אלי יותר...

khrui

New member
טעמים שונים..

אני דווקא אוהבת ספרים עם רקע היסטורי,כלומר שיש נשפים,יש עלמות במצוקה, גברים גברברים ושיש תעלומת רצח או מקרה נורא שיש לפתור. אני לא יודעת למה,אבל ספרים של המאה ועשרים פחות מדברים אליי,אולי בגלל שאני יודעת שעכשוי הנשים הם חופשיות בכל מובן,הן לא צריכות גבר מגן לצידם ושלפעמים הגיבורות הן פשוט נשים בכיניות וחלשות שלא יודעות מה לעשות עם עצמן. ובנוסף אני חושבת שברומנים בני המה יועשרים כמעט בכל ספר לאורך כול העלילה הנשים הם החשלשות והגברים הם אלא שזוכים לכל "האקשן" לירון נ.ב עובדה קיימת היא שהיום יש יותר ספרים עלילתיים מספרים של המאה ה-21

ענתש

New member
גם מתח וגם הסטוריה זה טוב רק

לדעתי מאד חשוב שזה יהיה אמין. למשל - אני לא אוהבת רומנים שממקמים אותם במאה ה-19 וסתם זורקים פנימה בליל של נשפים וארמונות וקרבות וכאלו. אני אוהבת כשמדובר במיקום מיוחד, או תקופה מיוחדת ומאורעות אמיתיים נמצאים ברקע (למשל "הדוכסית" של ג'וד דוורו עם כל מה שלומדים ממנה על ההיסטוריה האמיתית של סקוטלנד). לגבי מתח - במקרים האלו זה יותר כיף כשהמיקום הוא מיוחד ואפשר ממש לחוש את האוירה (למשל הסיפורים של נורה רוברטס בביצות לואיזיאנה וכל הפולקלור של הקג'ונים והוודו... ממש אפשר "לטעום" את הדרום של ארה"ב אם את מבינה את הכוונה). לדעתי - אם אי אפשר לעשות את זה אמין (מה שאומר מון מחקר מקדים) אז חבל על המאמץ.

GeJuFan

New member
אני נמשכת כמעט להכול

בזמן האחרון החיבה שלי גדלה לרומנים היסטורים אולי בגלל שאני מאוד את התקופות שאליהם מדברים, בגלל שרוב הרומנים ההיסטורים שאני קוראת הגיבורה היא לא מין סינדרלה או שלגיה, היא דומה מאוד לאישה של המאה ה-20, של שנות החמישים חזקה אך מחויבת לקבל את החוקים שחלים אליה מתוקף היותה אישה.

למעלה