שבוע שהתחיל טוב נגמר רע

ornusha

New member
../images/Emo14.gifשבוע שהתחיל טוב נגמר רע

דבר ראשון אני שמחה שסוף סוף מצאתי את הפורום הזה. חיפשתי בהרבה אתרים ולא מצאתי אף פורום עד שבמקרה נתקלתי בפורום הזה דרך קישור. אבל הדרך לא חשובה העיקר שמצאתי. השבוע שדיברתי עליו בנושא הוא השבוע של ה-23 לנובמבר. תחילת השבוע הייתה כל כך אופטימית ושמחה וסופו היה הכי רע שיכול להיות. הטוב בשבוע הזה היה שביום שלישי הייתי אצל הרופאה שלי שבישרה לי בנוכחות ההורים שלי שאין לי יותר שרידים של הסרטן בגוף ואני יכולה להמשיך בחיים שלי (שגם ככה נתקעו). היינו כל כך שמחים ותיכננו איך לחגוג.... אך ביום רביעי בבוקר אבא שלי התעורר ומפני שלא הרגיש טוב לקחנו אותו לבית חולים, אך הוא לא חזר משם. באותו יום ברבע לעשר בלילה הוא נפטר. גם אבא שלי היה חולה סרטן אך לצערי זה לא היה סרטן כמו שלי שניתן לריפוי, היה לו בכבד. אבא שלי היה חולה במשך שנתיים (וזה שובר את כל הסטיסטיקות) ואני חליתי רק באפריל שנה שעברה. כולנו קיבלנו את המחלה שלי באופן קשה ובמיוחד אבא שלי. לשמחתנו אני ניצחתי את המחלה אך הוא לא הספיק לחגוג איתי... כשאנחנו מדברים על זה אנחנו אומרים שהוא כאילו חיכה לשמוע שאני בסדר והוא עצם את העיניים. אבל אני הייתי מוכנה להיות חולה לנצח ורק שזה לא יקרה. ידענו שאין עוד הרבה תקווה עם המחלה של אבא שלי (וזו באמת לא הסיבה הישירה למוות שלו) אבל לא ציפינו שזה יבוא כל כך מהר וכל כך אכזרי. עכשיו אנחנו צריכים לחגוג בלעדיו, והוא היה הכי שמח בבית ביום שלישי (בעצם כבר מיום חמישי כי ידענו את התוצאות של הבדיקה) ואפילו עשינו מין חגיגה קטנה עם חברים ביום שבת, אבל הוא לא חיכה הרבה ורשמית לא הספקנו לחגוג, והוא הלך לי... כל כך שמחתי ששימחתי אותו ושהוא זכה לשמוע שהבראתי, אבל למה כל כך מהר???

צר לי לשמוע על אביך../images/Emo16.gif

המצבים המופרעים שהחיים הללו מזמנים לנו כל כך קשים לפעמים... בנוסף, כמובן שאני משתתפת בשמחתך על הסתלקותו של הסרטן מגופך... חיבוקים אור ואהבה, אילת.

ברוכה הבאה לפורום

אני שמחה שמצאת את מקומך איתנו. מדהים כל פעם מחדש לגלות את התהפוכות שהחיים מזמנים לנו. ונכון שאפשר להתנחם בכל מיני דברים כמו העובדה שאבא שלך חי מעבר למה שצפו לו, ושהוא הספיק לשמוע את הבשורות הטובות וגם שהספקת להפרד ממנו. אבל הכאב של האובדן לא פוחת בגלל שום סיבה. אני מאחלת לך למצוא בך את הכוח לעבור את התקופה הזו.

נאן

New member
זה כואב.....

לפעמים נגמרות לי המילים במצבים כאלה ואני דיי נחנקת מהמצב הזה. זה כאב כל כך עצום.ורק המחשבה שהוא חיכה לראות"( אביך) שהכל בסדר נתנה לו את הלגטימציה לעצום עינים. הוא היה המלאך השומר עליך על האדמה ועכשו מחוץ לאדמה.הוא שומר עליך. זה שהוא שבר את הסטיסטיקה של סרטן הכבד אין ספק. אני יודעת שמילים רק מלטפות אבל אני מאחלת לך הצלחה ושנצחת את הסרטן הארור ושהמקום ינחם בקשר לאביך. אבל תחשבי שהוא נפטר בידיעה שאצלך מעכשו יהיה רק טוב יותר. נאנוש

העצב והשמחה, מהולים בחיינו

משתתפת בצערך הכבד על מות אבא, זהו כאב שקשה לתארו. ממש קבלתי את ההרגשה שגופו ונפשו חיכו לדעת שאת בריאה ורק אז להיכנע.... שולחת לך הרבה כוח להתגבר על תקופה קשה זו. שמחה שמחה בשבילך על שאת בריאה, מחלימת סרטן. איילת האביב

blg

New member
אין לי מילים

אבל חשוב לי שתדעי שקראתי וליבי אתך.

זוהרה7

New member
מצטערת לשמוע על אבא שלך../images/Emo16.gif

יכול להיות שברגע שהוא שמע שאת ניצחת הוא נתן לעצמו למות. אני מכירה עוד שני מקרים כאלו לפחות. כאילו הרגשה שהוא גמר את התפקיד שלו. אל תגידי שהיית מעדיפה לא להבריא. את בחורה צעירה שצריכה לחיות את החיים. תרגישי טוב ותשמרי על עצמך. כמובן תנחומים על מות אביך. חיבוק. זוהרה*

אדומה2

New member
איתך בשברון ליבך

לא רק שהלב שבור, הוא גם בבילבול רציני. אבל ושכול לצד שמחה על החיים והבריאות. כן, יש נחמה בזה שראית את פניו למשמע החדשות על מצבך, אבל הוא לא פה כדי להמשיך לשמוח איתך ולראות אותך ממשיכה בחייך. זה כאב שלא ברור איך הקיום האנושי יכול להכיל אותו. ביהדות אומרים (ואני לא אדם דתי), שהנפטר ממשיך להסתובב סביב האנשים הקרובים לו ביותר כל תקופת השבעה. ואחרי, בכל אירוע משמח, בכל חגיגה שעושה אחד מבני משפחתו או האנשים הקרובים לו- הוא מגיע, והוא מלווה, והוא שמח בשמחת הקרוב אליו. לפעמים אפשר להרגיש את נוכחותו ולעתים לא. אבא שלך אהב ועדיין אוהב אותך. ואת אהבת ועדיין אוהבת את אבא שלך. ושניכם ידעתם וחלקתם אהבה זו והפכתם את חיי השני לטובים יותר בזכותה. כשאני חושבת על האנשים שאיבדתי, אני מנסה לשאוב נחמה ולו הקטנה ביותר מידיעה זו. כי בסופו של דבר, החשוב בחיינו מסתובב סביב אהבה והקשרים שיש לנו עם הסובבים אותנו. האבל והיגון הם תקופה קשה ושוברת לב. השנה הראשונה היא הקשה- לא סתם אומרים זאת. אני מחזקת את ידייך ורוצה לומר לך, מניסיון- זה לא שהזמן מרפא את הפצע. זה לא שזה נעשה קל יותר. עם הזמן פשוט הדברים מורגשים אחרת. לפחות כך זה אצלי. אני כאן או במסר אם אוכל לעזור. איתך, יעל

talb99

New member
משתתפת

אין לי מילים. כולם יודעים פה בפורום שאני לא מצליחה לבכות כבר למעלה משנה ומילותייך גרמו לדמעות לזלוג. אני משתתפת בצערך ומצטרפת לדבריהן של האחרות בהקשר להמתנה של אבא שלך לשמוע את העובדה שאת בריאה.זה נראה לי ככ הגיוני . את ככ צעירה וחייבת להמשיך הלאה אבל תני לעצמך להתאבל ולהיות עצובה. זה חשוב. ושלא תדעו יותר צער. טל

תמר 26

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo16.gif../images/Emo24.gif

באמת מצבים בלתי אפשריים שמחה מהולה בעצב
בכל זאת רוצה לאחל לך הרבה בריאות ונחמה.

למעלה