שבתות וחגים

../images/Emo14.gif שבתות וחגים ../images/Emo14.gif

מילים: יענקל´ה רוטבליט לחן: יהודית רביץ ========================================== עכשיו אתה בבית עכשיו אתה שם הילדים קופצים עליך הם הכי יפים בעולם אתה נמס פורש ידיים אתה מאושר ממש ועוד מעט תקרא סיפור מהספר החדש איש משפחה למופת אתה אבא מושלם בסוף אתה תמיד חוזר לא עוזב לעולם בכל פעם שנוסע לא שוכח מתנות לכולם ועכשיו אתה בבית עכשיו אתה שם ואני שותפה סמויה אני בצל כשעולה האור אני ילדה עדה אילמת שנשארת מאחור לבד על הגג שבתות וחגים לבד על הגג שבתות וחגים ותתפלאי לדעת אני מכירה אותך אני יודעת בדיוק איפה כל דבר מונח ואולי את כבר יודעת אולי שמעת את שמי או ישנה לך שם בשקט לא חושדת בקיומי אבל אני תמיד אתכם רואה אתכם ואיני נראית כשאתה שם מה נשאר לך ממני כעת לבד על הגג שבתות וחגים לבד על הגג שבתות וחגים אתה יודע איך הרגשתי כשראיתי אתכם ברחוב לא מזמן הייתי בסדר לא הראיתי שום סימן אבל בלילה איך בכיתי איך הרטבתי את הכר למה אני מתאהבת תמיד במה שאי אפשר לבד על הגג שבתות וחגים לבד על הגג שבתות וחגים עכשיו אתה בבית עכשיו אתה שם ============================== בא לי לצרף משו שכתבתי , כשג´וניור היה בבטן. לכאן הביא הנרי החמישי את הפילגש שלו , או שמא היה זה הנרי השמיני? הגענו לארמון קטן בחבל נורמנדי. " הטירה בשיפוצים " הודיע פתק קטן על השער. בין דליי צבע ופיגומים פילסנו דרכנו וגבירה נכבדה ופניה מלאים עידון ויראת כבוד למקום באה לקבל פנינו , מתנצלת על העירבוביה השורה במקום. ואנחנו , רק חיפשנו עליית גג קטנה להניח ראשינו העייפים מהדרך הארוכה. היינו שניים וחצי . הוא , אני והחיים שנוצרים בתוכי . בחדר ההסבה בערה האח וכורסאות רכות ומזמינות " של פעם " , חיכו לנו , ליד שולחנות קטנים עמוסי קערות מלאות פירות טריים . בחור צעיר העלה את חפצינו במדרגות רחבות לקומה העליונה , ומעליה , שהלכו והפכו צרות יותר ויותר , מעין מסתוריות , ובסוד לחש לנו . . . כן , זה החדר , זה בדיוק החדר הזה . . .. ואותו אנחנו לא משפצים . הוא נשאר בדיוק כפי שהיה. כל האביזרים המקוריים עדיין כאן . קורות חשופות מעץ טבעי עבה ושחור תמכו בגג המשופע . מיטת אפיריון מכוסה בכיסוי משי כחול . צוהר קטן ממנו נשקף גן קסום . מראה עתיקה שלפניה מונחת מברשת שיער מאותו הזמן , פודריה ומגהץ פחמים . הדומי קטיפה מפוזרים בחדר וספונת לשניים להשתרע עליה בעצלות . רק אור חשמל מנורת ליבון חשופה לא תאם , והחליף את אור הנר או העששית שהייתה במקור. אבל האור היה חלש וניסה להתכווץ עוד יותר כדי להתאים את עצמו . ואני ידעתי שכאן יהיה הטקס הפרטי שלנו . היינו האורחים היחידים בטירה וכל תשומת הלב הופנתה אלינו . פינקו אותנו בארוחת גורמה עם כל כללי הטקס וכל מעדני המקום . במנות עדינות מקושטות , יין אדום יבש מובחר על פי בחירתנו , הועלה מהמרתף וגבירת הבית הגישה לנו וידיה עטויות כפפות לבנות . הסבנו בספריה . לאיטנו . רצינו שהערב יימשך עוד ועוד . שמענו סיפורים מלאי הסטוריה , שמענו על גאוות המקום (וחייכנו לעצמנו בשקט בשקט ) . ובלילה בלילה עלינו לעליית הגג שלנו , " שלנו " כך כבר קראנו לה , ואהבנו עד כלות . בבוקר בטרם הפציע אור מאוחר , פתחתי עיניי וראיתי חיוך כחול ניבט מולי . ידיים אוהבות משכו אותי בעדינות להישען על ערימת כריות מסודרת . שערי מפוזר וארוך כהינומת כלה , ליטף עד למתני את גווי הערום ואת בטני המתעגלת . מתוך קופסת שנהב נשלפה טבעת עגולה ללא מתום , דקיקה משהו אך מעוצבת בקפידה . " הרי את מקודשת לי . . . " , נלחשו לי המילים , רועדות . לאחר ארוחת הבוקר ולפני פרידה מהטירה ויציאה אל האי הקסום שהשביל המוליך אליו נגלה ונעלם חליפות לפי הגיאות , רצתה גבירת הבית לצלם אותנו ביחד על ספת האוהבים בחדר ההסבה . ואנחנו אמרנו לה שאין צורך , תודה , כבר הצטלמנו מספיק . . . . . ולא ידעה שאנחנו אף פעם לא מצטלמים ביחד . . . כי . . אסור . . . . ============================ מאחלת שכולם שיהיו לכם רק שבתות וחגים של אהבה. של ביחד. עם אהובים. נכון , הילדים שלנו הם האוצרות הכי. אבל אושר של חיבור נפש אל נפש רק יעשיר ויאשיר.

ophra

New member
כבר אתמול קראתי אותך....

והגוש שעלה בגרון לא איפשר לי להגיב... גוש של כאב תערובת כזו של רגשות מצד אחד הכי טהורים וזכים ועמוקים שיש ומצד שני - כל כך קשים..... אני לא מנסה (חלילה) לעשות השוואות אבל.... גם אני הייתי שם (לא, לא בטירה הקסומה ההיא...
) ובמבט של שנים אחורנית יודעת שני דברים: יודעת שהרגש ההוא שהרגשתי אז הוא הנכון והעמוק ביותר שהרגשתי מעולם ולכן אני ברת מזל על כך שאני יודעת מה היא אהבה יודעת גם שהכאב והויתור שכרוכים בקשר מסוג כזה חזקים מדי וגדולים מדי מכדי להמשיך ולהיאחז ברגש... שתיהן אמיתות (עבורי) שתיהן חזקות באותה מידה ואני לומדת לחיות עם שתיהן בכפיפה אחת יודעת היום, שאני רוצה להרגיש שוב את אותו רגש של אז, בלי הכאב והויתור של אז. יודעת שאפשר! יודעת שמגיע לי! נכון שימים אלו של חג הם ימים של סיכומים ורגשות, והצטברויות והשיר הזה, פתאום שוב כל כך רלוונטי לך... אבל את, אביגיל, אשה כל כך חכמה בוודאי יודעת גם....

תודה עפרה ../images/Emo24.gif

ואכן כך. מודה על כל רגע שידעתי אותה ומייחלת ומאחלת לדעת עוד אחת כמוה. אבל הנכונה. לא זותי מהפירורים. לתמיד. רגעי חשבון ונפש. כמו שאמרת. מאחלת גם לך ולכולם , מכל הלב. שנדע עוד.

אחחחחחחחחחחחחחחחח

כל הזמן אני חושב שאם וכאשר ניפגש את תהיי הראשונה שאני אקפוץ עליה בחיבוקים
(אני יודע מי תהיה השניה והשלישית גם, אבל לא נגלה
) יש לך כתיבה נהדרת, התיאורים מופלאים, האווירה שתארת- אלוהית. אבל אולי תנסי לשחזר והתעלות לע זה ליצור את זה עוד פעם בשבילך בשבילו בשבילנו (היי! אני מתפרנס מרכילות
) אני לא מאמין באהבה, אבל יש כאלה שזקוקים לה
שתהיה לך שנה מעולה, מלאה בהרפתקאות, מלאה בדבש וקצת עוקצנית, כשצריך להתעורר
וגם לעפרה כמובן!!!!!!!! ולכולם (כמו שכבר איחלתי) (מחר אף אחד לא עובד?
) -פורג´, שקרא את הסיפור שלוש פעמים ונותר חסר מילים, עדיין
.

לא קל לקרוא את זה. בכלל בכלל לא.

אני לא זוכר איפה קראתי את המילים האלה, והן צפו לי עכשו פתאום- "אין דבר שלם יותר מלב שבור." ואין אהבה נכזבת יותר מזו של ילד לאביו, או לאימו. זה כל כך נוכח, זה כל כך קל לזיהוי, וזה כל כך קשה לשאת. ושהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה שנה של שלימות. לא של מושלמות: של שלימות. של שלימות הגוף והרוח.

מבטיחה

להשתדל
ותודה מראש על הקפיצה , רק זהירות על הגב שלי , הוא שבורררררר (מאתמול במיוחד , תיכף אני י-ספר )

ס י ג ל י

New member
חג שמייח לכולם...

היום הוא היום האחרון של החג אבל צפויים לנו עוד כמה וכמה חגים השנה. אני חייבת לספר לכם משהו... כשהייתי נשואה לאב תאומיי מאד אהבתי את החגים וחיכיתי וציפיתי להם בכליון עינים אבל...כן כן ..אבל... היום אני רק רוצה שיגמרו! ערב החג האחרון ישבתי בביתי מול הצאט והייתי חסרת אונים!כמובן שהיו חברים טובים שהזמינו אותי אבל זה לא זה עם כל הכבוד להם. בכדיי שילדיי לא ירגישו כך שלחתי אותם לאביהם והם בנגוד אליי נהנו והתענגו על ארוחת החג. בכל מקרה... סליחה ששפחתי את ליבי ושיהיו חגים טובים יותר אמן!!

סיגלי- רעיון בשבילך

אני לא חולת חגים אבל למען אלה חשוב לי כן לחגוג אותם. בליל הסדר יזמתי סדר משותף לקבוצת חברים (לאו דווקא חד הוריים) שגם מתבעסים מהקטע המשפחתי הלוחץ. והיה ממש ממש כייף. השנה יצרתי קשר עם בית כנסת רפורמי (נשארו עוד דתיים שפויים מסתבר) וגם הם עושים פעילויות ויוזמים דרכים נעימות לשרוד את החגים. גם השנה לקראת פסח אני מתכוונת לארגן ליל סדר אלטרנטיבי וכייפי. בקיצור- אולי בגלל שלנו אין אבא והכל נופל על כתפיי אז אני ממש מתאמצת, אבל יש עוד דרכים להעביר את החגים גם אם אנחנו לא משפחה סטנדרטית.

העקשנית

New member
../images/Emo63.gif אביגיל-את במקרה כותבת ספר?

זה עלול להיות בסט סלר-ראי הוזהרת!!!
באמת כואב הלב-בגלל שאנחנו יודעים את המציאות שלאחרי..... אבל-נטו, כפי שזה מסופר-זה נשמע כמו אהבת אמת. לא כל אחת זוכה לרגעי קסם שכאלו, גם לא זאת שנישאת.... אני מודה-לי לא היו כאלו רגעים. ובאמת נחמץ הלב לחשוב שהיום זה כלכך שונה ורחוק. הלוואי ותדעי ימים יפים כמו אלו. איתו או עם אחר. ובעניין השיר-שיר שתמיד דיבר אלי, גם כשהייתי נשואה, וגם כשלימים הפכתי לאשה האחרת.... היום-גם אני לבד, מנסה לאסוף את השברים. לא יודעת לאן לפנות. האם לנסות לאחוז בקשר או להרפות ולנסות משהו חדש. מאחלת לך אביגיל ולכל האנשים הנפלאים שכותבים כאן שנה טובה ומתוקה, ושנדע להנות מהדבש, למרות העוקץ. ואכן-הדבש שלנו הם הפירות הם הילדים המתוקים שלנו.

בינתיים רק המגירה

והפורומים סובלים ממני
רגעי הקסם האמיתיים , הם הרבה יותר ממה שניתן לתאר. ואני משתדלת להרפות. תנסי גם

העקשנית

New member
היו לנו ימים של אהבה../images/Emo23.gif

אבל מה שזכור לי היה יותר שכרון חושים.... התמכרות טוטאלית, רצון להיות ביחד כל הזמן, חוסר יכול להפרד. חלומות שנהיה ביחד לעד... והנה-זה לא קורה.
והפורומים לא סובלים ממך-כולנו נהנים......

למעלה