א גוטן לכווולם!!!!

music freek

New member
../images/Emo140.gifא גוטן לכווולם!!!!

מה נשמע? (איך אומרים את זה באידיש?) היינט היה לי יום ממש מתיש, ותמיד כש-איך נכנסת לפה, איך רואה את כל הסינית(או אידיש, תקראו לזה איך שאתם רוצים...), וזה ממש נחמד, אז החלטתי להיכנס לפה בשביל לרומם את מצב רוחי. אוקיי....עברתי ברפרוף על מה שכתבתי עכשיו, וזה נראה לי ממש מוזר, אני מקווה שהבנתם מה שכתבתי... אוי, איזו טיפשה אני, ברור שכן!!!!!! טוב, זאת התחלה..... א דאנק ו אויף ווידער זעהן!!!! עדי.

להסיר ספק music freek

א גוטן, איננה "שלום". שלא כמו ה´שלום´ בעברית, מילה כוללנית. באידיש, ברכות של איש לרעהו מתחילות בתחילית, ´א גוטן´ במשמעות המילה האנגלית . Good א גוטן טאג = יום טוב. א גוטע נאכט = לילה טוב. א גוט יום-טוב = חג שמח. מי שהסביר לך, יודע , אך ככל הנראה נשמט ממנו ההמשך. א גוט יאר = שנה טובה! לך. תבואי לבקר, נחמד לנו איתך.

music freek

New member
אוווווף!!!

רימו אותי!! תודה על התיקון!! איך הייתי מראה את פרצופי ברחוב אם הייתי ממשיכה לחשוב ככה!! תוכל לתרגם לי עוד דברים? כל העולה בדעתך!!!!! ותודה, גם לי כיף איתכם!!!! שיהיה לכם א גוטן טאג!!

מתנדב

New member
music freek......

ברוכה הבאה לפורום. לשאלתך הראשונה, איך אומרים מה נשמע ביידיש? = וואס הערצעך. וכמובן נשמח לעזור לך תמיד.

בעסער,../images/Emo29.gif א- גוטע נאכט

מוטב לומר לילה טוב. לא רימו אותך ! נשמט בשגגה. האיש גילה רצון טוב כלפייך. רצוי, שתחזרי בך מן האמירה הזאת. תאספי משפטים של יום יום, אותם את רוצה לדעת באידיש. נתרגם לך ברצון.

grinberg

New member
לא יודע על מה אתה מדבר

אצלינו בבית תמיד אמרו ´אַ גוטן´ כתחליף ל´שלום´, לדוגמא באתי הביתה אמרתי ´אַ גוטן´, וזה בסדר גמור לומר ´אַ גוטן לכולכם´. אַ גוטן!

זה סלנג מקוצר.

וקוד מקובל עליכם. אמרתם אמרתם. זה לא בדיוק, אידיש תקנית.

למעלה