../images/Emo140.gifבואן דיאה א טודוס - קדאיף
אנטיס קה מבו אאיר אה כרמיאל, קה אי אייה פסטיבל, אי ואמוס א בילר לה נוצ´ה אנטרה, אי אמנייאנה וו אאסטאר מוי קנסה אי מבו אדורמיר מאס דה מדיו דייה אקי ווס וו א דאר אונה רצפטה דה קדאיף. תרגום: לפני שאסע לכרמיאל וארקוד כל הלילה, ובטח מחר אהיה עייפה מאד
ואשן חצי יום, בטח לא אוכל להכנס לפורום הנה לכם מתכון לשבת של קדאיף, לא להיבהל לא קשה וטעים מאוד מאוד, אני ממלאה את הקדאיף רק עם פיסטוקים, כי באמת זה הכי טעים אבל בהחלט אפשר גם עם אגוזים, אימי ז"ל מילאה רק עם אגוזים, אז כמובן שחצי קילו אגוזים/פיסטוקים, כף קינמון, חצי כוס סוכר לערבב, אפשר להוסיף מי ורדים, או מי הדרים, או מעט ברנדי (כף בערך) קילו קדאיף, את הקדאיף ניתן לרכוש במרכולים או בשוק לוינסקי, לוקחים בתוך ספל רחב ושטוח מעט, מניחים מהקדאיף מעט בספל ופותחים מסביב, שיהיה כאילו מניפה ב-360 מעלות, שמים באמצע את המילית ומחזירים את הקדאיף שמהצדדים לתוך הספל (סוגרים), מניחים בתבנית כך עושים עם כל הבצק, מסדרים בתבנית בצורה מסודרת, ואופים באש בינונית 180 מעלות כ- חצי שעה או עד שהקדאיף נעשה חום בהיר, אגב אני עושה את זה בטיפסין כדי שיהיה אחר כך נוח לאחסן במקרר, בזמן שזה נאפה להרתיח 3 כוסות סוכר עם 2 כוסות מים 2 כפות דבש, ומיץ מלימון אחד, להוריד את האש ולבשל 10 דקות, ברגע שהקדאיף נאפה, לפזר את הסוכר, שוב, קדאיף קר סוכר חם, ולהיפך. טעים שבא לבכות, איפה אמא שלי, מתגעגעת. שיהיה לנו שבת שלום, רגוע ושקט.
אנטיס קה מבו אאיר אה כרמיאל, קה אי אייה פסטיבל, אי ואמוס א בילר לה נוצ´ה אנטרה, אי אמנייאנה וו אאסטאר מוי קנסה אי מבו אדורמיר מאס דה מדיו דייה אקי ווס וו א דאר אונה רצפטה דה קדאיף. תרגום: לפני שאסע לכרמיאל וארקוד כל הלילה, ובטח מחר אהיה עייפה מאד
![](https://timg.co.il/f/Emo24.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo24.gif)